GG TE ŠD Cirkovce – KK Pragersko, 66 – 73

Cirkovce, 3. 1. 2013;

Sodnika: Kereži, Grošelj;

GG TE ŠD CIRKOVCE – KK PRAGERSKO 66 : 73 (14:19, 13:20, 20:11, 19:23 )

GG TE ŠD CIRKOVCE: Drevenšek 17, Radič 16, Rojko 14, Majal 12, Arnuš 3, Iljavec 2, Berič 1, Bojnec 1, Pihler

KK PRAGERSKO: Ravnihar 16, Kozar 13, Godec 12, Mohorko 10, Bauman 5, Drame 4, Borkovoč 4, Prelog 4, Leskovar 3, Miklavčič 2, Čelan

Da so petkratni prvaki vzeli tekmo zares, dokazuje njihova številčna zasedba (11). Tekma prijateljskih in sosednjih ekip v Cirkovcah se je začela s precej nervoze na obeh straneh. Najprej so povedli domačini z trojko Drevenška, ki je odlično odigral celo tekmo in dosegel največ točk. Hitro so Pragerčani vzpostavili ravnovesje in ekipi sta se večkrat v prvi četrtini izmenjavali v vodstvu. Nerešljivo uganko je za Cirkovce predstavljal Mohorko, ki je v prvi četrtini nasul 9 točk in nato v celi tekmi še dodal le eno. Tako se je prva četrtina končala z + 5 za Pragersko.

V drugi četrtini so gostje nadaljevali z svojo igro, dominirali pod košema in pokazali svojo dolgo klop, saj se je v tej četrtini med strelce vpisalo 7 igralcev. Cirkovčani smo jim nekako poskušali slediti vendar pri tem nismo bili najbolj uspešni, zobe je kazal, le odlični Radič, ki je s prodori pod koš izsilil nekaj osebnih napak. Bil je najboljši strelec druge četrtine.Najvišja prednost do polčasa je znašala +14 točk za Pragerčane.

V tretji četrtini pa bolj zavzeta igra Cirkovčanov v obrambi in napadu, odvzetih nekaj lahkih žog in izboljšanje procenta metov, ki je pomenilo nevarno približevanje vodeči ekipi iz Pragerskega. Tretja četrtina se je končala z tremi točkami razlike za aktualne prvake.

Cirkovčani smo tako spet zavohali kri nasprotnika in odločeni da jim pokvarimo podaljšane praznike odšli motivirani v zadnjo četrtino. Takrat je na sceno stopil neustavljivi Ravnihar, ki je v zadnji četrtini dosegel 12 od skupno 16 točk. Razlika je nihala med 5 in 10 točkami, ki so jih izkušeni Pragerčani kontrolirali skozi celotno zadnjo četrtino. Presenečenja ni bilo, ostane nam upanje, da lahko v naslednjih tekmah z takšnim pristopom ekipe iz Cirkovc, računamo tudi na mogoče kaj več kot na poraz z majhno razliko. Domačinom so za zmago zmanjkali, le koši iz domače klopi. Tekma je bila zanimiva, sojenje na ravni 1. PARKL lige.

Sestavil: brko

1 odziv

  1. Battisti pravi:

    Super porocilo, glede na napisano je morala biti zelo zanimiva tekma.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja