GG TE ŠD Cirkovce – MCAPRO, 72 – 64 (po podaljšku)

Cirkovce, 17.1.2012;

GG TE ŠD CIRKOVCE – MCA PRO, 72 : 64 (16:11, 7:19, 14:14, 23:16, 12:4*)
* – podaljšek

GG TE ŠD CIRKOVCE    :   Radič 20, Rojko 15, Majal 19, Drevenšek 7, Arnuš 2, Iljavec 6,  Dobrajc 3, Pihler, Berič

MCA PRO :  Auer 34, Tadina 9, Novak 8, Črešnik 5, Kneževič 4, Planinšec 2, Kočevar 2, Bugajič, Toplak

V Cirkovcah so domači košarkarji lovili priključek na lestvici 1. lige. Zmaga bi domačinom kakor tudi seveda gostom prišla še kako prav na polovici sezone. Prvo četrtino so bolje začeli ” dobri tiskarji “, ki so po začetni nervozi obeh ekip začeli le polniti koš nasprotnika. “Brankova” ekipa nam je lepo sledila in že takoj se je videlo in vedelo od kot prihaja njihova največja nevarnost. Auer je bil v prvi in vseh nadaljnih  četrtinah najboljši strelec na tekmi. Točke domače ekipe pa so se lepo porazdelile med pet igralcev. V prvi četrtini velja omeniti še navijanje v nabito prazni dvorani edine gledalke Sandre.

V drugi četrtini pa je Auer še stopnjeval svoj strelski pohod, na pomoč mu je priskočil Novak z svojo značilno trojko in razlika več ni bilo. Domačini so grešili iz vseh mogočih položajev, gostje pa so pridno polnili domači koš, tako da se je  razlika ob polčasu  povišala na 7 točk za gostujočo ekipo. Poskusi kako ustaviti Auerja v drugi četrtini niso obrodili sadov, saj nam je nasul 11 točk,  največ iz lepo uigrane akcije pod koš.

V tretji četrtini je svojo mirno roko pokazal Majal, ki je iz prostih metov zadel kar 6 x, pri lovljenju gostujoče ekipe mu je pomaga še Rojko s svojo drugo trojko. Tretjo četrtino smo končali tako kot se za zimski čas spodobi: – 7. Tudi temperatura v dvorani je nakazovala na napeto končnico, saj je naša Sandra dobila na klopi še dva sogledalca.  V zadnji četrtini smo domačini poskušali strniti vrste in preobrniti rezultat. To nam nekako ni uspevalo, ko smo se približali na 5 točk je Auer zadel trojko in s5 se je začelo lovljenje. Omeniti velja da je Auer je v tretji in zadnji četrtini zadel 6 trojk. Minuto pred koncem tekme smo se zo5 približali na nekaj točk razlike, sledi time aut, presing domačinov in posledično izgubljeni trije napadi gostov. 4 sekunde pred koncem prejme Radič na sredini igrišča žogo, jo vodi do koša in kljub oviranju dveh gostujočih igralcev v zadnji sekundi zadene koš.

Izenačenje 60:60. V podaljšku smo na krilih zadnjega koša odigrali zrelo in pametno pod nasprotnikov koš in lepo zadevali iz prostih metov. V podaljšku pa začuda ni bilo opaziti celo tekmo odličnega Auerja, ki v podaljšku ni prispeval nobenega koša. Omeniti velja da se je na koncu dvorana napolnila na poletnih 15 ljudi, ki jim ni bilo žal da so morali čakati na zaključek tekme in svoj obdojkaški termin.

 

 

sestavil : brko

4 odzivov

 1. basketas pravi:

  Navijacica Sandra.Auer stopnjeval svoj strelski pohod:)

 2. Glinik pravi:

  Izjava leta:

  V prvi četrtini velja omeniti še navijanje v nabito prazni dvorani edine gledalke Sandre.

  :):)

 3. Glinik pravi:

  Se mi zdi, da bo navijačica Sandra požela večjo pozornost, kot sama tekma :)

 4. Battisti pravi:

  Svetovn komentar!!! :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja