KPŠ ugnal Starše po podaljšku, 87 – 78

Ptuj, 1.12.2012;  Sodnika: Fajt, Frangež

KPŠ : KK Starše 87 : 78 (21:12, 9:17, 28:17, 17:29, 12:3)
* – po podaljšku

KPŠ: Rus 11, Ferme M 14, Novak M 2, Kanlič 26, Koprivc 12, Sajko 17, Vrabl 5;

Starše: Trifkovič P. 2, Bandelj 12, Zahaj 28, Nič 2, Kac 18, Šabotić 6, Dobnik 10;

Ekipa KPŠ je letošnjo prvo domačo tekmo odigrala proti ekipi iz Starš. Večji del ekipe smo sicer poznali iz preteklih sezon, a smo glede na njihovo zmago v prvem krogu proti ekipi GGTEŠD z zanimanjem pričakovali tudi nekatere nove obraze.

Staršani na žalost niso prišli v polni zasedbi, kar se je kasneje tudi održalo v njihovi igri.

Domači smo začeli močno ter agresivno v obrambi in po prvi polovici prve četrtine vodili z 14:0. Gostje so imeli veliko težav z organizacijo napada, domači pa smo z uspešno obrambo in z lahkimi koši iz protinapada ustvarili visoko razliko. Po prvih menjavah sta naš tempo in zbranost v obrambi padla, gostje pa so preko hitrega Zahaja s protinapadi izkoristili podarjene priložnosti. Prva četrtina se je tako končala z rezultatom 21:12.

V drugi četrtini domači nismo uspeli vzpostaviti naše igre, tako da so gostje izenačili in nekaj minut pred polčasom celo povedli. V zadnjih minutah smo uspeli nekoliko strniti vrste in tekmo po prvi polovici končati v vodstvu za točko 30:29.

Po precej izenačeni prvi polovici tretje četrtine, smo domači spet nekoliko trše prijeli v obrambi ter začeli zadnjo četrtino z obetavnimi 12-timi točkami prednosti. Razliko med 8 in 12 točk smo držali vse tja do zadnje minute srečanja, kjer smo bili že prepričani, da je zmaga naša. A borbeni gostje iz Starš niso rekli zadnje. 27 sekund pred koncem tekme, jim je rezultat uspelo zmanjšati na vsega 5 točk zaostanka, kar je bilo, seveda zraven njihove borbene igre, hkrati tudi posledica našega slabega izvajanja prostih metov. Pri rezultatu 73:68 smo bili prepričani, da je 27 sekund premalo časa, da nadoknadijo razliko ter smo končnico tekme odigrali mlačno. Gostje so to izkoristili in s trojko ter dvema košema uspeli izsiliti podaljšek pri rezultatu 75:75.

Vseeno smo ostali zbrani ter vzpodbudo iskali v dejstvu, da bomo uspeli izkoristiti celoten plačan termin v dvorani. Podaljšek smo sami začeli zelo zbrano ter zanesljivo v obrambi. Naše uspešne obrambe so dvigovale pritisk gostom, tako da sta oba sodnika v podaljšku bila prisiljena podeliti dve tehnični napaki, saj sta že med rednim delom morala večkrat opozarjat glasno klop in nezadovoljne igralce ekipe iz Starš. Naša čvrsta obramba je gostom v podaljšku dovolila vsega 3 točke, medtem ko smo jih sami dali 12. Tako smo na koncu zanesljivo slavili z 87:78.

Goste smo sami večkrat spustili nazaj v tekmo, saj so se na naše popuščanje vedno zelo dobro odzvali, ter se nam vedno povsem približali. Naša zmaga je bila povsem zaslužena, hkrati pa dobra lekcija, da se ekipam ne daje možnosti povratka v tekmo. Čestitke nasprotnikom za zanimivo, borbeno tekmo, sive lase bodo povzročali vsem ekipam v ligi ter pohvale tudi obema sodnikoma za zelo korektno opravljeno delo.

Zahvala gre seveda tudi naši zvesti publiki, ki nas na domačih tekmah vedno uspešno vzpodbuja.

Napisal: Marko

1 odziv

  1. Battisti pravi:

    Bravo. Na posnetku vidim tudi nove drese. Super ste. Dobro porocilo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja