GG Cirkovce – KK Starše, 71 – 73

Cirkovce, 24.1.2013;

Sodnika:

 GG TE ŠD CIRKOVCE – KK STARŠE71 : 73  (14:15, 18:20, 22:21,17:17)

GG TE ŠD CIRKOVCE: Majal 19, Drevenšek 17, Rojko 13, Radič 12, Arnuš 4,  Dobrajc 4, Berič 4, Iljevec 2

KK STARŠE: Zahaj 26, Kac 16,  Besedič 12, Potisk 9, Bandelj 7, Trifkovič V. 2, Dobnik 1

Tekma v Cirkovcah se  je tako kot večina letošnjih domačih tekem končala v do zadnje sekunde  na5i končnici. Če smo zadnjič imeli nekaj več sreče  in zmagali domačini, so tokrat zmagali gostje iz Starš. V prvi tekmi sezone v Staršah nam je dodobra napolnil koš Potisk, vendar že v prvi četrtini v Cirkovcah je bilo takoj  opaziti pravega jokerja te tekme. Zahaj nam je  v prvi četrtini nasul 13 od skupno 15 točk gostov. V drugi četrtini sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu, Zahaj se je rahlo umiril na pomoč pa mu je priskočil izkušeni Besedič ki je bil najboljši strelec druge četrtine z 8 točkami. Na odmor smo domačini odšli z 3 točkami zaostanka. Tretja četrtina je postregla z izenačeno igro v kateri si je domača ekipa uspela priboriti manjšo prednost, ki pa jo je v zadnjih sekundah četrtine zapravila. Pri domačinih se je v tej četrtini izkazal Drevenšek z 10 točkami in pri gostih Kac z tremi zadetimi trojkami. Sledila je infarktna končnica v kateri so domačini 3 minute pred koncem že vodili z najvišjo prednostjo na tekmi + 7.  Ko smo mislili da bomo tekmo rutinirano izpeljali do konca je sledilo  nekaj netočnih podaj, zgrešenih prostih metov, ter nešportna napaka in gostje so prišli do vodstva za en koš. Priložnosti za izenačenje ali celo zmago je bilo dovolj, vendar nam tokrat sreča ni bila naklonjena. Preveč je bilo napak in izkušeni gostje so to znali kaznovati. V zadnji četrtini se je poškodoval še Radič, ki se bo ob Bojnecu, ta je sezono zaradi poškodbe že zaključil, težko pozdravil do naslednje tekme.

Sestavil : brko

 

 

 

13 odzivov

 1. GG#7 pravi:

  Ni bilo sreče? To je ena tistih tekem, ko v začetku zgrešiš kakšen zicer dva, pa prosti met. In se samo nasmejiš, potem pa je konec in imaš bolj kisel nasmeh! Ni koncentracije in znanja, bolj to. Sreča spremlja hrabre, mi pa smo končnico odigrali kot mujceki.

 2. M pravi:

  Srece ne boste imeli, dokler ne boste fair playa spostovali. Prekrsek nad Zahajem ??! Poskodovat nekoga da ne bo moral igrat, to ni bila nikol resitev. Tako razmislanje ne sodi v sport.

 3. GG#7 pravi:

  In to pride s strani Starš? Fair play? Če je bil takšen neverjetno nečloveški prekršek, potem je ta vaš kot Superman (neuničljiv) ali pa kot Didi Drogba glumi pod prekrškom. Koliko se spomnim je človek normalno vstal in odigral do konca tako kot pred prekrškom. Ne vidim pomena v tem postu.
  Še enkrat; fair play nam očitajo iz ekipe Starš! Saj ne vem kako se naj na to primerno odzovem.

 4. basketas pravi:

  Jaz tudi nisem vedel kako se naj primerno odzovem, ko sem zvedel za Lance Armstronga…

 5. dast pravi:

  Kje pa je kdo koga namerno poškodoval?!?

 6. Mitja Kac #9 pravi:

  takšen prekršen sodi samo v kmetijsko ligo kar parkl liga dejansko je. Ker tu igrajo “košarkaški” oz ljude ki se majo za košarkaše, dejansko pa sploh nevejo kakšno škodo lahko nekomu naredijo s takim prekršom,na koncu pa se še čudijo če mu rečeš da bi lahko človeka s tem doživljensko poškodoval,pol pa ti reče kakšne faule pa mi delamo. Če narediš faul te naredi moški faul – sekiro ne pa da postaviš človeku MOST

 7. nejco pravi:

  Jaz bi jim dal eno minus tocko za tak prekrsek ali pa igralca suspendiral za par tekem!

 8. dast pravi:

  nisem sicer videl cele tekme,tako da možno da sem to izpustil….ampak ali res misliš, da je kdo hotel nekoga namerno poškodovati?!?!? tote so zaj že malo hude.

  Nejc: se še nisi naveličal tote svoje minus točke ;)?

 9. nejco pravi:

  Most je najbolj podel in nameren nacin pri kosarki. Vsak ve, da se se to ne postavi kar tako slucajno. Iz 1.5m z veliko hitrostjo pades nekontrolirano in s celo tezo na dolocen del telesa in lahko pride do resne poskodbe. Zaho je mlad in fizicno zelo dobro pripravljen, pri komu drugem bi se lahko drugace koncalo. Ja dast, prav mas, malo sem ze sam sebi tecn. V dobrobit ekipe bom nehal s tem, da se ki ene ne dobimo;))zdaj pa res dovolj;)

 10. M.B. pravi:

  Igralec Starš je padel, čist po svoji krivdi… Zagnal se je z vso silo v gužvo pod obroč… ma srečo, nekateri sodniki bi mu dali faul v napadu.. ne vem kaj je želel.. zabit preko našega igralca… skratka, padel je, se pobral, počival minutko dve in nadaljeval tekmo do konca….

  bi pa ob tem dogodku rad spomnil na še en dogodek tekme. in sicer na poškodbo Radića…. Hud zvin gležnja (kriv ni nihče, da ne bo pomote, usoda morda), v trenutku zvina grozen krik bolečine in padec na tla Radića… sodnik pravilno takoj ustavi tekmo (kakor tudi pri podobni situaciji prej)…. nakar Veliki Vodja ekipe Starš začne milo rečeno noreti in pritiskati na sodnike kako si drznejo ustaviti tekmo…. toliko o fair playu!

 11. M pravi:

  M.B. tebi nekaj ni jasno. Slisal za polkrog? Ko nekdo zaklucuje ze samo z zapestjem, da se umaknes ce si pod njim? Niste se niti opravicli! Glezenj, eden najpogostejsih poskodb pri kosarki.

 12. M.B. pravi:

  kaj se jočeš…robček?

  Vaš igralec se ni poškodoval. igra je bila ustavljena, meli ste faul. igralec je lahko nadaljeval.

  Naš igralec se je poškodoval, ni mogel nadaljevati. Nesli smo ga z igrišča… med tem časom pa je vaš Veliki Starševski Fair Play Vodja protestiral pri sodniku zakaj si je drznil ustaviti igro. Logično ne? Tipično Starševsko.

  Se vbistvu se strinjam s tabo… pošteno bi bilo, da med tem ko smo mi pobirali igralca in ga nesli z igrišča, vi mirno nadaljujete igro in date lahki koš. Verjetno ste nekaj takega imeli v mislih, ko ste govorili o fair playu. Toliko o tem, na tej točki tudi končujem ta neumni pogovor.
  Zmagali ste, bravo, čestitam, veliko sreče naprej in adijo.

 13. basketas pravi:

  Veliki starševski fair play vodja…stari pa ti si preveč indijanske filme gledal kaka imena ti uspevajo. Povabi tega vodjo na pivo aja ne pipo miru in vse bo vredu;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja