Fifteen!

31.1.2015
Dvorana II. Gimnazije Maribor
8. krog I. lige Parkl
Gledalcev: 70 plus minus 3
Sodnika: Zdravkovič, Pirtovšek

KK Adecco Maribor : KK MCA Rams 87 : 72 (37 : 36) (11:17,26:19; 26:18,24:18)

KK Adecco Maribor: Horvat 14, Dobrin 8, Mirt, Miklavčič 3, Stojković 16, Želj (cap) 23, Demir 5, Petrovič 8, Vedlin 2, Brolih 8 ; Coach: Čuješ

KK MCA Rams: Ker 18, Novak (cap) 3, Šabotič 14, Kočevar, Škobalj 5, Zahaj 16, Radovič 7, Simič 9, Goljovič; Coach: Brankec

Nek lep, nostagičen sobotni večer… Lepe temelje za nadaljevanja programa na drugi v soboto zvečer na drugi so, kot je bilo zapisano v poročilu s tekme, položili Oldiči, ki so “golobčke” pospremili z minus deset v Sladki Vrh. Nato se je tekalo po katakombah “druge” z nekimi piri od starozvezdnikov do golobčkov in nazaj. Tigrice so se skrile oz. po principu “Elvis has left the building” odkurile iz katakomb, še preden so jih ujeli naslednji akterji tekme. Tako v tej prestižni večerni tekmi na II. gi nismo več videli Tigric, niti predstavnikov “starozvezdnikov in golobčkov”, ki so si dali duška z “bivšimi Šrotovimi zakladi”. To je bilo potrebno povedati v uvodu, da lahko kasneje kot avtor napišem nekaj o MB derbiju in o tem, kako mi je žal včasih pravočasno “ucvreti” iz garderobe nazaj na teren.

No, kakorkoli… Prvi pogled na obe ekipi je govoril o manjku igralcev. Čeprav prisotni v zapisniku (nikol ne veš :)), nekateri niso utegnili do II ge. In to na obeh straneh. Vzdušje je bilo dobro, gledalcev kakih 70, glasbena uvertura Severininega Generala, Čiste jebe in retro (ponovno) Boba Marleya je rahlo sfrecerala po zvočnikih in..ja Oli Kolenič se je vrnil iz bolniške. Foto perajt, igralci perajt, sodnika sta tudi prišla…gremo!

adecco---mcaprorams

Še prej malo statistike. Ekipi Adecco in MCA sta se do te tekme srečali 11 x. V prvenstvu PARKL 8 x, 2 x prijateljska tekma in 1 x v pokalu PARKL. Razmerje: V prvenstvu 5:3 za ekipo MCA, Prijateljske 2:0 za Adecco in pokal 1:0 za Adecco. Skupaj 6:5 za Adecco. 12 ta medsebojna tekma se je pričela nervozno. Vaterpolo rezultat, zgrešeni meti, zgrešeni zicerji, kr neki fauli in napake na obeh straneh. Adeccovci so imeli katastrofalen šut. Šele trojka kapetana Želja je premaknila rezultat iz 5 na malce več pri domačih. Geljo je tudi končal kot najboljši strelec tekme. Respect! Na drugi strani Zahaj kaznuje neumnosti domačih in polaga, Brankec opali ono njegovo trojko iz parkinga, Ker Grega pa resno opozarja na to, da z njim ni šale. Tekma je bila na trenutke katastrofalno grda za gledat. Prav boleče. Počasna igra napak in postavitev ekipe MCA v svoji raketi. Recept, ki Adeccovce jezi že leta in kot vedno, potrebujejo malo več časa, da skontajo, kam to pelje. Semafor je pravi pokazatelj te poti in ta pot je bila v prvem polčasu kot že povedano..matranje gledalcev. Na igrišču pa toliko sproščenosti, kot ga ti dve ekipi le redko premoreta. Malce smeha, neki selfiji kr med tekmo..pač neke one ameriške fore. Saj prav tako.

Med polčasom je še najmanj do smeha bilo Coachu Č-ju. Jasna navodila in malce razkurjen, tokrat le standardno razkurjen glas z napotki in wake up call!
Adeccovci so drug polčas začeli odločno. Z “dopusta” se je končno vrnil tudi Dobrin in pričelo se je z nabiranjem točk. Kot že povedano, ekipa MCA ima specifičen način obrambne postavitve. Ta te prisli v met od daleč in če ta met ne gre, pol ne greš tudi ti. Domači so naštelali nišan. Obramba je bolje delovala, kontra je končno “proradila”, še bolj pa je šel met za tri točke. Pozor! Košarkarji Adecca so zadeli kar 15 metov za tri točke. Temu primeren tudi naslov v poročilu. Na drugi strani MCAjevci 8 zadetih metov za tri. Pri domačih kar 5 strelcev za tri točke, gostje pa z strašno neugodnim Kerom ohranjajo znosno razliko. Vse od začetka drugega polčasa, pa do konca tekme, so domači držali kontrolo nad tekmo. Svoje je dodalo še malce sproščenosti in končna razlika je resnično nastala v zadnjih dveh minutah tekme. V zadnji četrtini je gostom pošlo strelivo. Morda je bila prisotna tudi utrujenost, saj so določeni akterji prebili resnično veliko časa na terenu in se odločno kosali z domačo rotacijo. Šabotič, Ker in Simič so bili edini trije strelci v zadnji četrtini. Tekma je bila v drugem polčasu neprimerno boljša, kot v prvem in tudi številna publika je prišla na račun. Predstavniki Oblačkov in Kidričevega so pesti najbrž (domnevam) držali za domače. Če malce prognoziram, jih poraz ekipe MCA nekako drži v tem krogu za (najbrž) 4. mesto.

In s tem…imamo še bolj zanimivo prvenstvo, kot sicer. Čestitke gostom na izredno fer tekmi. Prav fajn smo se meli, bi rekel. Seveda je meni kot avtorju lažje pisat poročilo, ko je slast zmage še sveža. No, važno je, da je liga prešla v drug del in da ekipi Adecco dobro kaže, da se uvrsti na F4.

Sedaj nas čaka gostovanje v Lenartu. Kolegi iz Lenarta obljubljajo…joh, kaj vse ne obljubljajo :) :) . In veselimo se te tekme. Morda že dolgo nobene prav tako zelo, kot te v petek. Pa tretji polčas bo tudi najbrž vrhunec in vreden snemanja kakega PARKL dokumentarca.
Do takrat pa, se vidimo in slišimo.
7:5 za KK Adecco.

Lp iz druge!

Battisti

Slike: Link

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja