Iz rdeče prizme skozi “črne” majice, dobro igro, zanimivimi vprašanji in dobrodelnim projektom. FINALE 2016!

Iz rdeče prizme skozi “črne” majice, dobro igro, zanimivimi vprašanji in dobrodelnim projektom. FINALE 2016!

Prvaki_2015-16-Adecco

Spoštovane, spoštovani,

Ekipa KK Adecco Maribor je četrtič prvak lige PARKL. Tole je potrebno napisati malo drugače in s ponosom. Pa vendar enako, kot lani in v tem čudovitem obdobju. Košarkarskem obdobju štirih zadnjih sezon.
Nekaj dni po tej čudoviti soboti, je potrebno zbrati misli in predelati. Pa ne mislim sobote. Mislim vso sezono. Adeccovci smo namreč v to sezono štartali drugače. Precej drugače. Poslovili smo se od II. Gimnazije kot domače dvorane. Tam smo začeli našo zgodbo in če hočemo, zgodbo MB PARKL ekip igranja v Mariboru. Vizija organizacije tekme na nekem solidnem nivoju ne bi bila uresničljiva brez te kultne dvorane in ljudi, ki so nam pri tem pomagali. Poslovili smo se od DRAŠ centra, ki nam je dajal vse možnosti za dober trening in smo veliko dolžni Mitji in Aleksandri, da sta verjela v nas. Matjaž Čuješ. Po treh osvojenih lovorikah z ekipo, si je tudi on zaslužil odmor od lige in se posvetil strokovnim stvarem v KŠ Sani Bečirović. Mario Vračko se je ukvarjal in jezil z Old Starsi. Oba sta vseeno in vedno bila vedno “tukaj”. Ena ekipa smo ostali. Prišel je coach Žile, katerega je čakalo vse to, kar ni mogel pričakovati. Izkušena ekipa, včasih trmasta, včasih egoistična in predvsem ekipa, ki je želela zmagovati naprej. Ekipa, je potrebovala nov veter v jadra. Komu kaj dokazovati po treh uspešnih letih v vedno močnejši ligi? Motivi? Potrebna je bila osvežitev. Marko Ferme in Miljan Goljović. Dva, ki sta si želela. želela sta si in to glasno povedala prvi dan. In ekipa Adecco je ekipa, kjer najde dom vsak, ki si želi in je pripravljen za to kaj narediti. In..pri tem uživati v tej čudoviti igri. Nato pa še Dom športa. Dvorana, izgubljena in pozabljena v centru Maribora. Kaj centru, na Lentu samem. Tukaj smo ustvarjali svoj dom in se srečevali s težavami, ki si jih niti predstavljati nismo mogli. A celotna ekipa je delala in “bondala” v Domu športa. Nisem si mislil, da je mogoče se še “bolje spoznati” in povezati. Skupaj z Oldiči smo odpirali razne teme, “popravljali in krpali” dvorano do poznih nočnih ur, pa…da ne morim in naštevam več. Vse to se je dogajalo. Cilji? Cilji so pa vedno enaki. Platforma se je spremenila na veliko, ideja pa enaka. One Team, one mission! Slogan iz nekega avgustovskega večera leta 2013.
Za razliko od prejšnjih let, smo Adeccovci odigrali eno samo prijateljsko tekmo! In to z Oldiči. Zaradi akcije PARKL ekipe, drugače ni bilo mogoče. Na nekem poletnem navdihu smo osvojili Super Pokal v Rušah in štartali v prevenstvo. Enotno smo ga zaključili, kljub napovedim o tem, da smo letos “najslabši” in da smo vse prej kot ekipa.
Do finala je bilo potrebno preskočiti “domačo” oviro, ki je bila vse prej kot lahek zalogaj. Poimenovali so nas “rdeči iz Lenta” in mi, rdeči, smo zasluženo prišli tja, kamor smo v začetku sezone tudi želeli. Ne hoteli, ampak želeli. In sledil je teden, ki pa je bil zagotovo drugačen od vseh tednov pred tem. Razmišljanja o nasprotniku v finalu vedno potegnejo za sabo veliko teže. Rezime sezone naših nasprotnikov čez sezono je bil enostaven. Najboljša ekipa v rednem delu, suveren polfinale in do sedaj, odkar spremljam ligo PARKL, najboljša ekipa MCApro RAMS kadarkoli. Vedeli smo, da nam Goljo ne bo mogel pomagati, saj je AKK Branik lovil pomembno zmago v drugi ligi KZS. Nismo vedeli, kaj bo z Ribičem, saj se je iz dneva v dan vse skupaj spreminjalo v neko farso. Vedeli pa smo, da moramo biti v soboto pravi in odlični, da bomo stopili preko vseh vidnih in nevidnih ovir.
Polna dvorana v Lenartu. Naši navijači organizirano, predstavitev ekip, himna. Kurja polt. Tekma, ki smo jo Adeccovci čakali vso sezono in si je v začetku oktobra enostavno vedno želimo. Ekipa MCa je takoj pokazala, po kaj je prišla. Močna in trdna obramba in uspešno zaključene akcije. Adeccovci smo zgrešili prvih 5 metov in po prodoru Stojkovića iz leve strani končno prišli do prvih točk ..in do prvega glasnega kričanja na tribuni. Videnšek, Ribič in Auer so bili edini strelci, Adeccovci so odgovorili s petimi različnimi strelci in napovedjo Žige Dobrina o neki njegovi ameriški super tekmi. 20:20 prvi del. Gremo dalje. Suki in Bruči poiščeta koš Adeccovcev, na drugi strani trije novi strelci pri rdečih. Taktika all around. Adeccovcem še vedno ne gre met iz razdalje, zato poskušajo iz pol distance. Kontra je težke izvedljiva, saj Ribič pametno čuva prvega igralca in je pripravljen v vsakem trenutku steči z njim. 33:33 polčas finala. Najmanj v tem trenutku so vsi v dvorani bili “na svojem računu”, kar se tekme tiče. Mažoretke in program organizatorja je stopnjeval vzdušje in v garderobi Adeccovcev, je v en glas hrumela želja po zmagi. Iz graderobe sta prišla Tedi Horvat in Marko Ferme! Na drugi strani Auer in Ribič. Dobrin je še kar bil v ameriškem ritmu in predvsem ti trije niso pustili ekipi MCA, da se odlepi. Vstopi Brankec in par sekund pred iztekom četrtine z buzerom potopi trojko iz trice. Ampak izpred svojega koša. Dvorana na noge, prednost 2 točk za MCA in bojni posvet na klopi rdečih. Juriš in dvignit obrambo. Robi in Tedi na Auera, ostali pa dat točke. In iz ameriškega v vesoljski ritem stopi Žiga Dobrin. Kaj reči sedaj o modelu, ki v zadnji četrtini finalne tekme lige PArkl doseže 14 točk??!! Geljo, Mare, Robi in Čupa so podprli vse skupaj z učinkovitim napadom in 28 točkami v zadnji četrtini. Nekje na sredini bi naj “bil moški faul” nad Dobrinom?? Šele po pregeldu posnetka se vidi intenziteta tega omenjenega “moškega” faula nad Dobrinom in če je karma kdaj prevzela neke zadeve v svoje roke, po tem jih je po celem tednu stvari, ki ne sodijo v košarko, v tem napadu Adeccovcev. Poškodba Ribiča, Adecco v drugo predstavo, koraki Pihlarja in enostavno razpad sistema v najbolj pomembni končnici najbolj pomembne tekme sezone! Zakaj? Vedo nasprotniki. Kako? Najbrž tudi vedo nasprotniki. Adeccovci smo pripeljali tekmo tja, kamor smo želeli. Do zmage. Zaslužene zmage. In to proti kompletni ekipi MCA pro RAMS. Veselje in navijanje je bilo nad vsem. Zakaj se sprašujete? Zraven naslova, je lahko odgovor še marsikje. Postregel bom z enim, ki pa ga malokdo ni vedel.

Adeccovci smo v tem finalu igrali tudi za druge. Igrali smo za projekt 30. Igrali smo za otroke s posebnimi potrebami. Vsako točko, ki jo dosežemo v finalu, je podjetje Adecco ovrednotilo z 10 € za Bebo in njen projekt pomoči. V primeru zmage, se ta vsota podvoji. Adeccovci smo tako na parketu to soboto, to fantastično soboto, priigrali 1660 € za pomoč otrokom s posebnimi potrebami! Emocije in zgodbe tedna, igra, naslov…vse to mi je dolgo dalo misliti, zakaj je košarka in zakaj je LIGA PARKL tako čudovita liga. Ko si zmagovalec, je najbrž najlepša in najboljša! A vendar, a je res?

Žiga! Zasluženo si postal MVP tekme in ponosen sem na tebe. Sezona vsega, a pokazal si, kdaj in zakaj!
Mare in Goljo, prvič! Odlična sta in ostanita takšna! Žile! Respect! Že za to, da si ugriznil v težko “Adecco jabolko”. Imel si vizijo, spremembe in.. ni bilo lahko! Uspel si in zasluženo dokazal, kako in kaj!

Gremo na počitnice. Vsem velika hvala za podporo v tej sezoni. Naslednja je 20.ta! Kdorkoli se bo boril za ta naslov, bo posebno.

Na koncu pa. Navijači!!! Najboljši ste! zaradi fantov in vas, vztrajam!

Uživajte in še zadnjič v tej sezoni in morda še kje…

BATTISTI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja