Delnice zrasle po podaljšku

NKBM : ČIRO STARŠE 90: 85 (18:19, 25:19, 16:21, 17:17 p 14:9 )

Sodnika Fajt in Grošelj
Gledalcev 12 igralcev Kidričevega ter 7 navijačič Čiro-Starš

NKBM: Marguč9, Teraš 26, Madzarac, Kaučič 3, Premuž 10, Smaka 21, Repina 11, Pantelić 3, Ogner 5, Krojs 2
Čiro- Starše: Kaube 16, Šalamun 10, Ploj 16, Manjevič 23, Pjević 15, Fras, Dakovič 5

Kruha in iger, če že ni kruha (delnic), pa naj bodo vsaj igre.

Števlini gledalci so bili še enkrat več priča infarktni končnici, v kateri smo ponovno zmagali  bankirji.  V upanju, da bodo napete in razburljive končnice botrovale še k večji udeležbi gledalcev na naših tekmah, obljubljamo, da ne bomo premagali nobene ekipe za več kot 18 točk.

Domačini so z začetno postavo presenetili vse v dvorani, vključno z domačimi igralci, saj sta se v njej znašla veterana  Kaučič in Ogner, Smaka pa je zasedel mesto težkega centra. Prva četrtina je potekala v izmenjavanju vodstva in na koncu zasluženo pripadla gostujoči ekipi. V tem delu srečanja je bil najbojl razpoložen Pjević, ki je dosegel 8 točk.

V drugi četrtini smo bankirji krepko zmanjšali povprečno starost na terenu in zvišali povprečno velikost, kar pa vsaj na začetku ni prineslo želenega rezultata. Po minuti odmora ter nekaj svežih taktičnih zamislih trenerja / igralca Kaučiča smo zaigrali bolje ter na krilih Repine (10 točk), katerega ni zmedla niti prava NBA »rampa«, ki jo je dobil med poskusom polaganja, dobili drugo četrtino za 6 točk.

Manjevič jev tretji četrtini  z 10 točkami poskrbel, da so mladci iz Starš izenačili ter napovedali boj do konca. V tretji četrtini so spremenili tudi taktiko v obrambi, pokrivanje Smake je včasih vključevalo tudi  tri igralce, česar pa zaradi statične igre nismo dovolj izkoristili. Svoji prvi točki pa je po 8 letih penzije dosegel Branko Brane Krojs, ki se je izkazal z izjemno borbo, vendar je tekmo predčasno zapustil zaradi poškodbe lista.  Ker si zaradi recesije ne moremo privoščiti navijačic, je publiko s svojim nastopom razgrel  Panteličev Aco.

V zadnji četrtini sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, proti konu pa je celo bolje kazalo gostom. Domačini smo izkoristili svoje izkušnje ter razpoloženega Teraša in si v zadnji minuti priigrali minimalno vodstvo.  V razmišljanju, kako pojačati ekipo, je  Marguč naredil 5 sekund pred koncem tekme peto osebno napako, gosti so zadeli prosta meta in sledili so podaljški. Namesto  Marguča  je v igro stopil dodobra segret in zagret Mark Ogi Ogner.

V podaljšku je sicer obrambni specialist Ogner dosegel kar 5 točk, s prav tolikimi se mu je pridružil Teraš in dvoma o zmagovalcu več ni bilo.

Ekipa Čiro-Starše se je izkazala za zelo neugodnega nasprotnika. Če bi imeli dva malo višja igralca, bi z lahkoto posegli po višjih mestih v PARKL-u.

 

Ta tekma je pokazala, da v PARKL-u ni lahkih nasprotnikov, da ni nobena ekipa kanon futer in v upanju na eno tako ekipo pozdravljam Nono Lenart.

P. S.:  Upam, da bosta velecenjena posameznika, ki se skrivata pod vzdevkoma TV in Battttisti, zadovoljna s tem poročilom tekme 😛

C YA

11 odzivov

 1. RS10 pravi:

  Izredno dobro napisano poročilo, drznil bi si reči da je slog pisanja zelo Hemingwayski s pridihom Dostojevskega!

 2. Oga pravi:

  Obrambni specialist???

 3. Battisti pravi:

  Jaaa, pa tu sn te cakooo :) :)

 4. zvezda :) pravi:

  Kaj je z Nono ? :)

 5. NLB #12 pravi:

  …..pa kaka banana no??!!!?? ;-))

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja