Led je prebit

KK Starše Čiro : LENART 88 : 86 (46:44)(18:22, 28:22, 26:20, 16:22)

KK Starše Čiro (trener Borut Besedić): Zelenko 7, Kaube 15, Šalamon 17, Rotman 3, Manjevič 23, Dover 16, Pjevič 7,Valcl, Fras.
Lenart ( trener Lovše): Šalamun 9, Farkaš, Voglar 6, Fras, Šijanec 16, Senekar 19, Klemenšak 5, Lovše, Karlo 10, Grušovnik 21.

Starše, 14. 11. 2014
Sodnika: Grošelj, Juhart.

Led je prebit. Bilo je za pričakovat nervozen začetek obeh ekip. Ni bilo nekega pobega katerekoli ekipe. Čez celo tekmo smo bili rezultatsko skupaj. Ne vem za nasprotnike, vendar mi smo bili močno oslabljeni. Imeli smo samo dva »visoka« igralca. Kot sem napisal smo bili oboji izenačeni. V prvem delu razen Tjaža (6 trojk) nismo bili strelsko razpoloženi. Tudi v obrambi smo dopuščali Lenartu relativno lahke koše. Prednost dveh košev je nična. Drugi polčas je bil podoben napet, stresen. Gostje so imeli prednost v višini. Grušovnik je s svojo višino dominiral pod košem. Naša Andrej in Tine sta pošteno oddelala svoje delo 5 minut pred koncem srečanja. S samimi zunanjimi igralci smo se uspešno mučili v obrambi. Težko se je bilo bosti z izkušenim Karlom in visokim Grušovnikom. Pokazali smo, da znamo igrati dobro, kolektivno obrambo. Prednost osmih točk, ki smo jih imeli pet minut pred koncem srečanja smo uspeli zadržati in na koncu slavili.

Vse pohvale grejo kompletni ekipi za kolektivno igro in angažiranost. Ekipa ima še rezerve v hitrejši igri, ki nas je krasila prejšnje sezone. Čestitam tudi gostom iz Lenarta za dobro športno, negotovo igro. Zmagala je srečnejša ekipa.

Hvala tudi zapisničarjem in seveda sodnikom za opravljeno delo.

Koč Čiro

Izjava igralca KK Starše – Čiro, Gorana Pjeviča:

Petkov večer. Lokacija : Starše. Spet smo tu, spet začenjamo na novo. Nasprotnik : Lenart.
Vzdušje v slačilnici je bilo sproščeno, brez pritiskov. Naš nasprotnik je bil Lenart, novinec v prvi ligi, ki pa je hitro dokazal, da kljub temu, da bo prvo leto nastopal v številki 1, ni za odpis.
Domači smo začeli v rahlem krču, zaostajali smo v obrambi in težko dajali koše v prvem polčasu. Manjević je držal korak s sproščenim Lenartom, ki je lepo zadeval, tako izpod koša kakor od zunaj. Ekipi sta se večkrat izmenjali v vodstvu, nobena si pa ni priborila večje prednosti.

V drugem polčasu smo domači začeli igrati odločneje, hitreje, močneje. Priborili smo si 8 točk naskoka, nakar je sledil nizek udarec: oba centra – 5 osebnih napak. Kljub temu, da smo bili na igrišču sami ”mali”, smo dobro držali obrambo in hitro igrali v napadu ter tako vzdržali pritisk ”velikih” pri Lenartu. Z nekaj sreče je zmagala romala v Starše. 1:0 za Čirotove. Lenartu, čestitam za borbeno igro in vražje dobro ter napeto tekmo.

Čirotovi naslednjo tekmo igramo proti Račam. Se vidimo tam!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja