KK Adecco Oldstars – KK Rače, 54 – 69

Maribor, 2.2.2013

II. Gimnazija Maribor

Sodnik: Juhart

KK Adecco Oldstars : KK Rače 54 : 69 (29 : 36) (8:23, 21:13; 10:15, 15:18)

KK Adecco oldstars: Zemljič 8, Radej 10, Šketa 2, Battisti, Bunta 2, Krebelj 2, Antonič, Stavbar 5, Kaučič 18, Grgič 7, Stanisavljevič

KK Rače: Hameršak 15, Felbar, Jarc 8, Lukman 3, Gradišnik 6, Meglič, Štumberger 7, Fingušt 4, Bobnarič  12, Begič, Repec 14

Košarkarski duel z ekipo Rač ima seveda kar nekaj zgodovine. Dokaj mlade, a vendar zgodovine. V teh zadnjih treh letih je bilo »svašta« in zato se »komaj čaka«, da se malce pomerimo. Kapetani si pred tekmo ponavadi razmenjajo kako »sočno in neškodljivo« preko Twiterja, paljevina tu in tam..kot se za vzdušje pač spodobi. Jasno torej, v soboto sta obe ekipi prišle zmagat.

Ekipa Rač z okrepitvami, odločnim trenerjem Felbarjem (mojster, flumaster pa si le nabavi) in morda edina ekipa v II. Ligi, ki je tako na prvi pogled zgledala precej »težje« od naše. Štart tekme..nič novega bi rekel. Za oldiče mislim. Verjetno bo bolje, da se na prihodnjih tekmah malce drugače pripravimo na tekmo, ker dosedanji rituali na domačih tekmah kažejo, da enostavno ni prve četrtine.  Vso tekmo nato loviti nasprotnika, ja..morda kaka ekipa, ki ni v letih, ampak mi oldiči. Ja očitno imamo radi, da trpinčimo sami sebe z lastno igro. V prvi četrtini pet različnih strelcev pri gostih, tri trojke in vodstvo za 15 točk. Aleluja! Kje smo bili domači? Igralci Rač so vse kaznovali, kar smo mi naredili narobe. In še več bi lahko. Druga četrtina, druga slika. Oldiči smo se pojavili na tekmi, postavili neko svojo cono in prisilili goste h povečanemu številu zgrešenih metov iz igre.  Začel se je tisti naš znameniti lov na rezultat.  Sedem različnih strelcev pri oldičih v drugi četrtini, malo več »obračanja« igre in minus 7 na polčasu. Gostje so v drugem delu malce popravili met proti coni in varno držali razliko. Zadnji juriš oldičev se je končal z zaporednimi tremi zgrešenimi meti iz igre, kjer smo nato prejeli 6 točk »laganih«, bi rekel. Nato pa ono..ko bi vsak še malo rad dal koš, da bi rekel, da ga je dal. Veš..ono, ko pade koncentracija in ko ti ostane, da po tekmi rečeš..«ja zgubli smo, ampak sem dal 5 pik«..no to! Najkasneje sedaj po tekmi, se zavedamo, kako sami sebi kompliciramo tekme. Zmaga Rač zaslužena. Bili so boljši, odločnejši, bolj »pri stvari« in bolj so želeli. Ta večer bi lahko mi igrali do 24 ure, pa jih ne bi premagali. Sam sem si vzel pavzo in tekmo spremljal s klopi, saj sem želel napisati čim več o tekmi sami. In o sami tekmi je bilo napisanega dovolj. Bi pa se lotil ene druge teme, ki pa meče malce temno luč na včerajšnjo tekmo. In tukaj se bodo sigurno strinjali tudi naši gostje iz Rač.

Tekmo je včeraj prišel »odsodit » samo en sodnik. Takšna tekma, ki je polna naboja, potrebuje dva sodnika! Verjetno je neko pojasnilo, a tako mislim, da ne bo šlo. V sami tekmi je bilo v škodo obeh strani veliko preveč napak. Puščala se je zelo groba igra. Mislim..sploh se ni puščala, ampak sodnik ni bil pri stvari. Razlogov tukaj ne bom pisal, a marsikdo ve, kaj govorim. Posledično je »melanholično« tekal sem in tja..no, ni tekal..hodil je…no ni hodil..hodil je v lahkem drncu. Bila je moška igra, se strinjamo, ampak bilo je kar nekaj zadev, ki se enostavno sodijo. Posledično se nervira ekipa, prične se z grobimi prekrški predvsem s strani ekipe, ki zaostaja. Vsak, ki igra basket ve, kaj hočem povedat. Prekršek Zemljiča npr. nad gostujočim igralcem, kjer ga potegne za roko nazaj..NIČ. Poskus prekinitve napada..mali foul..NIČ. Sendvičev je bilo na obeh straneh več kot potrebno..NIČ. Še tehnično bi si zaslužili obojni …NIČ. Posledice kriterija so slabi živci, groba igra, napetost. Poškodba igralca oldičev je žal takšna, da je končal sezono. Morda tudi do tega ne bi prišlo z normalnim usmerjanjem tekme in predvsem VODENJEM. Škoda je bilo večera, da ne bi odigrali, saj smo obojni bili napaljeni in nismo želeli, da nam to prepreči manjko enega sodnika.

Žal, tako več mi ne mislimo odigrat tekme v prihodnje. Verjamem, da bi gostje, če bi bili v zaostanku, pri takšnem poteku igre, razmišljali enako.

In tukaj vprašanje, kaj lahko naredimo, da bo v obeh ligah več zanimanja s strani sodnikov za resno sojenje? Prva liga je prerasla kvaliteto večino sodnikov v tej ligi. Druga morda ne, ampak glede na to, da ne sodijo brezplačno, imamo tudi mi pravico zahtevat nek standard.

Liga se razvija naprej. Predvsem igralsko, ekipno. Ta segment bi pa morali malce na višjo raven postavit.

Nekaj predlogov je v moji glavi, ampak morda na prvem sestanku več o tem.

Over and out

D. Battisti

23 odzivov

 1. basketas pravi:

  Iz preveč ekip prihajajo pripombe nad sodniki in to vec ni naklucje.tako kot si napisal prerasla je ta liga za sodnike.ne vem poznam ene,ko si mislijo,da se jim za tak denar ne da preveč potrudit in odsodit kot je treba.treba se vodstvo dobit s sodniki in se malo pogovorit.jaz bi predlagal nek stimulativen način nagrajevanja.po tekmi vsaka ekipa oceni delo in, če je slabo ocenjen dobi 10evr, če odsodi normalno dobi normalno plačilo 20evr,če pa odsodi zelo dobro in korektno pa recimo 30.ne vem kakšno je njihovo plačilo to sem dal samo za primer.kaj te vem…

 2. Battisti pravi:

  Najbrz bo resnicno potrebno razmisljati o nekem drugacnem nagrajevanju, vzpostaviti nek sistem. Ekipe se pripravljamo na tekme, komaj cakamo tekme, uzivamo in ce potem pride tisti obcutek, da nekdo mora pac prit, oddelat sojenje..ali pa ga sploh ni, ker pac ..ga ni… Za dobri ligi bomo potrebovali malo vec resnosti tukaj. In to bi morali skomunicirati s sodniki na kakem skupne, sestanku. Pravim..predlogi, ideje..vse to je. Realizacija bo potrebna. Vceraj bi rekel, da ce bi recimo sodnik bil vsaj v formi za sojenje..bi bil morda tiho. Ampak saj, se pogovarjam tudi s sodniki in niso vsi slabi. Dalec od tega. Imajo ideje..ampak dajmo temu enkrat rect bobu bob. Prva liga je letos pravi hamer. Bil sem na veliko tekmah, ne samo Adecco ekipe. In igra se mocan basket. Veliko dobrih posameznikov, organizirane igre, organizirane ekipe. Namesto uzivanja, pa se pol zgodi zal veckrat, da morda tretja stran zacini derbi, ali pa naredi neumnost zaradi..recimo premajhnega motiva za sojenje. Ne vem no…se zdalec ni to kritika naosebni ravni. Zal me zanima le kvaliteta in to so ekipe dosegle pred sodniki.

 3. basketas pravi:

  Res je.tu pa se verjetno vse ekipe strinjajo,tudi tiste,ki imajo kaj povedat čez ekipe z “pre”dobro organizacijo,ker tud njih so ze letos parkrat “oškodovali”.

 4. dLOOKman pravi:

  Pošteno zapisano, Damir.
  Po letih na parketu niti ne izstopate toliko – vsaj proti nam ne ( vendarle nas je v ekipi kar nekaj, ki sodelujemo že od vstopa v PARKL davnega 2001).
  Res je bila borba in želja po zmagi vidna na obeh straneh. In res je , da kakršen koli vzrok že bo za izostanek 2. sodnika ( na tekmi pred nami je zraven Juharta sodil Ledinek), le-ta ne bo spremenil velike kritike tudi z naše strani.
  Sam nekako razumem Juharta, da ni piskal prav vsega. Menim, da kar nekaj stvari namerno ne. Mučno mu je bilo soditi, ker je vedel, za kakšni ekipi gre, saj mnoge izmed nas pozna. Pa je oddelal svoje. In nanj sam ne bi prelagal preveč odgovornosti.
  Daleč od tega, da bi poveličeval svojo ali vašo ekipo, a derbi, kakršen naziv si naše tekme vsekakor zaslužijo, bi lahko potekal tudi s tretje strani bolj profi, ker organiziranosti najinih ekipi verjetno noben ne more kaj izrazitega očitati.
  A vendar. Tekma je za nami. Morda po sezoni sledi še kakšna “revijalna” s piknikom, ki jo že od lani pripravljava.

  Menim, da poškodba ni bila posledica manjka sodnika, temveč je šlo zgolj za nerodno prepletanje nog pri prodoru Fikeja. Se zgodi. V imenu naše ekipe seveda želimo čim hitrejše okrevanje ( žal se ne spomnim točno imena osmoljenca).

 5. Battisti pravi:

  Itak David. Tole z revijalno in turnirckom bi letos skoraj morali izpeljati. V celoti sem hotel opozoriti na bistvo nivoja sojenja in morda razumevanja sodnikov, zakaj se tam ne dela vec za visji level. Nasa ekipa je bila vceraj znervirana zaradi odlocitev ineodlocitev veliko prevec. In pol, saj ves..ono, ko te vse zacne motit in isces krivca, pade koncentracija..in sploh na taki tekmi. Ni kaj, zasluzeno ste nas premagali in vasa igra je bila veliko boljsa, kot v drugem kolu v Framu. Se pa strinjas, da moremo nekako poskrbeti za tretjo stran, videt, kaj bi lahko morda v ekipah zboljsali, da bi bilo bolje in da se ne bi vec toliko pisalo o sojenju. Generalno govorim. Tisto s turnirjem..v polovici maja bi slo… Turnir kakih stirih ekip..recimo.

 6. LiMuBai pravi:

  Še mojih pet centov, pa čeprav sem glavnino misli že zapisal na twiterju.
  Glede tekme:
  Oldiči bi imeli priložnost parirati Račam SAMO TAKRAT, če bi dobili skok. Račani so imeli skoraj vsaki napad – dva napada. Razmerje v skokih je bilo…pišuka…ne vem…na en skok oldičev, trije Rač? Res ste slabo zapirali prostor. Žal mi je za Stavbarja (saj se je on poškodoval, ne?). Račam se tudi okrepitve poznajo (skupaj 26točk). Mi vemo, kaj nas čaka. Huda želja po revanšu 😛
  Glede sojenja.
  Nimam nič proti sojenju Juharta, pač večina nas pozna vse sodnike v tej ligi in kako sodijo. Mene ni presenetil. Juhart pač kot Juhart. Ampak vem pa, da ni slab človek in da ni hote nevidel marsikatero osebno. Sam težko pokriva celo igrišče, in marsikdaj preprosto ni videl prekrška, ker mu je bil zastrt pogled. Košarka je dinamična igra. Koliko sem seznanjen, je ob sobotah problem s sodniki in to je bilo tudi na enem sestanku omenjeno, če se ne motim (kzs tekme,…). Tu se je ravno mogoče to poznalo. Je pa res škoda, da ni bilo še enega sodnika. Mislim, da bi bila razlika manjša ampak vseeno še v korist Rač. Bili preprosto boljši.

  Čestitke Račam še enkrat.
  Stavbarju čim lažje okrevanje.

  In kaj naj rečem – na začelju borba! 😉

 7. Battisti pravi:

  Halo, nisem govoril nikoli o tem, da je kdorkoli kriv za nas poraz, razen nas. Govorim nasplosno o tem, da bi si zelel standard sojenja in da je potrebno nekaj narediti za to. In da, ko se prikrade v podzavest napaka za napako in si obcutljiv zaradi sodnika se bolj. Nic proti Juhartu. Kot osebi. ampak na tej tekmi se je izkazalo, da je tekma za dva sodnika. In se 1x, zasluzen nas poraz in morda ne bi bilo nic drugace tudi s tremi sodniki in se ..ce bi igrali do 12h ponoci. Termini? Hja, tak je zdaj. Govoril sem o tem, da imam obcutek, da se marsikomu “ne da” odsodit, kot je treba. In to me zelo moti. Pa to govorim kot predstavnik dveh ekip v ligi. In verjamem, da je kvaliteta igre prerasla trenutno znanje in predvsem voljo sodnikov do sojenja. In kaj naj zdaj naredimo? Ali bo vec denarja vecji stimulans? Ker ce je temu tako in bo to privabilo vec kadra v ligo..potem sem prvi, ki dvignem roko. Drugace se bodo ljudje na kaksni tekmi se “poklali”. Treba bo pac narediti tudi tukaj korak navzgor.

 8. TV pravi:

  Tako kot povsod velja rek “malo d’narja, malo muzike”. Sodnike je potrebno bolje plačat, vendar s tem zahtevat kvaliteto ter kodeks obnašanja, kar je bilo vedno sporno v vseh teh letih (tudi alkoholiziranost sodnikov med drugim). Zadevo je potrebno pripeljat do tega, da si bodo želeli sodit tekme (pač dodaten zaslužek v življenju), ne pa da sodnika celo ni na tekmo (da ne javi, da ga ne bo, če pride kaj vmes).

 9. maslo12 pravi:

  Kolko so sodniki plačani? Koliko sodnikov sploh je na spisku? To, da sodnik ne javi, da ga ne bo na tekmo je absurd in ga je potrebno za to kaznovati, saj gre za popolno nespoštovanje lige.
  Glede na to, da PARKL pokriva tudi Maribor, me zanima, koliko je vseh sodnikov? Saj Maribor jih premore kar nekaj, tudi Bistrica jih menda ma, pa tudi Ptuj… ve kdo podatke? Wizl?

 10. LiMuBai pravi:

  @Battisti – da se ne bova narobe razumela. Nisem govoril, da ste zaradi sodnika izgubili. Pač samo o sami tekmi sem zapisal, da so bili (kot si že sam ugotovil) Rače tokrat boljše.
  Glede sodnikov, pa sem malo v dvomih, da bi 5-10€ dodatnih pri plačilu, bolj motiviralo sodnike. DOKLER ne bo konkurence.
  Upam, da je ta zadnji stavek dovolj povedal.

 11. Battisti pravi:

  Pojma nimam. Predlagam pa, da izvolijo enega predstavnika in se ta malce pogovori s predstavniki ekip. Pustimo kriterije zdaj. Videti moramo, kaj lahko naredimo, da bo več kadra, bolje itd.

 12. basketas pravi:

  Ja res.koliko so plačani?verjetno to ni nek tajen podatek.prosim,da ga objavite.žal je vsepovsod tak in pri večini,da pac edino motivacijo vidijo v denarju.miselnost pa je verjetno taka,da eh grem to parkrat odsodit zvečer pa mam za 4 položnice na konc mesca,rajši kot pa da doma ležim, igralci pa nas tak rabijo,ker noben tega noče sodit…popravite me,če se motim.

 13. Battisti pravi:

  Aj zdaj, ni dobro vse osebnosti dajat v enak koš. Res je, da se včasih tak občutek zazna..morda pa pri nekaterih res ni prave motivacije..in ja, morda prenizko plačilo. Morda moramo prisluhnit in da sploh ugotovimo, kaj narediti več. Strinjamo se, da rabimo sodniški kader. In morda je tvoj zadnji stavek, basketaš, resničen. “saj nas tak rabijo”. Ne bi želel, da je to res in upam, da ni. Tudi za “kaljenje” sodnika bi znala bit ta liga dobra. Morda je tudi problem “strah” soditi tako ligo. No tukaj lahko naredimo ekipe več in morda same pri sebi sprejmemo nek kodeks, vrsto tolerance in vzajemno naredimo neko zgodbo. Predlogov je veliko, a cilj mora ostati enak. Kriterij sojenja spraviti na višji nivo in poskrbeti, da bo morda kdaj kak seminar o novostih s strani lige tudi organiziran. Seminar za sodnike mislim. Liga je močna. Prva sploh. Letos bolj, kot kadarkoli. Tudi v drugi se ekipe fajn dajejo. Moje mnenje je, da poiscemo tisto nekaj vec, kar lahko liga naredi za sodnika in s tem pridobimo dodaten motiv za sojenje in biti del PARKL druzine. Ce so se za to odlocili igralci pri mnogih ekipah in dali tej ligi prednost pred ligami pod okriljem KZS, a se ni tukaj za vprasat tudi o morebitni sodniski vlogi prihodnosti v PARKL-u…? Hmmmm….

 14. bostjan pravi:

  Bom napisal čisto “kratko” mnenje, daljšega pa kmalu ko bo odprta posebna tema v stilu predlogi za prihodnost in tam si želim tudi mnenja drugih povezanih z ligo. Pač mislim, da ti komentarji niso pravo mesto za debato. Predvsem pa si želim, da se še pred koncem sezone določi datum, ko se bomo vsedli skupaj in dorekli kaj pametnega. Iz oči v oči, v polni zasedbi, pa tudi če bo treba 10 ur skupaj. Pomembno je, da bo to spomladi, ko so že misli vroče. Jeseni je vedno premalo časa za konkretne spremembe, to so izkušnje že pokazale.

  Skratka, debata o razvoju lige je pomembna in sodniki so pač pomemben del lige. Tudi oni imajo zasluge za to kar je liga danes. (skozi celotno 16 letno obdobje parkl-a) Tudi pozitivne. Ne strinjam se, da so sodniki šibki člen te lige (tudi danes ne) Pač raje vidimo napake drugih kot nas samih. Pa naj kdo ne misli, da ni isto tudi v 4., 3. in ligah višje. To je del tega športa pač. V parkl je še nekaj specifičnih zadev. Da omenim dve…
  1. smo rekreativci (čeprav zadnje čase z vse bolj različnimi ambicijami kar je še dodaten problem) in imamo morda še prej občutek, da želimo sodnike po svojem “okusu” češ, saj vi ste tu zaradi nas…
  2. v ligi smo na prelomnici (saj niti sami ne vemo kam bi šli) resno ambiciozno regionalno amatersko ligo, ki je šla preko vseh logičnih kakovostnih mejnikov ali pa urejeno in prijetno rekreativno ligo. Združevati oboje je težje kot si morda kdo misli na prvi pogled…
  V zadnjih letih sem slišal veliko mnenj prestavnikov ekip in ligo sem v vseh mogočih vlogah že doživel zato si upam trditi, da imam kar celosten pogled. Marsikdo potožil nad tem in onim sodnikom… A ko hočeš potegniti zaključke vidiš, da ni neke logike. Pač enim so všeč mladi sodniki, drugim avotoritativni izkušenjši, tretji se nikoli ne pritožujejo, eni skoraj vedno… In v končni fazi razumem vse, smo pač zelo široka skupina posameznikov in ekip z različni interesi, ambicijami in videnji našega početja. Prav zato je še toliko bolj pomembno, da stvari razičistimo iz oči v oči predstavniki ekip in sodniki. Velikokrat je ravno slaba komunikacija ključni del problema.

  Še o tekmi…
  To, da se je tekma odigrala z enim sodnikom se naj ne bi zgodilo, a tudi ni prvič. Včasih je pač splet okoliščin tak, da se zgodi. V vsej zgodovini parkl-a se je to par krat že zgodilo. V zadnjih dveh letih se je to zgodilo prvič, zato ni prav da posplošujemo. Če bi se vedelo naprej, da je na voljo le en sodnik, bi se zagotovo vprašalo ekipe, ali se tekma odigra ali ne.

  Sicer nerad posegam v komentarje, a vseeno želim v teh komentarjih ohraniti neko mejo, kakšna debata je konstruktivna in kakšna ne. Poimensko izpostavljati sodnike in jim očitati take ali drugačne pomankljivosti mislim, da ne bo imelo pozitivnega učinka, vsaj na tem mestu ne. Zato morda kakega komentarja tukaj nisem ali ne bom odobril. Se opravičujem prizadetim…

  Komentarji pod novicami o tekmah naj bodo namenjeni športni plati, organizacijske stvari pa bi rad, da se resno rešujejo na skupnih sestankih za katere bi želel, da bi jih bilo več in v bolj popolni postavi.

 15. Battisti pravi:

  Bostjan, nihce ne zeli nic druga, kot malce konstruktivnega mnenja. Kot si sam ugotovil, ga bomo morali kmalu nekako doreci. Imensko sam nisem nikogar poimenoval in sploh ni bilo bistvo imenovanje sodnika. Pac pa dejstvo, katerega smo se pocasi zaceli zavedati vsi. Eni zgolj kot kritiko in pritozbe nad odsojenim, mene pa veliko bolj skrbi tale razdelitev teh dveh mejnikov, ki jih omenjas. Iti nazaj z ligo skoraj ne moremo vec. Saj ni slabo, da je tako mocna, kot je. In tukaj vidim moznost, da poiscemo tisto nekaj vec za sodnike. Malo debate ne skodi, ker nikomur ne skodi. Sam sem se veliko pogovarjal tudi z nekaterimi sodniki. Vsi se zavedamo, da bo potrebna ta razprava. Ampak ne razprava o posameznih odlocitvah na posameznih tekmah, da se razumemo. Smo se pa razpisali tukaj, ker se nikjer drugje ne moremo. In se najmanj, da bi kdo podzigal h nestrpnosti. Neumni komentarji itak nimajo kaj iskat na teh straneh. Mislim pa, da bomo naredili korak naprej ze, ko se zavemo, da ga moremo. In potem ne bo vec napadov na sodnika v teh komentarjih. Sam, odkar sodelujemo v tej ligi, se nikoli nisem v komentarju grobo ocrnil nobenega sodnika. V prihodnost pa pac zremo vsi in prav je tako.

 16. bostjan pravi:

  Damir nisem mislil tebe :)

  To, da ni sistema za izmenjavo mnenj je moja krivda, malo sem podcenjeval željo po tovorstnem komuniciranju. Bom uredil nekje naslednji teden, da bomo lahko odprli kakovostno debato in na sestanek šli oboroženi z poznavanjem mnenj …

 17. Battisti pravi:

  Bravo! Šta se mora, nije težko :)

 18. TV pravi:

  Debata glede sodnikov je (nujno) potrebna. Rekel bi celo, da je potrebna neka ocena dela sodnika po tekmi, lahko preko vprašalnika na tej strani, kjer bi lahko vsak zapisal svoja mnenja, ki bi se morda obravnavala po vsakem kolu (sokolovo oko bi lahko temu rekli). Zakaj? Zato ker so včasih stvari že preveč očitne, ker se včasih pred tekmo že ve kako bo tekma potekala, ker se nekateri sodniki bolj osredotočijo na rezervno klop, ko letijo mimo, kot pa na akcijo pred njimi, ker eni namenoma kaj ne vidijo, drugi spet ne poznajo pravila (starostna razlika sodnikov in neenotno poznavanja pravil – predlagal “izobraževanje” pred sezono ter morda še kakšen sestanek na polovici), itd. Manjkajo pristni nasmeški sodnikov med tekmo (ne pa pogledi, kot da so mu vse kure pocrkale, on pa mora sedaj to sodit), priznanje napak, mirne razlage, umirjenost, samozavestnost, itd. kar vse pripomore tudi temu, da je mir na igrišču in na klopi. In seveda, to morata oba sodnika izžarevat, kar pa je redkost.

 19. nejco pravi:

  Mene sploh ne moti, ce so odlocitve sodnikov napacne pri situacijah katere so res tezke. Takrat jih razumem in sportno priznam napako in tudi, ce pride do podobne situacije na drugi strani pricakujem enako od nasprotnika. Ce pa se sodnik odloci za “cudno” piskanje, pricakujem od njega, da ga razlozi “profesionalno” in utemelji svojo odlocitev ne pa da rece bodi tiho naslednja bo tehnicna. Oni se tudi zavedajo, da je to rekreativna, borbena kosarka in da se dvigne adrenalin, ki vcasih pripomore k visokem glasu in ce so kdaj tekmovali kje morajo to tudi razumet in vzet v zakup. Ce delijo grozijo s tehnicnimi in jih tudi posledicno dajejo tako kot v kzs te se se naj primerjajo z nivojem sojenja. Poznam enega sodnika, ne bo poimensko, ki sem ga gledal na sojenju clanske tekme pod okriljem kzs. Ko sem ga videl sem si mislil, joj ta sodi to bo polom, ampak na koncu tekme bi mu najraje sel cestitat kak je ded dobro odsodil vsaka cast. In iz prve roke vam povem, da ce pubeci hocejo odsodit, odsodijo tako kot treba vsaj nekateri. Preverjeno!

 20. dLOOKman pravi:

  No, evo. Ni foruma, pol pa različni pogledi, mnenja, predlogi, jamranja, …. končajo nekje, kjer morda res niso najbolj primerna. Boštjan super, da se odzivaš.
  A NE RAZUMI ME NAPAK. Zelo pogrešam odzive vodje lige Jazbeca pri tem in kakšnih drugih problemih. Saj se ne moremo enako tehtno javljati samo na začetku sezone. Bistvo se dogaja med sezono, ko so stvari aktualne in najbolj vroče. Kasneje nekako zbledijo in nemi obrazi na začetku naslednje sezone omogočajo to prelaganje iz sezone v sezono (dopuščam pa možnost, da jaz napačno razumem sistem lige ) .

  • bostjan pravi:

   Vidiš tukaj se pa ne strinjava. Leon je vodja lige in jaz mislim, da na tak način (forumi, komentarji) ne rabi in celo ni primerno, da bi komuniciral. Tudi sam sem mu to predlagal. Se spomniš kako je bilo pred leti, ko je vodja lige preveč komuniciral preko foruma… Sicer pa sem zato tukaj jaz in čutim da je to tudi moja naloga hkrati lažje kaj povem in nisem obremenjen s tem nazivom vodje.
   Tudi jaz nočem preveč “pametovati” včasih pa je očitno nujno potrebno. Zadnje dni gre vse skupaj v zelo čudno smer… ne samo pod to novico tudi pod drugimi. Po eni strani bi rad, da se komunicira, po drugi pa tako hitro zaidemo in vse skupaj postane hudo smešno, če se postaviš iz zornega kota nekoga, ki odzunaj spremlja ligo. Bojim pa se, da bo letošnja sezone še zelo vroča, pač posledica izenačenosti pa še česa…

   In ker smo bili pri sodnikih. Tudi za njih velja, da komenitranje tukaj ni zaželjeno. Pa saj to je razumljivo… Lahko pa vsem povem tudi odziv sodnikov (ja tudi oni berejo komentarje) Iz današnjih pogovorov z nekaterimi sem dobil jasno željo in prošnjo, da tudi oni sodelujejo na bodočih sestankih.

   Pa nazaj k komunikaciji z vodjo lige. Zagotovo je na razpolago vsem za vsakršna vprašanja in komunikacijo, a še enkrat.. ne na tak način preko komentarjev. Email in telefon imate vsi. Če bo kdo od predstavnikov ekip predlagal kak sestanek še pred koncem sezone pa sem tudi prepričan, da bo on prvi, ki bo to podprl. Zagotovo pa bova z Leonom poskrbela, da se tudi uradno vidimo takoj po koncu sezone, da enkrat zaključimo tako kot je treba. Ne le športno, tudi organizacijsko.

 21. Battisti pravi:

  Jaz bom predlagal sestanek in po mojem mnenju, ga itak potrebujemo. se zdaj se ne ve, kako je z Final 4 itd. Rabimo sestanek..nujno.

 22. dLOOKman pravi:

  Bom kratko povzel svoj zadnji komentar. Želim povdariti, da je forum včasih bil stičišče raznih neformalnih komentarjev (primernih in tistih malo manj), ki so v marsičem v endefektu doprinesli razvoju in boljšemu pogledu na stvari. Tukaj sedaj ne moremo neke splošne debate vzpostavit in se pač svašta piše pod (ne)primerna poročila tekem.
  V zadnjem oklepaju pa sem navedel možnost mojega drugačnega razumevanja sistema lige.
  Hvala bogu (beri: komurkoli že :) ), da se mnenja včasih malo delijo – enoumja je dovolj v parlamentu. lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja