KK Rače – TED ŠD Cirkovce 87 – 59

Tekma 6. kola – 1. liga;

Fram,  11.1.2012

KK RAČE – TED ŠD CIRKOVCE  87 : 59 (19:17, 23:12, 19:7, 26:23)

Sodnika: Kereži, Frangež

KK RAČE: Gradišnik 18, Fingušt 2, Majal 4, Meglič M. 1, Meglič B. 34, Štumberger 25, Bauman 3;

TED ŠD CIRKOVCE: Dobnik, Frangež 5, Gornjak 11, Širovnik, Berič 3, Brglez, Kirbiš 4, Radič 7, Frangež M. 4, Dobrajc 19, Unuk;

Nadaljevanje sezone 1. lige Parkl in 1. tekma v letu 2012 se je odvijala v Framu, kjer račani igramo domače tekme. V goste so prišli sosedje s Cirkovc.

Čeprav smo vedeli, da gostje resno iščejo prvo zmago v sezoni, pa se to pri domačih ni videlo na igrišču. 7 igralcev ni dajalo upanja, da bomo lahko kondicijsko ( bili so dolgi prazniki ) držali tempo s številčno bolj okrepljeno ekipo.
In šlo je še na slabše, saj se je v dokaj izenačujoči 1. četrtini težko poškodoval naš kapetan Bauman, ostali pa smo morali prilagoditi igro (predvsem obrambo), saj si nismo smeli privoščiti večje število prekrškov.
Sledila je druga četrtina, ko smo se že na začetku srečali s cono gostov in jo (končno) tudi uspešno razbili, ter naredili delni rezultat 9:0, kar je povzročilo spremembo pri gostih in nazaj igro mož-moža.
A igra je domačim vseeno odlično stekla tudi v nadaljevanju . Strnjena obramba, pomoč pri prevzemanju, skoki v obrambi in napadu z dobrim procentom zadetih metov ter motivirani igralci, ki so videli, da lahko osvojimo 2. zmago v sezoni, se na parketu niso pustili zmesti, kljub posameznim uspešnim naletom gostov.
Kljub nekaj bolj grobim prekrškom, pa sodnika nista imela preveč dela, gostje pa so se prev tako pokazali v pozitivni luči, kot jih sicer poznamo že s prejšnjih let.

Na koncu je 28 točk prednosti praktično rezultat uspešne 2. in 3. četrtine in velikega števila izgubljenih žog.
Že v ponedeljek pa nas čaka težko gostovanje pri Guysih, ko se bo tudi pokazalo, kje bomo končali prvi del sezone.
pripravil: Lukman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja