KK Pragersko – KK Starše, 99 – 94

Pragersko, 13.12.2012; Sodnika: Gselman, Kereži;

KK Pragersko Wave block – KK Starše 99 : 94 (17:23, 24:17, 30:26, 28:28)

KK Pragersko: Čelan, Prelog 9, Ravnihar 14, Miklavčič T., Bauman, Novak 26, Šešerko 2, Drame 13, Borkovič 14, Weiksler, Godec 16, Mohorko 5.

KK Starše: Trifkovič P. 3, Zahaj 37, Bandelj 17, Trifkovič V. 5, Čuček, Lešnik, Vodušek 4, Bjedov 15, Dobnik 13

Tekma 4. kroga I. lige PARKL med ekipama KK Pragersko in KK Starše je potekala v športnem duhu z izrazitim športnim nabojem, čemur bi lahko pripisali nekaj medsebojno izmenjanih besed med posameznimi igralci nasprotnih ekip. Pri domačinih sta zaradi obveznosti manjkala Kozar in Leskovar, tako da tudi na 4. tekmi sezone lanski prvaki niso uspeli zaigrati v zmagovalni peterki iz prejšnje sezone, pri gostih pa so manjkali Pesek, Ploj, Potisk ter Besedič, ki ni zaigral zaradi poškodbe in je vodil ekipo gostov.

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so predvsem po zaslugi 2 trojk Zahaja ter ene trojke Bandiča, dobili I. četrtino za 6 točk. Gostje so vodili tudi večji del II. četrtine, s čemer pa se nikakor ni strinjal Novak, ki je ob pomoči v tej četrtini prebujenega Ravniharja, postavil izid polčasa 41:40, kar je obetalo zanimivo nadaljevanje. V nadaljevanju tekme podobna zgodba. Pri gostih se je ponovno razigral včeraj izvrstni Zahaj, s 14 točkami v tem delu tekme, ki je ob pomoči Voduška in Dobnika držal priključek z domačini. Pri domačinih se je učinkovitemu dvojcu Novak-Ravnihar v III. četrtini pridružil še Drame, ki je po nekaj neuspešnih poskusih vendarle našel žogi pot skozi koš pri izvajanju prostih metov in seveda nepogrešljivi Kapetan ekipe Borkovič (namerno napisano z velikim K), ki je ob izteku četrtine ob zvoku sirene zadel trojko iz sredine igrišča in povečal vodstvo domačinov na 5 točk. Na vprašanje ali lahko gostje iz Starš vendarle premagajo domačine, sta skozi vso IV. četrtino pritrdilno odgovarjala Zahaj s tremi trojkami ter Bandelj, ob pomoči V. Trifkoviča. S takšnimi odgovori, pa nikakor niso bili zadovoljni na domači strani, predvsem vedno koristni Prelog, danes že nešteto krat omenjeni Ravnihar, v drugem delu tekme nezgrešljivi Godec in seveda Borkovič z zanesljivim izvajanjem prostih metov in številnimi ukradenimi žogami, ki so ekipo varno pripeljali do končne zmage.

Na koncu velja posebej omeniti dejstvo, da je bila tekma zanimiva, polna domiselnih akcij, lepih košev, atraktivnih podaj, torej takšna, ki si jih v nadaljevanju sezone PARKL, karkoli že ta kratica pomeni, samo želimo.

Športni pozdrav od ekipe KK Pragersko ter vse najlepše v letu 2013 želimo vsem.

Napisal: Tihi

6 odzivov

 1. dLOOKman pravi:

  Tihi – PARKL pomeni ….. PARKL 😉

 2. Kac pravi:

  adijo ne,ovi Zaho pa je bolan,37 jih je nafilo,ko O.J.

 3. Glinik pravi:

  Ce ne bi videl rezultata, bi lahko s porocilatekme sklepal, da je Pragersko dobilo tekmo za 30 tock :)

 4. WaterShek pravi:

  Bli smo blizu, ampak malo sreče je zmanjkalo…

 5. boris šešerko pravi:

  Moram k temu poročilu(hvala, da si si vzel čas) našega Tihomirja dodat par stavkov.Igralci Starš so bili povsem enakovreden nasprotnik skoraj vso tekmo.Iz igre so zadevali res hvale vredno,čeprav smo jim večkrat “viseli” na roki.Tokrat so prikazali učinkovito igro,katera pa temelji v glavnem na enem igralcu,ki ga pa nam tokrat ni uspelo omejit na nekaj manj točk.Naša prednost je nekaj minut pred koncem znašala 12-13 točk,vendar smo “trmastim” gostom dopustili do -4 na koncu,kar pa je povsem zasluženo in jim za to tekmo čestitam na prikazani igri.Mi imamo pač daljšo klop in več igralcev na katere mora nasprotnik pazit kar zna biti v določeni fazi igre naša prednost.Vem,da je še prezgodaj vendar vsem kateri ste kakorkoli povezani z košarko in imate radi ta šport želim vesel Božič in srečno 2013.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja