Klapa je padla = prvi krog 2. pokala Parkl PKL

Tako, pa je za nami uvod v pričetek 2. Pokala Parkl. In seveda kje čas za malce analize, kritike, pohvale, predloge, izboljšave in splošna mnenja.

Letos je bilo prijavljenih 17 ekip in vodstvo je iskalo način tekmovanja, ki bi vsem udeležencem omogočil enake pogoje. Sedaj imamo 9 ekip in ne bo lahko tistemu, ki bo določil tekmovalne dispozicije za naslednje kolo. Nekaj predlogov je že bilo, pa vendar. O tem nekaj besed na koncu. Gremo od blizu pogledat nekaj dejstev. Športni center Draš je bil sponzor dogodka in kar na začetku lahko rečem, da je vsaj v 95% vse “štimalo”. Osebje v DRAŠ centru je izpolnilo vsa pričakovanja in želje, ki so bili poslani s strani organizatorja pokala. Samo želimo si lahko, da bi še v prihodnje bil takšen posluh in da to in podobna turnirska tekmovanja najdejo streho v tem objektu.

Sobota ob 13:30 je bila pravi pokazatelj obeh dni. Ekipi Kidričevega in Ptuja pripravljeni na bitko pod košema. V oči je takoj padla nova “šmensi” oprema šumarjev. Kidriški Bullsi. Sam potek tekme je bil ta dan na strani ŠKDja. Ptujčani so želeli, so hoteli, a “novodresniki” so imeli odgovor na vse. Niso dovolili ponovitve prvega kroga v ligi. Dobra rotacija, zanimive akcije in resna napoved, da v pokalu z njimi ni šale. Lansko polfinale pokala je po moji skromni oceni lahko minimalen doseg za to ekipo. Žreb bo seveda odigral svoje, a v taki formi lahko rečem le..ekipe, pazite se Kidriških bikov.

Druga tekma med Črešnjevcem in Račami je bila tekma z izrazitim favoritom. Kolega Lukman je pripeljal številčno ekipo. Ko sem zagledal Felbarja že več kot uro pred tekmo v DRAŠu je bilo jasno, da imajo Račani pokal še kako v mislih. Ali pa ga ima morda samo Felbar :)..no, ne glede na to, fantje so bili pripravljeni in vroči. Kolegi iz Črešnjevca se pa v zadnjem času očitno ukvarjajo z veliko težavami v lastnem kadru. Poškodbe in odsotnosti so neprijetna športna stvar in te tegobe v Črešnjevcu kar ne izginejo. Maloštevilčna rumena četa je s cono pogumno stopila v bran modrim iz Rač. Bauman je to že na začetku gladko ignoriral in pokazal, v katero smer bo šla tekma. Vmes je Bombek imel čas posredovati pri težavah z semaforjem – uro nad koši in ..je malce ukrepal. Ded je v glavnem bil na tekmi več kot 100% in to veseli. Manjkal je Repec. Po besedah šefa Davida so ga šparali za sredino tekmo proti Adeccu. Kakorkoli, dovolj je bilo za zmago Rač in uvrstitev v naslednje kolo.

Tretja tekma bi morala biti derbi. Ja, morala. In tudi bi bila, če bi ekipa KK Ajdas Lenart vzela tekmovanje v pokalu resno. Mislim, da je na začetku že pri samih prijavah dovolj časa, da se ekipe med seboj pogovorijo in odločijo, kje in kako bodo sodelovali. Prihod na tekmo najprej z 4 igralci in kasneje v peterki je vse tisto, čemur ne moremo reči “fer odnos do tekme, nasprotnika, gledalcev in organizatorja”. Stroški tekem so bili sponzorirani, kar pa ne pomeni, da so majhni. Samo za v info, ena tekma stane več kot 100 €. Zapisnik in sodniki, vse to je strošek. In več jot 50 gledalcev je pričakovalo dobro tekmo. Dobili so pa trening tekmo Adecca, v kateri se je 12 igralcev vpisalo med strelce in 5 resnično pogumnih fajterjev pri nasprotni ekipi. Ti so še najmanj krivi. Vodstvo kluba, (če to sploh obstaja) pa je s tem odnosom pokazalo nekaj, česar upamo, da v pokalnem tekmovanju več ne bomo videli. In če smo že pri tem in pri non stop pritoževanjih v ligi o kaznih, nespoštovanju pravil itd. Moj odgovor: Ko nekomu daš vse zastonj brez obveznosti, se ti pa zgodi 3. tekma v soboto v DRAŠu. Več resnično ni za povedati. Za mesto s takšno košarkarsko tradicijo in z tako  res fejst družbo, je to res nepotrebno.

Četrta tekma dneva med Cirkovčani in Beltinčani je postregla z debitantskim nastopom ene od ekip PKLja v našem tekmovanju. Gledalci nismo točno vedeli, kaj pričakovati. Na terenu kompaktna ekipa iz Cirkovc in na drugi strani Beltinčani, ki pa so imeli kratko klop. Cirkovce so pokazale resnično dobro igro. Na trenutke je bila to ena sama uživancija. Še par minut pred koncem je padla ena stava med publiko o zmagovalcu. Ja, nekdo je kratko odnesel, a kljub temu smo bili zadovoljni s tekmo. Za to moraš imeti na terenu dve takšni ekipi in to smo tudi v soboto zvečer imeli. Zaslužena uvrstitev TE ŠD Cirkovce v naslednji krog, kjer bodo zagotovo trd oreh za vsakogar.

Nedelja je prinesla najprej veliko spremembo vremena, pričakovanja pa so bila različna. V samem uvodu se je namreč predstavil prvak lige PKL, ekipa KD Sobota. Nasprotniki so bili vedno dobre volje fantje iz ekipe Ptujska Gora. Na samem terenu je ekipa KD Sobote hitro postavila stvari na svoje mesto. Dobra igra in morda prehitra predaja črnih ta dan. Šef Sobočancev je prišel utrujen. In to vidno :). Igralci prav tako, saj je bila njihova tekma proti Lendavi prejšnjo popoldne. A želja po igri v pokalu ni ustavila dobre igre Sobote. Z nasmeškom sem ugotavljal, kako je pravzaprav ravno to point pokalnega tekmovanja. Druženje več ekip v enem dnevu ob tekmah.

Druga tekma dneva je bil en tak trd fight med golobčki iz Sladkega Vrha in Oldiči iz Maribora. Trda in na trenutke zelo neučinkovita tekma, kjer pa je štel samo rezultat. In tega sta se zavedali obe ekipi. Zato ni manjkalo ničesar. Ne zgrešenih zicerjev, prostih metov, namernih prekrškov, slabe volje in tudi smeha. Dve ekipi, ki sta postala rivala, a izven terena zelo spoštujeta druga drugo. Rezultat ob polčasu je bil 22 : 32. Kaj reči na to? Časi Bože Maljkoviča v Limogesu in “ima svega, čak i igre, ali koša nema” so ponovno privreli na plano. Na koncu so Adecco Oldstars odfajtali malo bolje in dobili tekmo. Pomembna zmaga za njih, igralci Palome pa bodo svoje cilje naprej zasledovali v prvenstvu.

Tretja tekma med KK Rogaška rekreativci in KK Bar Kaučič utd nas je zanimala predvsem zato, ker še nihče od nas gledalcev ni videl ekipe iz Rogaške igrati v živo. Brali smo veliko in pričakovali prav tako. In ja, bili smo poplačani v naših pričakovanjih. Videli smo na delu odlično ekipo, ki ima tako rep, kot glavo. Igra dinamična, z veliko podajami, dobro uigranimi akcijami in odličnimi posamezniki. Še pripomba enega izmed Oldičev na tribuni “toti vse znajo, pa še atleti so”. In ekipa iz Juršincev je občutila prav to. Močno motivirani igralci “Donata” so prikazali vse, kar košarka premore in resnično suvereno ugnali Bar Kaučič. Ne smemo reči, da igralci iz Juršinec niso želeli. A ta dan je to bilo premalo. Zaslužena zmaga novincev v ligi PARKL.

Zadnja tekma prvega dela pokalnega tekmovanja je ila, kot se je kasneje izkazalo, poslastica tekmovanja. Kdor ni gledal tekme, je zamudil marsikaj. Veseli oblački pod taktirko super motiviranega Roka Smake niso niti za trenutek razmišljali o tem, da ne bi ponovili lanskega polfinalnega uspeha. Na drugi strani v letošnji sezoni Čirotov super team. Lahko bi porabil ogromno vrstic ob opisovanju akcij in napetosti v sami tekmi. Pa le najnujneše. Tekma je bila v egalu ves čas. Do 1.30 pred koncem, ko so Čirotovi pobegnili na 5 točk. Pa vseeno, tukaj je bilo potem vsega. Drame, napetosti, kreganja, nezadovoljstva in konec tekme z zmago ekipe Čiro Starše. Mirno lahko rečem, da bi si obe ekipi zaslužili nadaljevanje. A to je pokal in zaradi takih tekem sam osebno rad spremljam in se ukvarjam s košarko.

To je bilo to v centru DRAŠ. Sedaj nas čakajo ideje, kako tekmovanje organizirati naprej. Osebno bom gledal iz svetle strani, saj menim, da bi bilo škoda, da iščemo slabe stvari po teh dveh odličnih dnevih. Bom pa sam in moji soorganizatorji rade volje sprejeli kakšno sugestijo, kritiko, pohvalo, predlog. PArkl smo mi in samo skupaj lahko naredimo to tekmovanje pravo uživancijo za prav vse.

Bodisi dovolj iz dolgega vikend šihta v DRAŠU.

Še 1x hvala Mitji Koželju in Sandri Draš. Brez vas in vam podobnim bi lahko amaterski šport v naši regiji samo sanjali.

Za vas spremljal, Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja