Dosegljivih -13

KK Ptuj: KK Pragersko 67:80 (20:28;17:11;20:23;10:18)

PTUJ_PRAGERSKO_2

KK Ptuj: Rakovec, Žnidarič 6, Kotnik A. 3, Ferme 19, Brkič 8, Kramberger 8, Pogladič 20, Marin, Rus 3
KK Pragersko: Šalamun, Žunko, Kozar 17, Nečemer, Rojko 2, Ravnihar 26, Prelog 3, Borkovič 8, Miklavčič 2, Godec 21, Čelan 1

Prvi dan zaključnega turnirja na Ptuju se je pričel s tekmo za preboj oziroma obstanek v prvi ligi. Domačini smo pred samo tekmo z glavo bili bolj v sami organizaciji dogodka, kot pri nasprotniku in njegovi igri, kar sam štejem za pozitivno stvar, saj se je segrevanje končalo v zelo sproščenem in pozitivnem duhu. Navkljub govoricam, da Pragersko še ne ve, ali ima sploh željo igrati v 1. ligi in glede na to, da so lani njihovo  mesto v 1. ligi prepustili prav nam Ptujčanom, so na tekmo prišli v svoji polni postavi in že iz segrevanja se je videlo, da bodo igrali na polno. Obetala se je dobra tekma saj se jedri obeh ekip precej dobro poznata iz preteklih let igranja v ligi. Večjih taktičnih presenečenj tako ni bilo pričakovati na nobeni strani.

Prvo četrtino so boljše začeli gostje iz Pragerskega. Udarna trojica Kozar, Ravnihar in Godec so vsak prispevali svoje. Kozar je dvakrat lepo zadel z razdalje, Ravnihar je bil neustavljiv s prodori, Godec pa se je dobro znašel pod obročem, kjer je dobil nekaj skokov v napadu, lepo pa je zadeval tudi iz pol razdalje. Domača peterka je sicer poskušala slediti, vendar so gostje s čvrsto obrambo dobro zaprli pot do obroča. Brkič in Žnidarič sta zadela za tri, »centerska« naveza Pogladič-Ferme pa je prispevala svoje pod obroči za -8 na koncu prve četrtine. V drugi četrtini smo domači zaigrali nekoliko čvrsteje v obrambi ter bolje zaprli. Pri domačih se je razigral tudi Kramberger, tako da nam je do polčasa skoraj izenačiti. Vodstvo gostov za 2 točki je pomenilo, da je v nadaljevanju še vse odprto. V tretji četrtini smo domači poskušali prevzeti pobudo ter nasprotniku vsiliti nekoliko hitrejšo igro. Pragerčani so se na to izkušeno odzvali, ter spet nadaljevali s consko obrambo, ki je našo igro uspešno umirjala že v prvem polčasu. Nasprotniki so uspešno prodirali proti obroču, pametno izsiljevali osebne napake ter natančno izvajali proste mete, domači pa smo poskušali držati priključek predvsem z igro pod koš. Pri gostih je v tej četrtini izstopal predvsem Ravnihar, pri domačih pa oba visoka igralca Pogladič in Ferme. Pred zadnjo četrtino je Pragersko vodilo za 5 točk. Razmerje moči se ni spremenilo vse do 6 minute zadnje četrtine (+4 za Pragersko), ko je 5 osebno napako dobil Ferme. Pragerčani so dobili ponoven zagon in začeli igrati najbolj agresivno obrambo celotnega srečanja. Morda je bila to njihova taktika. Prebudil se je tudi kapetan Borkovič, ki je v zadnjih minutah, s pomočjo Ravniharja in Godca, Pragersko pripeljal do +13, kar je bila največja prednost celotnega srečanja.

Domači gremo v drugo tekmo z velikim zaostankom ter brez pritiska, saj nimamo kaj za izgubiti. Vsekakor bodo naše glave verjetno spet bolj pri organizaciji kot pri nasprotniku, kar pa seveda ni in ne more biti noben izgovor. Pragersko bo moralo še enkrat odgarati 40 minut, če si bo želelo zagotoviti možnost odločanja o vstopu v 1. ligo. Na koncu še pohvale zapisnikarski mizi ter sodnikoma za dobro opravljeno delo. Se vidimo 11. 4. na Ptuju, ko bo PARKL dobil 18. prvaka.

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja