GG Felnar – Kidričevo, 79 – 66

Tekma 13. kola – 1. liga;

Hajdina, 5. 3. 2012;  Sodnika: Gselman, Juhart;

GG Felnar – ŠD Kidričevo 79 : 66 (25:19, 19:10, 18:20, 17:17)

GG: Rojko 31, Ilijevec, Bojnec 5, Pihler 8, Arnuš 10, Majal 12, Drevenšek 13, Ladič

ŠD KIDRIČEVO: Vogrinec, Turk 3, Petek 3, Kačarević 13, Bek 18, Mesarič 14, Luthar, Sevšek 3, Vujinović 12

GG FELNAR smo ponovno odprli tekmo kot se spodobi in polčas gladko dobili s 44:29. Takšna razlika je bila dovolj za ne ravno miren drugi polčas in njegov konec. Gostje so poskušali marsikaj, da bi se vsaj približali ali celo vsaj drugič povedli na tekmi; 0:3 na začetku. Vendar ni jim uspelo resneje ogroziti našega vodstva in tekmo smo s pomočjo najizkušenejših – Rojko + Arnuš + Bojnec = cca. 120 let – pripeljali do konca. Celo koš razlika je bila ustrezna. S tem smo si nakopali še kakšen problem več (moramo premagati Rače in potem dostojno zastopati edino ptujsko ekipo na FF v domači dvorani današnjega poraženca – vse kar je bolje kot lani bi bilo senzacionalno). Vendar se ne obremenjujemo preveč, vse bomo rešili enako kot smo današnje nasprotnike – samozavestno in suvereno. Skoraj sem pozabil: bravo mali; očitno ti je osebna življenska sprememba dala krila. Pa še po zaslugi današnje tehnologije in pridnih snemalcev, boš Maju lahko pokazal kako si šolal skoraj pol mlajše in več kot pol lažje !!!

Glede na trenutno razmišljanje nekaterih članov ekipe, je lahko to zadnje poročilo ekipe GG FELNAR. Dovolite mi prosim še malo cinizma: drugo leto bo kot kaže v prvi ligi nekaj sprememb pri nastopajočih ekipah (čisto predvidevanje: + NKBM in – CIRKOVCE, GG FELNAR končamo s tem, KPŠ ne izrazi želje za prvo ligo in noter pride STARŠE ČIRO; recimo da bo tako). Potem je smiselno P(tujska)ARKL preimenovati v M(ariborska)ARKL. Enostavno “prodati” pravice nekomu drugemu in si umisliti neko novo verzijo PARKL-a, kateri bo tudi predstavljal to kar pove ime. S vsem spoštovanjem do vseh udeležencev, sodnikov in predvsem do vodstva lige, katero je izredno korektno in nedvomno opravlja stvar na izredno visokem nivoju.

Lep dan in prosim brez osebnih zamer.

GG#7 (samo včeraj GG#13, ker sem pozabil oprat sveti dres)

2. četrtina tekme v celoti

Zadnjih 6 minut tekme… začetek posnetka  pri rezultatu 66 : 57

Končni rezultat, 79:66. Od zadnjih 13 točk za GG jih je 11 dal Rojko, zadnji (odločilni) koš 2 sekundi pred koncem pa Arnuš.

5 odzivov

 1. Battisti pravi:

  Prihajam iz Maribora in si ne predstavljam, da bi lahko ta liga delovala brez ekipe, kot ste vi GG. Za ligo je dobro, da se pojavijo “zdravi izzivalci” in taksni, ki enostavno samo zelimo igrat basket. Ce bi v MB bila liga, se je ekipa Adecco ne bi udelezila. Gre za zanimivo druzenje, izzivljanje prostega casa, spoznavanje “lokalov po ptujskem”, boleca spoznanja o tem, kako smo ali nismo dobri. Ravno s tradicionalnimi ekipami kot ste GG je poseben “gušt” igrat in sploh v vaši kultni telovadnici. Liga se razvija in naj se. Saj je to prava pot morda za mlajše, ki bodo 1x prišli in ne bodo dobili priložnosti v drugih ligah. enkrat nas bodo vsi zamenjali. Mi skupaj igramo že več kot desetletje in ko pride ta nivo, se ne znamo sestaviti. In se ves teden pogovarjamo o tem in si nekako popestrimo dneve, polne stresa in sluzbenih obveznosti. Osebno si resnicno zelim, da ne razmisljate tako negativno in nihce ne misli jemati pravice in razmisljanja o tej ligi, saj je taksna kot je in tudi zelimo, da ostane. V upanju na nova sportna srecanja..lep pozdrav. Damir

 2. Matej Ernecl pravi:

  Damir, kot ex-GG igralec podajam VZROK za morebiten izstop. Kakor je napisal Filip ne gre za zamere do same lige, ki je vedno bolj vrhunska. Glavni razlog je zgolj EMŠO (regeneracija) in poškodbe.

 3. Battisti pravi:

  Matej, to razumem. Osebno sem tudi pri sebi in nekaterim clanom ekipe opazil, da vec ne gre. se posebej v 1.ligi ne. Morda 2.liga. Vedno huje je, vedno vecja konkurenca mlajsih itd. Morda 2. liga z kaksno veteransko ekipo?!? Tak, za gust in izzivanje na kake izkusnje :). Dolgo poletje bo prineslo mir in razmisljanje. Vseeno, upam, da se bomo se srecevali in se udarili “po mosko” :)

 4. LiMuBai pravi:

  Predlog:
  Prva liga – MARKL
  Druga liga – PARKL

  😀

  Pa je volk sit, koza cela. 😉

 5. Battisti pravi:

  Kaj?? Te mi ne bi smeli v drugi ligi spilat? :):) PA spet ne smemo v Dornavo. :)
  Dajmo GG, vse bo kul. Vi samo koncentracija do konca letosnje sezone, pol regeneracija in potem kot ono o dobrem vinu. starejse je, boljse je.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja