KK Dornava Jack Caffe zmagovalno v prvi polčas

Ekipa1234T
KK Dornava1915121157
ŠD Ptujska Gora1612262478

Statistika

OŠ Dornava
Sodnika: Kereži, Marinovič
Gledalcev: 15-20

Po več kot dveh letih se je Dornavi ponovno odvila košarkarska tekma v PARKL ligi. Domačini smo pričakali ekipo Ptujske Gore in komaj čakali na začetek tekme. Čeprav ima tekma 4. četrtine, ki so si v večini tekem različne oziroma se nagibajo v korist ene ali druge ekipe, lahko tole tekmo, glede na potek, mirno opišem po polčasih.

 1. Polčas

Povzel bi ga lahko z besedami našega trenerja: »Fantje pozitivno ste me presenetili«. Čeprav so bili gostje višji in močnejši smo se jim Lükari  več kot odlično zoperstavili. S počasno igro smo jim ubijali ritem in hkrati sami lepo zadevali z različnih položajev. V obrambi smo odigrali solidno, relativno dobro smo zapirali in tako minimizirali manjko v višini ter prihajali do obrambnih skokov. Gostom smo s pametnimi osebnimi napaki preprečevali razviti protinapade, doseganje lahkih košev ter s tem njihovo hitro igro. Na žalost smo pozabili, da če en igralec sam prekinja protinapade, da to pomeni njegov predčasen odhod z igrišča po 8 minutah igre s 3. osebnimi napakami (zadnjo si je prislužil z neuspelim prodorom pod koš, kjer je dosegel faul v napadu namesto lahkega koša). To je bilo pomembno predvsem z vidika števila igralcev, saj se nas je zbralo samo 9, medtem ko so gostje imeli polno klop in še sedišča za navijače. Kljub vsemu se gostom nismo dali in polčas končali z vodstvom 34:28. Za prvo četrtino je bil v vsaki ekipi dvojec, ki je dosegel večino točk (domači: Vojsk in Kocmut, gosti: Jazbec ter Galun). V drugi četrtini sta pri domačih to vlogo prevzela Ciglar S. in Čoh L. medtem ko je pri gostih 6 različnih igralcev doseglo po dve točki. Kot je vidno iz rezultata tudi najboljši strelci niso dosegali veliko točk, največ jih je v prvem polčasu dosegel Kocmut (9 točk).

 1. Polčas

Po odmoru smo se domačini polni optimizma odpravili na parket, a se je le-ta hitro razblinil. Gostje so poskusili s conskim presingom in zadeli žebljico na glavico. Domačini ga nikakor nismo znali prebiti. Poskusili smo vse, no skoraj vse, ker če bi vse, bi ga prebili, dosegli par lahkih košev in goste ponovno prisilili, da se vrnejo na svojo polovico. Zakaj je temu bilo tako pa je stvar zelo preprosta-kondicija in pomanjkanje iznajdljivosti. Kadar se nismo zapletli pri vodenju, so nam žogo odvzeli ali smo jim jo preprosto podali v roke ali avt. Neimenovani skavt je pisal statistiko za domačo ekipo, ampak je raje ne bomo objavili. Omenil bom samo dejstvo, da sva pleja uspela izgubiti več žog kot sva dosegla točk. Vsi skupaj smo se začeli premikati nekoliko počasneje in tekma se je odvila povsem po notah gostov. Sodnika sta pustila mogoče malenkost bolj moško igro, česar seveda nismo vajeni in nismo znali na to pravilno odreagirati-če te tepejo, tepi nazaj ali pa boš tepen in boš izgubil. Kadar pa smo prišli do čistih metov ali protinapadov pa smo le-te grešili. Naenkrat smo zaostajali za pol kište, nato pa že celo kišto. V drugem delu se je pri gostih razigral Jazbec in dosegel  11 točk,  z 9-imi mu je sledil Kamenšek. Da so gostje šele v drugem polčasu razvili igro razkrije tudi podatek, da so imeli 9 različnih strelcev. Domačini smo za nameček še imeli težave z osebnimi napakami(s čim jih v drugem polčasu sploh nismo imeli J ), saj so tekmo s petimi osebnimi napakami predčasno končali trije domači igralci, štirje pa smo tekmo končali s štirimi. Končni rezultat: 57:78.

Statistika po četrtinah: 1. (19:16), 2. (15:12), 3. (12:26), 4. (11:24).

Prva tekma je za nami. Ko bomo lahko tekli z ostalimi ekipami, bodo tudi tekme bolj izenačene. Gostom se zahvaljujemo za dobro in (skoraj povsem) pošteno odigrano tekmo-malo tenzij mora biti, da je tekma bolj napeta.

CP

8 odzivov

 1. Rok pravi:

  “tisti igralec” nisi nic preseneto….5 osebnih…. dokaz da je bil v Cirkovcah pri mojem zadnjem metu res faul….se 8 dni imas casa da nekak nastudiras igrati brez faula…. ker ce pa kaj znam, znam pa zadevat proste mete….cestitke obema ekipama….
  PS se 190,5 ur….

 2. Rok pravi:

  Nekaj se morem “tistega igralca” vprasat….
  kaj pri prosti metih si imel kos faul ali si enega zgresil????

 3. Stanislav pravi:

  Dotična “tisti igralec” oseba igra moško igro!! 😀
  Kos faul kakopak!!! Mislim, kake sprašuješ 😀 😀

 4. Rok pravi:

  žal moram :) “tisti igralec” s svojo moško igro samo škoduje svoji ekipi, ker mora prehitro iz igre in bi morda lahko dal še več kot 11 točk (to me zelo čudi) :) :) :) verjetno je “tisti igralec” vplival nekako na zapisnikarsko mizo :) :) :)
  Danes mu želim čim manj točk :) :) :) in upam da ne bo igralec, ki ga bo “tisti igralec” kril, imel preveč podpludb… :) :) :)

  PS še 103 ure in 19 minut…..

 5. Stanislav pravi:

  A čudi te tako malo točk, da je dal? Tudi mene 😀 😀
  “Tisti igralec” se fila s tabletami, da bo čim manj posledic za virozo in temu primerno toliko manj izgovorov 😀 😀

 6. Rok pravi:

  Ne bom jamral za vceraj, ceprav je “tisti igralec” malo vohunil za nami…. samo se 29 ur te loci od “roumble in the jungle”…..
  Jordan je dal z virozo oz gripo 38 tock…

  PS se 28 ur in 13 minut……

 7. Stanislav pravi:

  Potem takem “tisti igralec” ne sme preveč žreti vitaminčkov, itd?
  Da bo še vedno pod virozo 😀

 8. Rok pravi:

  Nene “tisti igralec” lahko dela kar zeli, samo da ne bo potem kak izgovor ko bo moral po tekmi seci v roko in………
  PS se 24 ur in 50 min

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja