KK Starše – KPŠ, 87 – 99

Starše, 2.2.2013;

KK STARŠE – KPŠ  87 : 99 (18:19, 27:31, 19:23, 23:26)

KK STARŠE: Ploj 15, Šabotič 4, Zahaj 27, Besedič 10, Trifkovič V. , Kac 8,  Potisk 14, Bandelj,  Dobnik 4, Bjedov 5, Vodušek ;

KPŠ: Rus 6, Kramberger, Ferme 4, Novak M. 13, Sajko 28, Romilos 5, Novak I. 33, Đalapa, Šomen 10;

Tekmo so podobno kot že na prvi tekmi bolje pričeli gostje. Na krilih odličnega Sajkota in Novaka I. so s hitro igro dosegali lahke koše. Do konca četrtine je domača ekipa uspela spostavit ravnotežje na igrišču, ki se je tako končala z minimalno razliko gostov.

V nadaljevanju tekme podobna slika, konstantvo vodstvo gostujoče ekipa, ki je v finišu tekme narasla na 10 pik. Domača ekipa je s consko obrambo v zadnjih minutah tekme zmanjšala razliko na 6 točk, za več pa je zmanjkalo zbranosti v odločilnih trenutkih (zgrešen ziceri v kontri, napačna podaja v kontro, ON v napadu ….)

Zaslužena zmaga gostujoče ekipe, ki so se na krilih že prej omenjenih igralcev “razleteli” na 99 pik.

V soboto je bilo lepo biti Ptujčan v Staršah kot igralec in kot sodnik ….

P.T.

10 odzivov

 1. Rekreativec pravi:

  Naj še moj pogled delim z vsemi glede te tekme. Vsi vemo, da čeprav je to rekreacijska liga, kjer igrajo vse generacije, od starejših do mlajših (lep primer je ekipa Starš), obstajajo neka pravila športne košarke. To kaj se je na tekmi dogajalo je svinjarija in upam, da si bo kdaj kdo od vodstva lige ogledal kakšno tekmo Starš.

  Eno je groba igra, kot jo poznamo v tej ligi (veliko kontakta, grobih osebnih napak itd.), drugo je pa to kaj počnejo nekateri košarkarji Starš. Govorim o komolcih (ne bom poimensko, vendar tisti ki smo bili na tekmi vemo o kom je govora), o podli igri, o prigovarjanju sodnikom, itd. Ne trdim, da so vsi igralci takšni, ampak velika večina ekipe pa spada v to kategorijo.

  Moja dva centa, pa lep pozdrav.

 2. LiMuBai pravi:

  Saj ponavadi snemajo tekme. Naj se da posnetek, pa da vidimo malo =)

 3. maslo12 pravi:

  Ej, to so Starše, tam je to normalno. Že od nekdaj. :)

 4. GG#7 pravi:

  Potem pa meni oziroma nam očitajo neki fair play pa to. Kot je rekel maslo12, to je pri njih vedno!

 5. MK #9 pravi:

  si kr mislim,kdo je napiso zadnji komentar..tisti,ki je postavo večji most na tekmi,ko Golden Gate v San Franciscotu

 6. 3fko pravi:

  Rekreativec
  Res je bilo nekaj neprimernih in nepotrebnih prekrškov, ko je tekma bila praktično že odločena, za kar se v imenu celotne ekipe opravičujem in se bom potrudil, da do takšnih situacij več ne bo prihajalo.
  Je pa bilo kar nekaj zaigranih “padavic”, ki jih verjetno s tribune nisi opazil, ker so se dogajale pred našo klopjo ali zaradi tvoje pristranskosti?
  Zakaj si prisranski? Si povabil vodstvo lige po tekmi prvega dela, da si ogleda delo vaše zapisnikarske mize? Kolikokrat se je ura “zaštekala” sekundo pred iztekom napada KPŠ? :)
  Opazil sem tudi, da gotujoča ekipa ne potrebuje številk na dresu! Sodnik pozna vse igralce po imenu, priimku in celo vzdevkih … :)
  Ker je zadnje dneve veliko govora o sodnikih, se bom še jaz dotaknil te teme. Menim, da sta oba sodnika dobro opravila svoje delo, s čimer se očitno Rekrativec ne strinja.
  Vodstvo lige je v Staršah vedno dobrodošlo. Še enkrat čestitke KPŠ za zasluženo zmago.

  LiMuBai
  Tudi če bi bila tekma posneta, bi me na spletni strani PARKLa, verjetno zopet, cenzurirali.

  Maslo12
  Ne spomnim se, da bi nam ostal kaj dolžan. Razen 300, 400 ali več koš razlike v našo korist, ki se je nabrala v več kot 10-ih letih. Pa brez zamere!

 7. Rekreativec pravi:

  O sodnikih ni bilo sploh govora, ker sta svoje delo korektno opravila. In tudi, če nas sodnik pozna po imenu/priimku/vzdevku, karkoli, sem sam opazil da tudi drugi sodniki poznajo igralce nasprotnih ekip, pa do sedaj ko si to omenil, sploh ni bil problem :)

  Glede zapisnikarske mize, nisem popolnoma prepričan, da so to napake zapisničarjev, če zna semafor včasih ponagajati (vem, ker sam tudi upravljam z njim tu pa tam, pa se zgodi da včasih kaj zašteka). Ne bom zagovarjal, ker nisem bil jaz za semaforjem takrat ko se je to zgodilo. Ampak to se je zgodilo enkrat na tekmi (človek bi po tem, ko si napisal kako se to dogaja, pomislil da se to zgodi vsaj 20 krat na tekmo, pa oba veva, da se to ni zgodilo ;)).

  Pristranski, ne bom pristranski, za “zaigrane padavice” so zadolženi sodniki, ki kaznujejo igralce s tehničnimi napakami (da, takšna so pravila), medtem ko si namerno poškodovanje igralcev (nameren udarec s komolcem v glavo, da sem bolj specifičen) zasluži malo strožjo kazen, kot samo nešportno napako, se ne strinjaš?

  Še enkrat poudarjam, sodnika sta bila povsem korektna, sta zelo dobro odsodila, zmotil me je le pristop nekaterih (poudarjam, ne vseh) vaših predvsem mlajših igralcev, pa ne vem ali je to vaša šola, ali stalna praksa v Mariboru.

  Pa brez zamere.

 8. M pravi:

  Sta sodnika res korektno svoje delo opravila?? Vlki ? Sploh tisti mladi. Vsa napetost, ki je nastala, je nastala zaradi sojenja. Veliko pomembnih trenutkov, zmeraj kiks proti starsam. Ne odgovarjat na ta komentar, ampak se samo vprasat.

 9. thanos pravi:

  KPS forever! The best team in Slovenja!

 10. LiMuBai pravi:

  @3fko – Youtube ne cenzurira =)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja