Šest bojevitih Vikingov

17. 2. 2024 ob 19:00

@II. Gimnazija Maribor

Ekipa1234T
MB Vikingi2121172281
ŽKK MB2230182191

Statistika

Poročilo

Šest bojevitih Vikingov precej namučilo favorizirano rdečo armado ŽKK

V sobotnem poznem popoldnevu sta se na Drugi gimnaziji Maribor pomerili domača ekipa MB Vikingi ter letos pomlajena in preimenovana ekipa ŽKK Maribor. Domačih se nas tokrat na segrevanju žal ni zbralo niti za letos klasično pravljično številko 7, ampak teh 6 je tokrat na igrišču s pametno in borbeno igro res dalo vse od sebe ter presenetljivo dodobra namučilo polno postavo 12 igralcev gostujoče ekipe. Tam je konkurenca na treningih očitno precejšnja, tako da so nekateri igralci tokrat bili celo izven kadra na tribuni. Pri nas so zaradi bolezni in službenih obveznosti manjkali kapetan Marguč, Kac, Dani, Tit in Žiga. Pri gostih mi je najbolj v oko padla odsotnost Uršeja, ki je s svojo prisotnostjo na parketu marsikdaj precej koristen za nasprotnika in mogoče nam je seveda poleg naše odsotne peterice ravno to tokrat sfalilo za veliko presenečenje proti favorizirani rdeči gostujoči armadi. Joj, pa skoraj sem pozabo, tokrat se na tekmi proti nam začuda ni pojavil Ritlop, ki žal sicer zadnje sezone igra precej malo, ampak proti Vikingom pa je do sedaj vedno bil prisoten.
Tekmo smo odprli sproščeno in po uspešnih metih z razdalje in polrazdalje našega domačega debitanta Jurčeka povedli z rezultatom 5:2 ter 9:6. Pri domačih se je v prvi četrtini vseh pet članov prve peterke vpisalo med strelce, medtem ko je gostujoči voz vlekel predvsem Dover, tako da so gostje vodili za piko po prvih desetih minutah. V drugi četrtini je pri domačih v višjo prestavo dal Brodnjak Junior, vendar se je žal pri gostih Doverju z zagonom dizla pridružil vedno učinkoviti Beni. Ta del smo žal izgubili za največ na tekmi, 9 točk, tako da smo na odmor odšli z zaostankom desetih točk. Gostje so potrebovali očitno resen pogovor, tako da so odšli v svojo garderobo, mi pa smo varčevali s koraki in energijo v tej naši borbeni skupinici, tako da smo se vse zmenili kar na klopi ob igrišču.
V tretji četrtini je Brodnjak Junior nadaljeval v svojem ritmu, pridružil se mu je Smakec, pri gostih je voz vlekel koristni Beni, tako da se je ponovno igrala izenačena četrtina koš za koš kot večino tekme. Naš veteran Finga se je boril kot lev, nekoga je v tem delu igre celo zalimal menda, tako da je spomnil na svojo bojevito predstavo pred leti v najboljšem finalu PARKL lige na Kidričevem, ko je zalimal gostujočega kapetana, potem dal težki pomemben zicer ter še super no look pass. Pač ta nasprotnik v tretji izenačeni četrtini mu očitno zelo leži in naš Fingi je očitno kot vino, starejši je boljši je. Zadnjo četrtino je s trojko ob prekršku odprl naš GM Brodnjak Senior ter še potem suvereno potopil dodatni prosti met ter nas približal na sedem točk zaostanka pri rezultatu 63:70. Ekipi sta se borili, nam je očitno v zadnji četrtini se odločil v okrnjeni zasedbi pomagati tudi Odin, saj je pri metu z razdalje gostujočega kapetana fajn zapihalo po hodnikih Druge in malo premaknilo uokvirjene slike ter poskrbelo da je žoga pristala v outu pod našim košem. Razlika se je potem gibala okoli te pravljične cifre, dobre tri minute pred koncem je Brodnjak Junior s trojko znižal celo na 6 pik zaostanka pri rezultatu 78:84, ampak za kaj več nam je že zmanjkovalo energije, večina naših igralcev je imela prižgane vse lučke na armaturki, tako da sta pri gostih nekdanja Čirotova varovanca Tjaž s trico in Dover s floaterjem lucky bounce poskrbela za varno razliko ter dokaj miren zaključek izrazitih favoritov na tekmi, ki so precej težje od pričakovanj tokrat prišli do zmage za deset točk pri končnem rezultatu 81:91.
Pri domači ekipi je bil z 29 točkami najbolj učinkovit Brodnjak Junior, pri gostih pa tokrat zelo razigrani Dover, ki je na tekmi zbral 20 točk.
Po tekmi smo se domači podružili ob zasluženem osvežilnem hmeljskem napitku ter še potem ob dobrih piedinah v Cantanteju preko ceste.

2 odzivov

  1. Gledalec pravi:

    Predvsem velja omeniti cudovito trojko igralca Vikingov sekundo pred koncem tekme, ko je 9 igralcev obeh ekip plus coaching ekipa bila v rokovanju. Zelo fer in sportna poteza za na koncu tezko priborjenih 10 tock razlike celo po tej trojki 😀😀

  2. Viking pravi:

    Pionir teh čudovitih trojk ob izteku igralnega časa na naših medsebojnih tekmah prihaja iz vrst takrat še Adecca, sedaj ŽKK. To je njihov še vedno registrirani šuter Uršej s številko 7 na hrbtu, ki pa ga tokrat žal ni bilo med dvanajsterico igralcev na tekmi. Drugače se na tekmah s preostalimi tekmeci žogo v takšnem primeru prenese preko polovice in odloži na tla. Vsak nasprotnik dobi takšno obravnavo kot smo je mi bili deležni od njega v preteklosti. Vljudno vabljeni na dvojni program na Drugo v začetku prihodnjega meseca tudi z naše strani s pričetkom ob 17:00, ko bo verjetno v tej sezoni v dresu Vikingov na domačem parketu debitiral naš povratnik, MVP lepega finala lige na Kidričevem z dvojnim dvojčkom par sezon nazaj. Lep košarkarski pozdrav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja