Dornava – Ptujska Gora, 59 – 52

Tekma 10. kolo – 2. liga

Dornava, 10.2.2012;

KMO Dornava – ŠD Ptujska Gora 59 : 52 (13:06, 17:18, 17:16, 12:12)

Gledalcev: 5 (ampak so bili glasni)

Zapisničarka: Klemenčič, Časomerilec: Šega-(legenda)

KMO Dornava: Mahorič 2, Ciglar Primož 16, Jakelj (Matek) 18, Vojsk 9, Veselič Marko, Kocjan Blaž 2, Ačko 7, Duh 5, Kekec, Ljubec

ŠD Ptujska Gora: Frangež 10, Pompej 3, Mlakar 9, Vedlin 8, Skrbiš 15, Pšajd 7;

Po dolgem času so domači igralci tekmo začeli odlično-pogumno in močno v obrambi. Gostujoča conska obramba jim je sicer povzročala nekaj težav v napadu vendar se je v prvi četrtini vpisalo med strelce v domači ekipi kar 6 igralcev.

V drugi četrtini obe ekipi igrale močno »pošteno«obrambo. Nobene ekipi se ni uspelo odlepiti. Bilo je tudi veliko napak-izgubljenih žog na obeh straneh. V tej četrtini najboljša strelca Ciglar P pri domačih ter Skrbiš, ki je večino svojih pik dal v tej četrtini.

Tretjo četrtino ni bila lepa za oko ampak zelo borbena na obeh straneh. Domače reševal Vojsk z skoki ter nekaj lepimi koši v napadu, pri gostujočih pa se je razigral Frangež z svojimi prodori.

Zadnja četrtina—veliko nervoze ter malo pik. Gostujoči so se približali na vsega 2 piki zaostanka vendar je veteran lige Parkl—Jakel z zadeto trojko ter uspešnimi izvedenimi prosti meti tehtnico obdržal na strani Dornave. Saj ni res pa je ..prva zmaga Dornave.

Recept za zmago je bil zapirati mete za tri pike Ptujski Gori na račun njihovih prodorov pod koš. Res zadeli so samo 2 trojki,kar je zelo malo za njihovo ekipo. Domačim igralcem pa iskrene čestitke ob zasluženo izborjeni zmagi, zaj bo vse lažje.

Ekipi KK Ptujska Gora se zahvaljujemo za dobro tekmo in ji želimo veliko uspeha na naslednjih tekmah.

Napisal: Danc

3 odzivov

 1. LiMuBai pravi:

  Ja, tekma je bila zanimiva do konca. Razlika je bila minuto do konca +1 za Dornavo. Pa so naredili neumno osebno napako, preden je šla žoga sploh v igro – nešportna. Dva prosta meta + žoga strani. Dva zadeta prosta meta, žoga strani, spet faul, spet dva prosta meta.Neuspešen protinapad Pt.gore, spet žoga v Jakljovih rokah, faul nad njim, spet dva prosta meta. In potem matematika 3 x 2prosta meta plus ena točka prednosti je enako? Gi ste matematičari 😀
  Vglavnem – tekma rešena v zadnjih 15sekundah. Mateku pohvale, da se mu ni tresla roka v teh trenutkih! Ker žoga se je neke odbijala na obroču 😀

 2. maslo pravi:

  Vsaki naslednji je bolj čisto not padna… :)

 3. LiMuBai pravi:

  Zadnji je bil kot suza 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja