Izkušeni na izkušene!

vs

13. 5. 2023 ob 17:00

@Športna dvorana Duplek

Ekipa1234T
ŽKK MB1210171150
ŠD Kidričevo2016181165

Statistika

Poročilo

 Izkušeni na izkušene!

Tako je izgledal predogled na srečanje in spopad za 3. mesto med ekipama ŠD Kidričevo in KK Adecco. Mali finale v krasni dvorani v Dupleku, za katero smo si najverjetneje oboji želeli le kakšnega gledalca več na naši tekmi.

Šumari smo se zbrali v za nas solidnem številu in ob dobrem vzdušju krenili v srečanje proti na občutek srednje motiviranem a renomiranem tekmecu. Morda manjša motivacija z nasprotne strani tudi zato, ker si upam trditi, da v svojih najboljših časih in zmagoslavjih, takšnega prehodnega pokala niso prejeli v last, kot je to veljalo za letošnje finale.

Za tiste, ki morda te krasotice od pokala niste videli, na oko ima tam okoli meter višine.

V uvodu smo Kidričani narekovali tempo in posledično rezultat na semaforju in razlika plus 8 ob koncu ¼,  je bila kar realen pokazatelj moči na terenu.

Na odmoru smo razmišljali, da nekih konkretnih stvari ne bomo spreminjali, ker nam pač gre. In, ko nam gre, smo za PARKL razmere sila neugodni. Do polčasa smo vodili že za 14.

Nekaj zaloge je, ampak saj veste, na drugi strani so stali prekaljeni mački.

Izkazalo se je, da njim sobotno popoldne do Dupleka ni bil namen le izlet. Takoj so stisnili. Mi smo naredili par napak, vzeli tudi kakšno minuto odmora, zadihali, spili malo, tudi povzdignili glas, krenili naprej. Po večini z žogo dol, pod koš. Tam smo imeli razpoloženega Zvera. Do konca srečanja jih je natrpal 27. Gladko. Na moč.

Če ni šlo tam, je zunaj zmeraj pripravljeni Holc. Isto pripravljen kot njegovi Haloški špricarji. Veš da je(so) tam. Seba jih je dal zanj skromnih 19, pik, ne špricar(of) ampak kaj boš gledal zmagi v zobe. V Dupleku. Ne gre. Pred zadnjim delom se je razlika ustavila na +15. Enim in drugim je že malo padlo. Kidričani smo vzdrževali mirno igro, malo premalo sicer krožili z žogo, pa se je storila kakšna napaka več. Mešani Mariborčani so želeli zmanjšat razliko. Ferme je dal svoje, a ostali mu niso sledili. Malo smo jih mi prisilili v to, malo pa ni bil njihov dal. Nenazadnje do konca so dosegli 50 pik, česar od njih nismo navajeni. Kidričevo? 65. Dovolj za to soboto.

No … večina še je pogledala finale, nadaljevali so se košarkarski pogovori, druženje, to kar daje Parklu pomen. Do naslednje sezone…

Gregor S

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja