KPŠ – NKBM, 80 – 90

Kidričevo, 12.3.2013;

KPŠ – NKBM, 80 : 90 (22:17, 16:22, 17:25, 25:26)

KPŠ: Rus 6, Ferme M. 7, Pantzakis 4, Hrga 2, Kramberger, Sajko 23, Novak I. 31, Novak M. 4, Šomen 3;

NKBM:  Smaka 40, Marguč 30, Brodnjak 4, Šijanec 7, Brumec 4, Repina 2, Rajnar 3;

Kaj torej napisati o naši zadnji tekmi Parkl lige 2012/2013? Šlo je za posebno tekmo iz več razlogov.

To je bila tekma, ki je odločala o pohodu na Final 4 Parkl lige v času, ko je liga po številu in kvaliteti najmočnejša. Šlo je za tekmo med dvema velikima rivaloma prejšnje in te sezone. Obenem pa je to bila prva tekma, na kateri »domači« nismo imeli prednosti domačega igrišča. Ali se je to poznalo? Ne, še posebej zaradi naših navijačev, zaradi katerih je bilo vzdušje ravno takšno, kot je »doma«, po zaslugi nekaterih izvirnih navijaških gesel pa morda še boljše. Ali je torej to bilo usodno? Kratko in jedrnato – ne.

Tekma je bila, kot se za odločujočo tekmo spodobi, napeta. Začela se je z rahlo prednostjo Ptujčanov, ki pa je v naletu tekom druge četrtine znašala že deset točk. Polčas se je končal zgolj s točko razlike – žal že negativne.  Začele so se namreč strelske vaje »gostov«, ki jim ta koš očitno kar leži :). Vse do začetka zadnje četrtine so si tako nabrali že lepo prednost devetih točk. Ker smo se znašli v situaciji »now or never« smo se pogumno odločili za now in poskusili izvesti preobrat. Na krilih borbenih centrov naše igre nam je to skoraj uspelo. A le skoraj. Štiri minute pred zaključkom smo uspeli zmanjšati razliko na samo tri točke zaostanka, vendar sta nas trojka in koš NKBM-a takoj zatem od želenega cilja ponovno odmaknila. Energije in želje za nadaljevanje je bilo dovolj, a kaj, ko se je čas iztekel…

Tako se je kot usoden izkazal predvsem učinkovit napad »gostov« in manj učinkovita obramba domačih. Tandem Marguč – Smaka nam je namreč skupaj natrosil kar 70 točk, 20 točk pa je kot piko na i dodalo še ostalih pet igralcev.

Toliko torej iz naše strani v tej sezoni! NKBM-u čestitamo, jim želimo veliko uspeha na zaključnem turnirju Parkl, obenem pa se že veselimo povratnih bojev v naslednji sezoni PARKL!

KPŠ

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja