Vročica sobotnega večera

28. 1. 2023 ob 19:00

@II. Gimnazija Maribor

Ekipa1234T
ŽKK MB262082175
KK Podčetrtek161617756

Statistika

Poročilo

Vročica sobotnega večera

…dobesedno. Teden nazaj smo na klopi sedeli v bundah in jaknah, sedaj smo bili deležni tropske temperature, rdečih lic in dodatnih potreb po tekočini. Zakaj? V naši domači dvorani »druge« še »štelajo« neke zadeve glede ogrevanje in skačemo nekako iz ene skrajnosti v drugo. Teden prej slabih 15C, nato 28C. Huda fora. Zanimiva izkušnja in komentar gostujočega kapetana na to temo v smislu »a so pozabili plin pravilno naštelat« 😊. Kaj bluzimo? Vroče je blo!! V garderobi še kakih 5 C več 😊. Kar se tekme in ekip tiče, smo se v obeh taborih ponovno videli po epskem polfinalu lanske lige in to s prekleto dobrimi spomini na vrhunski tekmi, ki vsaj po mojem skromnem mnenju spadata v top 5 odigranih tekem ekipe Adecco v času obstoja ekipe. Seveda so pričakovanja o kvaliteti teh tekem podobna, ampak smo žal na obeh straneh v tekmo stopili z deficitom igralcev. Domači smo dejansko igrali v postavi, s katero še nikoli nismo igrali, pri gosteh nekaj pomembnih manjkajočih členov.

Ja nič. Je kar je. Prijateljski športni pozdrav in gremo špilat.

Na klopi domačih prvič okrepitev, trener Muki Vugdalič in malce prirejena razporeditev glede na nasprotnika in razpoložljivost. Domači tako nisem tekme odpirali z meti od daleč in tudi tiste, ki smo jih »probali«, so končali mimo in je bilo brezveze na ta način. Višina je bila tokrat naš adut in igra izpod ali pod koš tudi. Gostje so padli v zaostanek dokaj hitro in domači prednosti niso izpustili do konca tekme. Kapetan gostov stalna nevarnost, gibljivi zunanji igralci gostov prav tako. Na srečo tudi oni niso bili šutersko razpoloženi, vse do..ja vse do začetka drugega polčasa. Domači so namreč prvi del igre dokaj rutinirano pripeljali v pavzo in plan je bil da teh 14 točk prednosti nadgradimo in mirno peljemo tekmo do konca. Seveda smo zasrali odprtje drugega dela z 100% zgrešenim šutom prvih 5 in pol minut. Gostje so zavohali »kri«, gas, nekaj trojk in evo, minus dva. Panike iz neznanega razloga tokrat nismo začutili in smo čakali, da se odpre, kar se je tudi zgodilo. Nekaj rotacije in spet smo bili na zanimivi prednosti. Vročina v dvorani je počasi puščala konkretne sledi na počutju in utrujenosti pri obeh ekipah. Teklo je vsepovsod 😊. Verjetno se ne motim, ko napišem, da smo si obojni želeli le konca in nekaj hladnega po »ducu«. Na koncu zmaga domačih z dejansko največjo razliko na tekmi. Fer tekma, športna, borbena in v neki basket kulturi in rivalstvu obeh ekip. Muki s prvo zmago v žepu in čestitke za premiero. No, z Mukijem sma delila klop in igrišče že pri ekipi Adecco Old Stars, zato niso zdaj to neke neznanke. Ampak super premiera vseeno.

Po tekmi druženje na drugi lokaciji. »Holms« nas je sprejel z odprtimi rokami, pizze smo stresli obojni, pa nekaj gajbe gostov, runde domačih itd. Skratka kulturno 😊. Hvala ekipi Podčetrtek za športno in fer tekmo. Adeccovci vztrajno iščemo sedaj dodaten termin za igranje zaostale tekme s Staršami. Počitnice in razpoložljivost na obeh straneh, saj veste kako je to. Upamo, da najdemo opcije.

Do v kratkem..en basket pozdrav iz druge.

Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja