GLAVNI CILJ SEZONE DOSEŽEN

KK ROGAŠKA REKREATIVCI – KK ADECCO OLDSTARS  102-70  (21-15;24-24;23-16;34-15)

KK ROGAŠKA REKREATIVCI: Čonžek 10, Pale Kosovec (cap) 10, P. Markovinovič 16, Pevec 13, Jugovar 15, Šučur 12, Lorber 10, Erjavec 16; trener: Nejc Ungar
KK ADECCO OLDSTARS: Šerbinek 6, Grgič 14, Zemljič 14, Battisti (cap) 4, Kraševec, Antonič, Glinik 14, Koprivnik 10, Prosenjak 8; trener: Mario Vračko

Športna dvorana Rogaška Slatina, 26.3.2015, 20.30
Sodnika: Juhart, Senekovič
Gledalcev: 10

Že sam prihod v telovadnico je kazal drugačno sliko kot na prvi tekmi v Mariboru saj je večje število gostujočih igralcev nakazovalo na zanimivo in napeto tekmo.

Domačini smo začeli enako kot na prvi tekmi in prve točke dosegli z metom za tri točke, medtem, ko so gostje iz Maribora izkoriščali praznino v raketi in dosegali lahke koše s polaganji in meti izpod koša. Nezbranost v domači zasedbi je prinesla vodstvo »oldičev« 7-15. Sledil je prvi time out nadomestnega trenerja Ungarja in sprememba taktike. Dogovorili smo se, da bomo poskusili s consko obrambo, kar se je izkazalo za dobitno kombinacijo. Conska obramba je »oldičem« predstavljala ogromno preglavic, domačini smo pa to zmedo izkoriščali z lahkimi koši iz protinapadov in z delnim rezultatom 14-0 končali prvo četrtino z vodstvom 21-15.

V drugi četrtini se je gostom uspelo prilagoditi na consko obrambo in gledali smo izenačeno košarko z veliko koši in malo obrambe. Četrtina se je končala z rezultatom 24-24 tako, da smo domačini na daljši odmor odšli s prednostjo 6 točk (45-39).

Med polčasom smo si v domačem taboru izmenjali nekaj ostrih besed in pogledov saj je bilo evidentno, da z glavami nismo 100% pri stvari. Dogovorili smo se, da bomo poskušali v tretji četrtini prestavit v prestavo višje. Trener Ungar je na parket poslal nizko peterko, medtem, ko so goste začeli z twin tower-jema (Koprivnikom in Grgičem). Gostje so poskušali izkoriščati svojo višino, ampak jim zaradi agresivne obrambe domačinov in zaradi velikega števila njihovih napak to ni uspevalo. Rekreativci smo to izkoriščali in s protinapadov polnili gostujoči koš. Tretje četrtina se je končala s 23-16.

V četrti četrtini je bilo evidentno, da »oldičem« zmanjkuje goriva (emšo?? 😉 ), tako da je sledil popoln razpad sistema in totalna dominanca domačinov (vključno s košem s polovice igrišča ob zvoku sirene v režiji Jurija Lorberja), ki smo zadnjo četrtino dobili z rezultatom 34-15, kar je pomenilo končni rezultat 102-70. Pri rekreativcih so vsi igralci dosegli med 10 in 16 točk, medtem, ko so se pri »oldičih« s 14 točkami najbolj izkazali Grgič, Glinik in Zemljič. Z zmago smo tudi teoretično potrdili končno prvo mesto in neposredno uvrstitev v prvo ligo.

V imenu rekreativcev bi se rad zahvalil gostom za fair tekmo, sodnikom in pomožnim sodnicam pa za vestno opravljeno delo.

Po tekmi je sledil tradicionalni »tretji« polčas v kavarnici Soffy, kjer smo bili domačini prvič v sezoni poraženi, tako da vsaka čast gostom iz Maribora 😉

Se vidimo v Cirkovcah.

Lep pozdrav!

Jernej Erjavec

3 odzivov

  1. Battisti pravi:

    Vrei je blo :) Krone tretjega polcasa vseeno ne damo zlahka :)

  2. MArio pravi:

    Ja fajn je blo☺! V 3.polcasu pa se nismo kiksali v tej sezoni…☺☺☺

  3. glinik pravi:

    Če bi bili blžje doma in ob še kakšni ugodnejši okoliščini … bi še kar “potegnili” večer … :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja