KK Adecco – MCApro, 83 – 73

Maribor; 15.12. 2012

Dvorana II. Gimnazije

Sodnika: Grošelj, Juhart

KK Adecco Maribor : KK MCApro 83 :73 (33:36) (20:14, 13:22;28,16, 22:21)

KK Adecco Maribor: Ocepek 15, Kolenič 10, Brolih 10, Vrečko 10, Ternjak 5, Stojković 16, Želj 17, Glinik, Šerbinek, Kolac, Pantelič, Vedlin

KK MCApro: Kneževič 7, Črešnik 5, Baltič 14, Bujagič 2, Karlo 11, Novak, Kranjčevič 8, Auer 23, Kočevar 3

Težko pričakovan MB derbi v ligi PARKL je izpolnil vsa pričakovanja. Bilo je in borbe, zanimivih akcij, taktiziranja in predvsem je bilo veliko košarke. Domači smo hote ali nehote v glavah in podzavesti nosili poraz iz prejšnjega kola, medtem ko so gostje na drugi strani imeli malce slabši štart v sezono in so prav tako prišli po zmago. Tole z gosti in domačimi je v bistvu bolj zaradi poročila, saj je dvorana na II.gi naš skupen dom. Ekipi imata veliko medsebojne »tradicije« in povezav, zato je športna nabrušenost izredno velika in zmaga bi bila za obe ekipi tisto »nekaj« več.

Ekipa Adecca je tokrat v tekmo štartala z nekoliko drugačnim obrazom, kot pred tednom dni. Vedoč in poznavajoč kvaliteto nasprotnika, je bilo napovedano garanje od začetka, pa do zadnjih sekund. Branko se seveda sestavil izredno moštvo in to se je hitro pokazalo na igrišču. Auer in Baltič sta poskrbela za rahlo prednost v uvodu tekme, pri domačih pa je tudi steklo in spremljali smo prvo četrtino v rahli prednosti Adecca. Kapetan Ocepek je zanesljivo vodil ekipo in pri tem dodatno stisnil zobe ob rahli poškodbi. V drugi četrtini je postalo napeto. Zamisli o igri pod koš, so se pri domačih malce izjalovile. Gostje so lepo zadevali, skoka pri Adeccu ni bilo. Žoga se je odbijala na vse strani, le do igralcev Adecca ne. Spet tisti flash iz tekme prejšnji teden in malce nervoze. Tudi nekaj zapravljenih protinapadov. Trda igra, nekaj pozitivnih provokacij z ene in druge strani in vodstvo gostov za tri točke ob polčasu.

Med odmorom grmenje v slačilnici Adecca. Treba je bilo enostavno postaviti stvari na svoje mesto. In v tretji četrtini so besede zalegle. Igralci Adecca so izpeljali nekaj hitrih napadov, tudi skok se je popravil. Sedem različnih strelcev v tretji četrtini pri domačih je spremenilo rezultat in tretjo četrtino je ekipa Adecco dobila z 28:16. Igralci ekipe MCApro so rutinirani, izkušeni in imajo za sabo ogromno košarkarske kilometrine. Za njih nikoli ni predaje in seveda je tudi v zadnji četrtini tekme ni bilo. Izredni Auer je rešetal mrežico Adecca na »caf« iz vseh položajev. Res izredna predstava in domači so poskušali na vsak način omejiti ta strelski pohod. To je uspelo šele po njegovih 23 točkah in ob dejstvu, da je tekma počasi prešla v ciljno črto. Ocepek je kapetansko odigral zadnjo četrtino pri Adeccu in z mirnim izvajanjem prostih metov skupaj z Vrečkom poskrbel, da je bila sama statistika izvedbe prostih metov ekipe Adecco na tekmi zelo uspešna.

Razlika desetih točk na koncu je dobra popotnica za ekipo Adecca, ki v petek gostuje v Staršah. Zadnja tekma v 2012 in za nami je kar dolga sezona in zimski premor se bo prilegel vsem. Še beseda o gostujoči ekipi. Po mojem mnenju je ekipa MCApro še vedno favorit vsaj za FINAL 4. Osebno mislim, da tudi za več. Težek razpored v začetku , končno »zložene karte«, Brankecove izkušnje in tradicija zadnjih let, pa bo drugim ekipam naredila še veliko preglavic.

Ekipa Adecco je zasluženo dobila tekmo in se veseli nadaljnjih nastopov v Ptujski amaterski regionalni ligi. Nam ne bo lahko, a drugim ekipam tudi ne.

Adeccovci se zahvaljujemo vsem, ki so prišli v tako velikem številu na naše domače tekme.

Napisal: Damir Battisti; Foto: Oliver Kolenič

Slike s tekme:

http://kkadecco.blogspot.com/2012/12/kk-adecco-kk-mcapro.html

1 odziv

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja