KK KPŠ – KK Starše Čiro 67 : 54

Tekma 7. kola – 2. liga;

Ptuj, 21.1.2012;  Sodnika: Ledinek, Zdravkovič

KK KPŠ Ptuj – KK Čiro Starše   67:54 (14:6, 22:16, 17:14, 14:18)

KK KPŠ Ptuj: Đalapa, Lončarič 3, Hrga 6, Ferme M. 13, Novak M. 4, Rus 17, Kotnik 6, Novak I. 14, Somen 4

KK Starše Čiro: Zelenko 5, Kaube 6, Šalamon 2, Garmut 5, Knuplež, Dover 21, Pjevič 8, Manjevič 6, Rogina, Hercog, Glinšek 1

Tekma med ekipama, ki se potegujeta za najvišja mesta v 2. Parkl ligi, se je na obeh straneh pričela dokaj nervozno. Kljub tesnemu pokrivanju gostov po celem igrišču, kar je botrovalo kar nekaj izgubljenim žogam in napačnim podajam v fazi tranzicije, smo bili po 1. četrtini v prednosti domači. Šibka točka gostov je bila zlasti slaba realizacija v napadu, dosegli so le 6 točk. Nadaljevanje je potekalo v istem (če ne višjem) tempu, domači pa smo še naprej relativno uspešno prebijali presing, ki so ga gostje iz Starš, z izjemo začetka 2. polčasa, vršili skoraj celo tekmo. Boljša fizična pripravljenost je bila domena gostov, učinkovitejši v napadu pa smo bili domači. 1. polčas se je končal z nizkim rezultatom 36:22.

V nadaljnem poteku tekme domači s kontrolirano igro v napadu ter dovoljšnjo mero agresivnosti v obrambi gostom nismo pustili, da bi se približali. Nasprotno, razlika je v 3. četrtini narasla že preko 20 točk. V 4. četrtini smo domači proti koncu nekoliko popustili in gostje so uspeli razliko skorajda prepoloviti. Če bi tekma trajala še eno četrtino, bi to najbrž zaradi naše utrujenosti obetalo razburljivo in napeto končnico, tako pa smo domači s kolektivno in umirjeno igro do zadnjih sekund razliko obdržali na varnih 13 točk.

Pohvala gostom za borbeno in pošteno igro kot tudi sodnikoma in zapisničarski mizi, ki so svoje delo dobro opravili. Želimo si še več takih tekem.

MR

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja