GG TE ŠD Cirkovce – KPŠ Ptuj 61 : 77

Cirkovce, 6.12.2012, dvorana OŠ Cirkovce, gledalcev 15, sodnika: Kereži, Fajt

GG TE ŠD Cirkovce : KPŠ Ptuj 61 : 77 (13:18, 17:27, 17:17, 14:15)

GG TE ŠD Cirkovce: Ilijevec 6, Radič 12, Berič 2, Rojko 20, Drevenšek 17, Bojnec 4, Dobrajc, Pihler

KPŠ Ptuj: Ferme M. 10, Ferme P. 3, Koprivc 24, Sajko 8, Šomen, Novak I. 24, Novak M., Romylos 5, Vrabl 3

Letošnja prva tekma ekipe GG TE ŠD Cirkovce v domači dvorani ni minila po željah gledalcev in igralcev. Ekipa KPŠ iz Ptuja je bila boljša v vseh segmentih košarkarske igre. Domačinom sicer ne gre očitati borbe in želje, vendar v odsotnosti dveh ključnih igralcev (Majal, Goričan) pač ni šlo, kar pa vsekakor ne zmanjšuje vrednosti zmage gostov iz Ptuja. Tehnico je prevesila druga četrtina, ki so jo KPŠ-jevci dobili za +10. V drugem polčasu so domačini sicer na vse pretege poskušali uloviti visok zaostanek, ki je znašal že tudi +20, vendar so Ptujčani vedno našli odgovor v odličnih Novaku in Koprivcu, ki je svoje trojke zadeval celo še kakšen meter izza črte. Domačini so poskušali tudi z različnimi taktičnimi postavitvami conske obrambe, kombinirali peterko s štirimi branilci in enim centrom, vendar se trud ni obnesel. Ko so se uspeli približati na manj kot 10 točk razlike, sta žogo v svoje roke vzela Novak in Koprivc, ki sta zadevala iz vseh položajev in ekipa je s pomočjo izkušenih Sajkota in Fermeta tekmo zanesljivo pripeljala do konca.

Ekipa KPŠ tako ostaja neporažena in je najavila kandidaturo za najvišja mesta v ligi, domačini pa bodo morali za željeni final four v svojih vrstah še marsikaj postoriti.

Lep košarkarski pozdrav iz Cirkovc.

Napisal: Matjaž

4 odzivov

  1. dast pravi:

    zelo dobro poročilo…kpš definitivno eden glavnih kandidatov za final four zraven Pragerčanov in Adecca

  2. dast pravi:

    treba še omenit, da so tudi pri KPŠ-ju manjkali 3je pomembni igralci ( Kanlič, Rus, Horvat)

  3. nejco pravi:

    Tudi pri mcaproju in proti starsam so manjkali ključni igralci teh dveh ekip,ko so igrali proti ptuju.po končanem prvem delu bo slika bolj jasna.čestitke za zmago.lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja