KK Adecco Maribor – prvak lige PARKL 2012/13

Maribor, 30.3. 2013

FINALE LIGE PARKL 2012/2013

KK Adecco Maribor :  KK Pragersko 77 :  76 (15:15, 26:20; 20:28, 16:13)

Gledalcev: Polna dvorana

Sodnika: Gselman, Pirtovšek

KK Adecco Maribor: Ocepek 2, Brolih 6, Vrečko 30, M. Miklavčič, Stojković 18, Šerbinek, Kolac, Kolenič 4, Ternjak 2, Želj 15, Pantelić, Vedlin

KK Pragersko Wave Block: Šalamun 4, Weiksler, Ravnihar 21, T. Miklavčič, Bauman9, Leskovar 9, Šešerko 10, Drame 10, Borkovič 4, Prelog, Godec 9, Mohorko

Statistika finalne tekme (pdf)

Play by play finale(pdf)

Štiri dni po končani tekmi , po vseh čestitkah, kritikah, mnenjih, pohvalah in po nekajkrat pregledanih posnetkih, statistikah..še zadnje poročilo v sezoni od ..mene :). Torej, KK Adecco Maribor je prvak lige PARKL v sezoni 2012/2013.  Po naslovu prvaka druge lige pred dvema letoma, je to resnično trdo prigarana trofeja. Kaj zdaj pisat o tekmi sami? Akcije, potek? Vse je na live stream kanalu. Veliko vas je, ki bi radi vedeli za moje mnenje o poteku tekme in iskreno, težko ga napišem tako, da ne bi vsaj nekoga malce razočaral, bolj navdušil, dal odvečno priznanje ali kakšno nepotrebno pripombo. Tekmo smo dobili v borbi z fantastično ekipo, ki enostavno ve, kako se igra finale. Samo oni sami vedo, na kak način so se pripravili na tekmo. Filozofija v pripravah na finale v Adeccu je morda bila (in to se je treba posipat z pepelom) malce zgrešena. Kadar nasprotnik vloži toliko truda, da naštudira ekipo Adecca, potem se zgodi takšno finale, kot se je.

Odrezan organizator igre pri Adeccu, izredno slab met iz razdalje, kup tehničnih napak, kup začetnih napak in velika borba, so karakteristike ekipe Adecco v finalu. Vse premišljeno napisano in predvsem napisano iz vidika nekoga, ki je seznanjen s podrobno statistiko vsake Adecco tekme od avgusta lani. In kar je najpomembnejše, v to so nas prisilili nasprotniki, ki so v finale prenesli vse izkušnje igranja finalnih tekem, samozavest, karakter in željo po demantiranju vseh razno raznih govoric o »bivših« prvakih, slabih igri, naveličanosti ekipe itd. »Bull Shit« vse skupaj! Tekma finala je ena tekma, kjer ne velja nič več kot tistih 40 minut! Pred samim turnirjem, kjer smo prevzeli vlogo favorita, sem bil seznanjen z komentarji in mnenji, ki so bila vsa po vrsti rahlo »neumna«. Vse v stilu »razbit jih morate za 20, že po polčasu morate na 30, nimate z njimi kaj delat, luzerji ste, če jih ne razmečete«. Pa ne samo v finalu..skozi vso sezono tak pritisk. Vse skupaj pa je pred finalom bilo precej ne fer in žaljivo ravno do naših nasprotnikov, ki so dokazali, da nismo »wunder team«, ampak samo 14 igralcev, ki igra košarko, se rado druži izven terena, ima enake poglede na zabavo, igro in ima enako vizijo. In ravno zaradi tega nismo ne mi, ne nihče v športnem svetu, sposobni igrat dobro zaradi drugih, ampak ko in takrat predvsem zaradi sebe. In ko to začuti in zaželi, potem drug občuti tudi to željo in borbo. Filozofski pogled na finale z drugačne strani.

Sam osebno sem vesel, da je temu tako in da bo prihodnost s strani »wanna be fanov« malce drugačna. Kar zna Adecco odigrati, ni odigral v finalu na takšni ravni, kot je bilo pričakovano. Nasprotnik tega ni dovolil, naši živčki so pa bili slabši od živčkov na drugi strani. Navsezadnje bi lahko hitro končali kot FC Bayern lani v Alianz areni v finalu lige prvakov. Vložili smo veliko v organizacijo in zato je bil pritisk od zunaj še večji. A s tem smo živeli in s tem igrali tekmo, ki morda niti ni bila tako lepa na pogled. Izenačeno, veliko tehničnih napak na obeh straneh, nobene konkretne serije na obeh straneh. Adecco je bil boljši nasprotnik zaradi sreče v zadnji sekundi, potrebnih živcev v zadnjem napadu in z srečno odbito žogo v »frc« izrednega Žana, ki je ujel tajming za skok še preden je žoga prešla obroč. Vse trenutki naključja, sreče in infarktne končnice.  Žan je imel v finalu 27 skokov od skupno 49 skokov Adecca. Žan Vrečko se je odločil zmagat in je v tekmo dal celega sebe in zasluženo popeljal ekipo do prvega naslova. To pa, spoštovani in spoštovane, ni bilo naključje in ne sreča. To je kvaliteta visoko motiviranega igralca, ki je zasluženo postal MVP finala in verjetno ga ni junaka v dvorani, ki bi si upal trditi drugače. Tekma se je končala z točko prednosti..in točno toliko je bil Adecco v soboto zvečer boljša ekipa …in nič več.

Ob pogledu na vso sezono, bi nam težko kdorkoli rekel, da smo nezasluženo na vrhu. Ekipa je odigrala od avgusta do sobote 27 tekem in izgubila 4. Imeli smo fantastično sezono, v kateri smo se naučili predvsem biti ekipa. Za vse tiste »glasne«, naučili smo se postati ekipa, ki potrebuje v napadu samo ENO žogo. Zraven smo si zadali cilj organizirati dober finalni turnir in s tem prikazati čar amaterske košarke in popularnost lige širše. Uspeli smo in smo ponosni na ves paket. Pika na I je bil finale in kot je moj dober kolega in tisti večer trener ekipe Pragerskega Miro Kozar dejal: »Za dober finale rabiš dobro Pragersko«. Kar je res, je res. Pokal je v naših rokah in razvajali ga bomo tako dolgo, da morda dobi kakšnega »dojenčka«.

Do takrat pa bo to vse iz moje strani, dovolj za dolgo sezono, dovolj za uspešno sezono in ..enostavno dovolj.

Marjan Gselman! Liga PARKL je bila posebna tudi zaradi tebe. V imenu ekipe Adecco, se ti zahvaljujem za vse storjeno. Pozabljene bodo kritike in kregarije. Brez tega ni šlo. A ostal bo stisk rok in nasmešek ob vsakem prihodnjem srečanju in če verjameš ali ne, pogrešali te bomo. Veliko sreče v prihodnje in naj še kdaj zažvižga piščalka in prileti grožnja s tehnično. Marjan, drži se!

Za konec, čisto zares za konec..res zares.. pa..v pripravi je turnir med prvo uvrščenima ekipama lige PARKL in PKL in tudi tam bomo poskušali dokazat, da je primat najboljšega pri amaterjih v SV Sloveniji na drugi gimnaziji. O tem pa nekaj več ob pravem času.

Hvala vsem za čestitke ob uspehu in za organizacijo ter za vso spodbudo skozi sezono.

KK Adecco je prvak! Over & out!

Povezava do posnetka finala, KK Adecco Maribor – KK Pragersko Wave block

Foto: Oliver Kolenič

8 odzivov

 1. Seba pravi:

  Zelo dobro poročilo. Se je splačalo na njega malo dlje počakati. Pravtako je obsežen članek na PARKL v Večeru ( na 25. strani). Naslednje leto bodo nove borbe in nove priložnosti! he, he, he!!!

 2. LiMuBai pravi:

  Bi lahko na spletno stran dali ta prispevek =)

 3. marko pravi:

  Čestitke tudi z moje strani. Mislim, da ste letos naredili veliko za promocijo same Parkl lige. Tudi če so bili odzivi na vašo ekipo kdaj negativni, podani z mero zavisti morda celo strahu, so doprinesli k temu, da se je o sami ligi v vseh sferah povezanih s košarko ogromno govorilo.

  Upam, da bo zagnanost vseh akterjev, ki so sodelovali pri tej zgodbi, ostala tudi za naslednjo sezono. Upam tudi, da si je Leon po letošnji sezoni premislil in ne bo odstopil z mesta predsednika lige 😉

 4. j.s. pravi:

  Uradne statistike ni zraven.kje lahko to vidimo??

 5. bostjan pravi:

  Seveda je, oziroma je ni bilo… Poročilo je zdaj dopolnjeno s statistiko. Hvala, da je kdo spomnil da manjka :) Statistika finala
  Vseeno je statistiko treba jemati z malo rezerve. Naprimer število podaj je zelo skromno in je bilo tako pri pregledu vseh statistik na turnirju. Prepričan sem, da bi številka morala biti znatno višja. Al pa igramo v parklu bolj egoistično in vse rešujemo ena na ena? :)

 6. zoki pravi:

  Ja tudi Marjan Gselman se nam je priključil nam penzionistom,zato apeliram na mlade sodnike ,da se priključijo ligi Parkl v kateri imajo zelo veliko možnosti za sojenje.Tu bodo lahko odsodili tudi po 2 tekmi na teden,medtem ko na zvezi bodo sodili na 14 dni eno ali nobeno.

 1. 3. 4. 2013

  […] Misli prvakov po dramatični zmagi – članek tukaj […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja