KD NONA Sobota kot edini predstavnik PKL v naslednji krog

KD Nona Sobota – TE ŠD Cirkovce 65 – 51 (16-11, 15-11, 16-16, 18-13)
Sodnika: Močnik, Kereži

Strelci:
KD Nona Sobota: Novak T. 24, Novak A. 23, Šiftar 9, Melin 4, Hari 3, Lukač 2, Ćep 0
TE ŠD Cirkovce: Drevenšek 16, Majal 10, Rojko 10, Radič 7,Pihler 5, Perič 3, Pantelič 0

Za zaključek leta nas je čakala še tekma pokala z Cirkovcami. Sami pred tekmo nismo točno vedeli kaj pričakovati oz. kakšen nasprotnik so Cirkovce. Glede na informacije katere smo dobili od Beltinčanov in nekaterih drugih akterjev PARKLa, smo vedeli, da gre za izkušeno ekipo. Lani so v končnici premagali v pokalu tako Beltinčane kot oldiče, kar je dodaten dokaz, da znajo izkoristiti vsako priložnost za zmago. Mi smo bili vsekakor samozavestni saj smo v ligi po štirih odigranih tekmah s štirimi zmagami na prvem mestu. Od tega leta pa smo se želeli posloviti z zmago.

“Otipavanje” nasprotnika z obeh strani na začetku tekme. Za nas kot predstavnike PKL pa je dodaten majhen problem predstavljala prilagoditev na sodniški kriterij, saj se v PKL sodijo napake bolj strogo. Kljub temu smo nekako držali rahlo prednost skozi vso četrtino. V prvi četrtini je pod košem kraljeval Novak A. (Sobota) na drugi strani pa sta korak z “domačini” držala predvsem Drevenšek in Rojko. Rezultat po 1/4 16-11.

V drugi četrtini se kaj prida v igri ni spremenilo. Sobočani smo vztrajno a počasi razliko povečevali in približevali dvoštevilčni številki, gostje pa so še naprej grizli in se trudili, da razlika prehitro ne postane previsoka. Namesto Aleša je v ekipi sobočancev bil v drugi četrtini strelsko razpoložen Tomaž Novak, pri gostih pa strelsko ni izstopal nihče v tej četrtini. Rezultat ob polčasu 31 – 22

V tretjo četrino smo vstopili z mislijo, da obramba štima le v napadu nam ne steče na takšen način kot bi si sami želeli. Nekaj preglavic nam je povzročalo malo ožje igrišče od tistega česar smo navajeni na domačem parketu. Prva minuta tretje četrtine je še štimala, potem pa smo izgubili nekaj žog obenem naredili nekaj neumnosti v obrambi ter napadu. Gostje so kot po pravilu to kaznovali in po dobri polovici tretje četrtine prevzeli vodstvo. V ekipo Nona Sobota se je naselila rahla nervoza. Nekako smo to “bezljanje” v napadu in nervozo v igri prekinili z time-outom in potem je spet steklo. Dokaj hitro smo z koši obeh Novakov prišli nazaj do razlike +9, katero smo potem zadržali do konca četrtine.

Pred začetkom zadnje četrtine smo vedeli, da slabih minut iz tretje četrtine ne smemo ponoviti v zadnji, kajti gostje so dovolj dobri, da nas za dodatne neumnosti še bolj kaznujejo. Tudi zadnjo četrtino gostje niso popustili in v obrambi igrali agresivno ter nas s tem prislili, da smo morali biti “v tekmi” vseh 40 minut. Nekako smo uspeli kontrolirati tekmo in si jo ne zakomplicirati v zaključku. Končni rezultat 65-51

Dejstvo je, da je zmaga edina pozitivna stvar našega stanja na igrišču v tem srečanju. Igra je bila na trenutke solidna v celoti gledano pa pod nivojem naših sposobnosti. Vseeno se zmagi ne gleda v zobe, Cirkovčanom pa lahko le čestitam za borbenost do samega konca tekme.

Upamo, da bo Božiček obdaril “big bossa” Mičoja in mu izpolnil njegovo božično/novoletno željo.

Člani KD Nona Sobota vsem v PARKL želimo prijetne praznike in Srečno Novo leto, ter da bo leto 2016, leto brez poškodb.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja