Košarkarski triler med Pragerskim in Adeccom, končnega uspeha so se spet veselili Mariborčani

Rače, 5.4.2014; Polfinale zaključnega turnirja PARKL

KK Pragersko – KK Adecco Maribor  70:80* podaljšek (64:64) (34:30)  (10:14, 24:16, 16:14, 14:20)

Sodnika: Kereži Fajt

KK Pragersko: Šalamun 2, Čelan, Ravnihar 14, Kozar 14, Rojko, Leskovar 4, Šešerko, Borkovič 10, Prelog 3, Godec 6, Mohorko 17.

KK Adecco Maribor: Ensar 8, Kolenič 6, Ternjak, Mirt 10, Miklavčič 4, Stojkovič 19, Vedlin, Petrovič 23, Brolih 4, Želj 6.

Prva polfinalna tekma med tradicionalnima nasprotnikoma, lanskima finalistoma lige PARKL je potekala v izjemno športnem vzdušju, na kateri sta bila sodnika popolnoma ‘nevidna’, kar pomeni da sta zelo dobro opravila svoje delo in s svojimi odločitvami nista vplivala na končni rezultat.

Obe ekipi sta igrali v bolj ali manj popolnih postavah, glede na pomembnost tekme, pa je bilo seveda normalno, da se je med igralci nasprotnih ekip včasih zaiskrilo, vendar je ostalo vse v športnih okvirjih. Ekipa KK Adecco je tekmo precej bolje začela, se prej otresla začetne nervoze ter prvo četrtino dobila z 10:14. Po premoru so se razigrali tudi igralci Pragerskega ter predvsem po zaslugi trdne obrambe dobili četrtino za 8 in postavili rezultat polčasa 34:30, kar je pomenilo, da je bilo pred nadaljevanjem še vse odprto.

Trener ‘domačih’ Jeršič je glasno pozival igralce na zbranost in koncentracijo v tretji četrtini, ki je bila v rednem delu prvenstva ‘domačim’ običajno najšibkejši del tekme, trener ‘gostov’ pa je prav tako izgubljal glas ob dopovedovanju taktičnih zamisli svojim igralcem pred nadaljevanjem tekme, igralci obeh ekip pa so ob poslušanju trenerjev počasi vendarle prihajali do sape po izredno trdi igri v prvem polčasu. Tretjo četrtino sta obe ekipi začeli z začetnima peterkama, na koncu so jo dobili domačini za 2 točki, nizek rezultat 50:44, pa je pričal o trdi obrambi na obeh straneh. V zadnji četrtini pa triler kot se za medsebojne tekme teh nasprotnikov spodobi. Pri domačih so bili v tem delu igre razigrani Ravnihar, Kozar in Godec, ki je igral ves drugi polčas s poškodovano stegensko mišico, pri gostih pa so tempo iz minute v minuto stopnjevali Mirt, ki je z dvema trojkama izničil prednost domačih, Stojkovič, ki se je nekako specializiral za tekme s Pragerskim in pa seveda zadnja okrepitev Adecca Petrovič, ki je z odločilnimi skoki pod obema košema ter koši iz rakete paral živce domačim igralcem.

Kaj vse se ni zgodilo v zadnjih 30 sekundah tekme pri rezultatu 64:64!? Najprej gostje zgrešijo napad, sledi prekršek nad igralcem domačih Mohorkom, ki zaradi bonusa izvaja dva prosta meta in jih v slogu Šalamuna iz lanskega finala oba zgreši. Sledi hiter protinapad Adecca, v katerem pa Brolih 7 sekund pred koncem zgreši polaganje na drugi obroč, žoga pride do domačinov, Ravnihar jo prenese na nasprotnikovo polovico, na črti 6,75 ga skuša s prekrškom zaustaviti Ensar, Ravnihar ga preigra, tako da ta še malo zavrti v krogu (klasični ‘ringlšpil’), zavodi v levo na krilo in neovirano iz 4 metrov pred zvokom sirene vrže na koš … in zgreši… 64:64 in podaljšek. V podaljšku so gostje izkoristili številčno prednost zaradi osebnih napak domačih, do izraza pa je prišla tudi njihova mladost. Hitro so povedli za 5 točk, domači so sicer poskušali s trojkami prednost ujeti, vendar pa jim ni uspelo.

Čestitke ekipi Adecca za zasluženo zmago, potrebno pa je povedati, da smo bili zelo blizu tudi drugačnemu zaključku tekme. Še komentar o organizaciji zaključnega turnirja: po tako dobro in profesionalno organiziranem zaključnem turnirju kot ga je pripravila ekipa Addeca lani, z vsem spremljajočim programom, prenosom tekem preko ‘streama’ in vsemi ostalimi podrobnostmi, je bilo jasno, da se bo tistemu, ki bo turnir organiziral letos težko temu približati. Kljub temu, pa si organizatorji tudi letos zaslužijo vse pohvale za trud. Na koncu bi se ‘opravičil’ za zamudo pri pisanju poročila, kar sicer ni bilo v moji navadi, vendar pa v opravičilo zapišem, da nisem bil seznanjen s ‘pravilom’ da mora domače postavljena ekipa napisati poročilo na FF, neobičajno… Upam da s to zamudo kateri izmed ekip, nisem odgnal kakšnega potencialnega sponzorja… Glede na to, da je bilo to moje zadnje poročilo v PARKL-u, mu želim še veliko zaključnih turnirjev.

Napisal: Tihi

Foto: Oliver K

3 odzivov

 1. žiga pravi:

  Tihi majstore!

 2. dLOOKman pravi:

  Odlično zapisano – kot je bila tudi tekma… in druženje po njej. Tihi pač zna!

  Glede poročil pa samo toliko, da je bilo predstavnikom ekip navedeno v dopisu pred pričetkom F4, da domačin piše poročila.
  Na finalnem dnevu se bosta za 3. mesto pomerili ekipi, ki sta bili odgovorni za poročillo v kvalifikacijskem dnevu.
  Predlagam, da ga na na finalnem dnevu zapiše ekipe, KI BO ZMAGALA.

  Za ostali tekmi je znano, da sta “domačina” KPŠ in ADECCO.

  Live stream smo imeli dogovorjen, a šola žal nima omogočenega dovolj prenosa, tako da ni bilo mogoče prenašati v živo.

  Organizacija: hja, v velike čevlje smo stopili. Nekaj se ni poklopilo, kot bi se moralo, še marsikaj pa smo pač predvideli za finalni del.

  Upam, da bo v soboto potekalo čim bolj gladko in zanimivo. Vreme nam sicer kaže roge, tako da se bomo, kot kaže, bolj zadrževali v notranjosti…

 3. MultiprAktik pravi:

  Poročila odlična, svaka čast vsem, ki se potrudijo napisat takšne spise…vaša učiteljica SLO bi bila ponosna, verjemite (vsebinsko gledano predvsem, pustimo slovnico :-))!
  Kar se pa dogajanja tiče, zamera gre predvsem glede semaforja, ki je osnova – David, enostavno moraš zagotoviti dovolj ljudi, da to delo opravijo kot se spodobi, seveda z minimalnimi sredstvi (to nam je usojeno). Ostalo se že znajdemo, predvsem na afteru :-)…pohvalim pa glasbeno rock orientacijo, vseeno pa sem bil vesel, ko ti je zmankalo slo komadov…nobeno pretiravanje ni dobro :-)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja