KK Rače – KK Adecco 85 – 73

Tekma 4.kroga – 1. liga

Fram, 7.12.2011; Sodnika: Kereži in Zdravkovič

KK RAČE – KK ADECCO 85 : 73 (26:27, 17:13, 14:20, 28:13)

KK RAČE: Gradišnik 5, Fingušt 5, Majal 2, Bunič 15, Meglič B. 16, Štumberger 9, Felbar, Vogrin 2, Bauman 31, Jarc, Galuf

KK ADECCO: Zemljič 32, Weiksler 6, Topolinjak, Antonič, Kraševec, Vedlin, Glinik 13, Šerbinek 8, Bordelius 6, Miklavčič 6, Šketa 2

Težko pričakovana 1. zmaga po vrnitvi v prvo ligo PARKL-a ne bi mogla priti v boljšem trenutku za domačo ekipo. Povrhu pa še proti nasprotniku, ki nas je lani poslal na dodatna razigravanja.

Obe naši tekmi ob zaključku lanske sezone sta bili polni naboja in aktivne igre. Želja za uvrstitev višje je bila pri obeh ekipah močna, na koncu je uspelo obema. Potem pa letos ( vsaj za Rače ) hladen tuš. Takoj 3 izredno težki nasprotniki, gotovo kandidati za F4, trije porazi, nepopolna in na trenutke neuigrana ekipa. Vse pa je sinoči postalo preteklost.

Vedeli smo, da bo izenačen boj, morda smo prav zato prvič letos bili popolni. Začeli smo nekoliko previdno, dovolili rahlo prednost nasprotnikom, nikdar pa prepustili večjo pobudo. Tako se je 1. četrtina končala z dokaj visokim rezultatom, a s samo točko prednosti za goste.

Sledila je še ena izenačujoča četrtina, ko je domačim s samo eno osebno napako uspelo najprej izenačit, nato pa z vodstvom za 3 tudi oditi na kratek odmor. Nervoze je bilo v tem delu ravno toliko, da je Zemljiču uspelo dobiti TN.

V 3. četrtini se nam je različno kombiniranje skoraj negativno obrestovalo, cono smo tokrat uspešno prebili, tako da smo rezultatsko ostali skupaj. Za obe ekipi je v tem trenutku zmaga bila na dlani.

V zadnjem delu igre pa odlična obramba domačinov, točke za Adecco je v tem delu dosegel le neustavljivi Zemljič. Trša obramba na centrih in Gliniku se je obrestovala, tako da smo vodstvo samo povečevali, na koncu pa rutinirano zadržali razliko, ob tem pa so tudi vsi »račani« stopili na parket.

Gotovo je k zmagi doprinesel tudi dodaten motiv, ki smo ga imeli znotraj naše ekipe, zato smo še toliko bolj veseli, da se nam je izšlo po željah.

Tekmo sta (kljub zamudi) rutinirano odpiskala Kereži in Zdravkovič.

Napisal: David; foto: iz sezone 2010/11

 

3 odzivov

 1. LiMuBai pravi:

  Čestitke!!!

 2. pred7ik pravi:

  Hvala stari!
  15 tekem smo se matrali za ponovno zmago v 1. ligi.

 3. Battisti pravi:

  Cestitke tudi z moje strani!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja