KPŠ – MCAPRO, 69 – 83

Ptuj, 26.1.2013;

KPŠ – MCAPro 69 : 83 (22:19, 16:18, 17:21, 14:25)

KPŠ: Rus 14, Ferme M. 4, Ferme P., Hrga, Kramberger, Koprivc, Sajko 17, Vrabl 2, Novak I. 20, Novak M. 6, Šomen 6

MCAPro: Črešnik, Kneževič 12, Bujagič, Kozar 2, Novak 15, Tadina 1, Planinšec 8, Železnikar 15, Auer 27

V 8 kolu sta se pomerili ekipi KPŠ in MCAPRO. Ptujčani smo bili že lačni zmage, saj nam po štirih zaporednih porazih ni preostalo drugega, kot da gremo na polno, kar se je pokazalo v prvi četrtini, ki smo jo gostitelji z nekaj hitrimi akcijami dobili s 22:19. Najbolj je v tej četrtini blestel Sajko, ki je dosegel 10 točk, pri nasprotnikih pa sta vsak po 6 točk dosegla Novak in Planinšec.

V drugi četrtini se je nadaljevala izenačena tekma, kjer so gostje začeli prevzemati pobudo, v enem trenutku povedli so vodili že za 8 točk, vendar smo se borbeni Ptujčani uspeli vrniti in z 10 točkami Iztoka Novaka ujeli priključek ter povedli za točko pred polčasom.

V tretji četrtini se je nadaljevala podobna zgodba kot v prvem polčasu, voz Ptujčanov sta vlekla Rus (6) in Sajko (5) vendar so gostje na krilih Auerja, ki je dosegel 11 točk, ter Železnikarja uspeli obrniti rezultat v svojo korist in so po 30 minutah igre povedli za 3 točke.

V zadnji četrtini pa je sledil razpad igre gostiteljev. Res da so bili videti košarkarji MCAPro brez kondicije vendar so vseeno zadevali trojke prek rok, na kar Ptujčani preprosto nismo imeli odgovora, kar se je odražalo v igri v napadu kjer smo dosegli samo 14 točk, medtem ko so jih gostje dosegli 25. Na tekmi so gostje dosegli kar 13 trojk, od tega največ Auer s kar petimi ter Planinšec in Novak s tremi.

Čestitke MCAPro za zasluženo zmago in fair play, sodnika sta korektno in pravično odsodila in sta bila takorekoč neopazna.

Mi bomo pa svojo priložnost iskali na naslednjih tekmah, da prekinemo niz porazov.

Napisal: TK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja