Dobrodošli v Staršples Centru

3. 12. 2021 ob 20:20

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro1714321578
KK Beltinci2021192585

Statistika

Poročilo

Oj, zdravo :)

Po dolgem premoru smo se kot domačini znašli v Staršples Centru (Američani spet kradejo imena naših telovadnic!).

Domača ekipa v skoraj polni zasedbi, le Tineta in Jako smo poslali na športno-akademske priprave na Jahorino in v Sarajevo. Gostujočih igralcev je prišlo 6, dresov pa 5, tako da je Novak prevzel vlogo libera. Baje je imel koline v  preteklem tednu, ki jih je z ekipo očitno nadaljeval še na tekmi (ni bila groba igra, so pa vseeno naredili ocvirke iz nas 😀 ).

Tekma se je za domače začela neugodno, saj je Darin utrpel poškodbo praktično na začetku (Darin, če bereš to, naroči se na magnetno! :) ). V prvem delu tekme (no, če sem pošten, v večjem delu tekme) nismo in nismo našli rešitve za consko obrambo, medtem pa dobivali poceni in preproste koše. Kadrovsko podhranjenemu nasprotniku smo dopustili, da je igral svojo igro in šparal z energijo ob pravem času, obenem pa smo se sami neuspešno zabijali v raketo in zapravljali moč in gibalno količino kot za stavo. Polčas 31:41. Malo (fejst) smo se zanašali na to, da gostje iz Prekmurja ne bodo kondicijsko zdržali. Morda bi se morali zanašati sami nase. Kaj pa vem. Ideja za nalednjič 😀

“Pri življenju” nas je v prvem polčasu držal Ali z meti iz poldistance, v nadaljevanju pa predvsem Vid z dobrim metom od daleč.

V nadaljevanju smo prešli na pokrivanje igralca po celem igrišču. Pressing se je izkazal kot dobra rešitev in z borbo smo ukradli nekaj žog in celo prešli v vodstvo (Niko S. je povedal, da je bilo to pravo veselje gledati in hvala ti za iskanje dobrih stvari v slabi predstavi <3 ). Podatek, da smo v tretji četrtini dosegli več točk kot v celem prvem polčasu zagotovo ni naključje.

Sklepna četrtina je spet pripadla gostom, ki so ohranili zvrhano mero zbranosti in dobili to tekmo “na izkušnje” kot so tudi sami povedali. Končna statistika samo potrdi, da sta naša krvnika bila predvsem Gomboc in pa Bojnec.

Imeli smo več možnosti najmanj za podaljšek, a so ostale neizkoriščene kot nafta v Sibiriji. Ni druge – nekdo mora zlomit toti led 😀

Dobro, ni blo vse tak črno, gremo na pohvale, ki si jih fantje vseeno zaslužijo :) Treba je tu omeniti naš “Swiss army knife” oziroma vsestranskega Luko F., ki je delal vse: od obrambe, skokov, zadel je trojko – še parket je brisal 😀 Zelo dobra partija ponovno Luke H, ki vedno dvigne igro na nov nivo, Matevž tudi ko “ni pri šutu” pride ven z 19 točkami, pomembna pa je tudi njegova fizična prezenca. Ostali smo probali “poflikat”, kjer se je dalo, ampak znamo tudi (veliko) bolje (samo še hitreje, višje in močneje pa evo nas na olimpijskih 😀 )

Naj povemo, da smo zadeli 10 trojk, kar na papirju ne izgleda slabo, sploh če upoštevamo naše tarnanje, da “nam šut ni steko” (razen Vidu).

Tako da če potegnem črto, seštejem taktike, odštejem napake, pomnožim s kompletnostjo ekipe, delim zgrešene mete, potenciram agresivnost v obrambi, odvajam izgubljene žoge (če se že na tekmi nisem iz bloka :/ ) in integriram bolj ekipno igro, lahko povzamemo tekmo v stilu “začeli smo bolj slabo, potem smo pa malo popustili”.

Umazano perilo smo/bomo oprali v garderobi in na treningu (na tem mestu so nas zmagovalci spodbodli s klasično: “A treninge imate? hehehe”… Dobro je, fantje, sezona je še dolga 😉 ) in tam moramo tudi poiskati odgovore in rešitve.

Zahvale šefu dvorane, zapisnikarski mizi in sodnikoma, ki sta svoje delo opravila z odliko in pa nasprotnikom za fer tekmo in druženje po njej. Klasične prigode in scenariji “kaj bi blo, če bi blo” so bili ponovno na dnevnem redu, sledilo je malo reševanja sveta, pod točko “razno” pa se je prikradla predvsem problematika, da Cantante ni več odprt in da je prevlka gužva na McDriveu in da bomo še malo evalvirali in reflektirali.

Očitno se je naše strelske nerazpoloženosti nalezel Luka Dončić, ki je trojke metal 0/6 – pa ravno ko je malo bolj soliden v prostih metih – tako da so poleg starševsko-mariborkih telet izgubili še teksaški telički :)

Naslednji teden smo “fraj”, tako da se ponovno oglasimo globoko v veselem decembru :)

Darjan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja