KK Pragersko veterani – ŠD Majšperk 83-89

Tekma 9. kola – 2. liga;

Dvorana OŠ Pragersko, 02.02.2012

Sodniki: Juhart, Kereži

KK Pragersko Veterani – ŠD Majšperk 83 : 89 (25:18, 18:19, 15:28, 25:24)

KK Pragersko veterani: Lah, Žunko 2, Trantura 11, Rampre 19, Šešerko 37, Černe 12, Čelan ;

ŠD Majšperk: Lončarič, Lorber D., Smolej 7, Avguštin R. 25, Zupanič, Ovčar 26, Strižič 3, Čelan 5, Korez 5, Lorber P. 4, Galun 14 ;

Tekmo 9. kola II. lige Parkl je krasila borbenost igralcev obeh ekip, v kateri so bili domačini večji del tekme v vodstvu, kljub temu da so nastopili samo s sedmimi igralci na klopi, pa še od teh je enega med tekmo zaustavila poškodba. Prva četrtina v kateri sta obe ekipi igrali posamično obrambo, je gladko pripadla domačinom, predvsem po zaslugi izvrstnega Šešerka, ki je v tem delu dosegel 12 točk od tega 2 trojki, v napadu pa mu je sledil tudi Rampre s 7 točkami in številnimi skoki v obrambi in napadu. Enako je bilo tudi v drugi četrtini, ko sta Šešerko in Rampre dosegla 11 in 6 točk, pri gostih pa se je razigral Galun z 12 doseženimi točkami. Gostje so v tem delu tekme poskusili tudi s consko obrambo, ki pa so jo domačini povsem razbili ter odšli na polčas s prednostjo 6 točk (43:37).

Na začetku tretje četrtine so domačini po zaslugi izredno borbene igre v obrambi in iznajdljive igre v napadu vse skozi držali vodstvo 5-6 točk vse do 26 minute tekme. Takrat sta sodnika igralcu domačinov, izredno razigranemu Tranturi (v tem delu tekme 6 točk), pri rezultatu 58:56 po doseženi trojki Avguština, ki naj bi bila po njegovem mnenju dosežena po napaki korakov, zaradi ugovarjanja sodniški odločitvi, dosodila tehnično napako, kar je v tistem trenutku pomenilo 3. osebno napako igralca. Po prihodu na klop za rezervne igralce je le-ta brcnil v plastenko s pijačo, kar je bilo za sodnika dovolj, da sta mu najprej dosodila še drugo tehnično napako zapored, takoj zatem pa še kar izključujočo osebno napako, tako da so domačini po poškodbi Laha ostali samo še s petimi igralci na igrišču!! Po festivalu izvajanja prostih metov Ovčarja (12 točk v tem delu tekme) in žogo v napadu so gostje prvič na tekmi povedli z 58:63, po tem dosegli še 2 točki do konca III. četrtine in postavili rezultat 58:65. Na prvem delu IV. četrtine so gostje po dveh doseženih trojkah odšli že na 15 točk razlike (60:75), s čemer pa se domačini niso strinjali in po minuti odmora, iztisnili iz sebe še zadnje atome moči ter se po zaslugi 3 trojk Šešerka, skupaj 11 točk v tem delu tekme, 8 točk Černeta in številnih skokih Rampreta približali na vsega 4 točke razlike 81:85. Za preobrat je domačinom na koncu zmanjkalo igralcev, saj sta s po petimi osebnimi napakami morala na klop Černe in Miklavčič, tako da so tekmo končali s samo tremi igralci na igrišču. Pri domačinih gre pohvala vsem igralcem za požrtvovalno in borbeno igro, posebej pa je potrebno izpostaviti Šešerka s 37 doseženimi točkami (6 trojk) ter številnimi asistencami v napadu, pri gostih pa so bili skozi vso tekmo razigrani Avguštin 25 točk (4 trojke), Ovčar 26 točk in Galun 14 točk.

KK Pragersko uradna stran

3 odzivov

  1. LiMuBai pravi:

    Pa še vedno ne vemo, kolko tric je dal Šešerko =)

  2. shooter pravi:

    Neuradno bi reko da 7, vendar pričakujem v kratkem komentar s strani ekipe Pragerskega, ki bodo verjetno natančnejši in zaneslivejši.

  3. Tihi pravi:

    komentar je na forumu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja