Delnice spet izgubile rahlo na vrednosti

Dvorana II. Gimnazije Maribor
8.3. 2014 – Tekma prve lige PARKL
Sodnika: Juhart, Ledinek

KK Adecco Maribor : KK NKBM 85 : 80 (54 : 30) (29:23, 25:7; 16:16, 15:34)

KK Adecco Maribor: Demir 7, Kolenič 7, Ternjak 4, Miklavčič 9, Stojković 22, Vedlin, Petrovič 10, Brolih 5, Želj 21
KK NKBM: Marguč 19, Brumec 10, Brodnjak 6, Premuž, Ribič 12, Smaka 22, Repina 6, Pantelič 7, Ogner

…drugo poročilo iz epske sobote na drugi, za katerega je prav, da v samem začetku ponovno pod drobnogled vzamemo dogajanja od zadaj naprej. Prvi del je bil objavljen v poročilu med Oldiči in Nono.

»Kdo je »sešil« banki srajčico, predelal pizzo starcem in spil gamsa« – part 2

V zgornje katakombe »kubanske« institucije je »7ka« belih iz tekme ob 16h vstopila v času, ko se je Pizza – banka »konekšn« že hudo zabavala. V spremstvu foto Olio, »10 ke« tehnik designera pokalnih prvakov, »17« ke in ljubitelja odbojke pri ta istih prvakih, »13 ke iz »kapetanskega stanu« in komandanta coaching stafa, se prej omenjenemu »konekšnu« slednji pridružijo z zamudo. Pred tem je omenjena skupinica obiskala tekmo odbojkaric in ugotovila, da delnice to soboto tudi z drugačno žogo padajo in je investicija na ta večer »zgrešena misija«. Po glasnem pozdravu sledi verbalni napad »10 ke« bankirjev na zimzelenega oldiča. Tukaj dodajam, da bi bilo prav počakati, da slednji v roke dobi prvo pivo in potem može..«ko je jači« Tematika o sodniški odločitvi na tekmi ob 18h je bila »kr nekaj« in Oldič se je glasno dolgočasil ob pridigi, sploh pa ob dejstvu, da ni imel pijače – še. Takrat na sceno stopi najglasnejši bankir, ki pomiri strasti z spretno filozofsko debato o prihajajočem Final 4 turnirju v Račah. V istem šusu se pojavi »7 ka« iz Lenarta, ki mimohod na WC izkoristi za novačenje kapetana aktualnih pokalnih prvakov. Ta z »poker face« mimiko spremlja nemoralno ponudbo s strani oboževalca pohanega. Ultimativni vodja aktualnih prvakov pa ob vsaki izrečeni vejici tega pogovora viša ceno za »13« ko. Pogovor vodi v nedogled in s kančkom očesa se je dalo opaziti, da je »10 ka« alias naj stretbasketaš odkril ljubezen do FBja. Ta ima posebno težo v stanju promilov in takšno ljubezen je v medmrežju izkusila »22 ka« zmagovalcev tekme ob 18 h. Osebno mnenje zimzelenega oldiča je, da je vsak poraz treba priznati in ne delati drame. Just saying. V kotu sobane na levi, je bankirski play odkrival vrednote življenja z snajperom trenutno zaprte pizzerije. Odličen igralec na poziciji 3 teh istih bankirjev (in predlog Adeccovcev za All star tekmo) , ki se je izkazala z banano nad »9 ko« prvakov, je spremljala dogajanja in izredno dobro suportirala soigralce. Malce živčen krilni snajper iz pizzopekov in strastni kadilec je na non stop potovanju v in iz »kubanske« inštitucije zaradi potreb nikotina v določenem trenutku uspel razložiti zimzeleni »7ki« oldičev uspešno taktiko drugega polčasa tekme ob 16h. Srečanje je bilo kajpak da naključno. Bilo je vsega. Piva, perutničk, FBja in seveda, za vse so bili krivi sodniki. Tukaj še nismo bili seznanjeni z željo edinega bankirja z šampionskim prstanom po sojenju v drugi ligi PARKL. Zato tudi nismo imeli arbitraže, le dejstva. Ta pa so spet, pri štirih ekipah, 4 x drugačna. Najverjetnejši rekorder hoje po »Kubi« je glede »skrbi glede frizure na lanskem F4« visok bankir. Nikakor ni želel, da se »mična gospodična« v »Kubi« izmika njegovemu poklonu ob dnevu žena in je najverjetneje sledil rahlemu nagonu. Ostalo pa je naredil alkohol…I guess. In zakaj vse to? Ker..

Ob 18h sta na igrišče gimnazije stopili ekipi, ki sta se v tej sezoni srečali že 2x. Uspešnejši so bili domači in so veljali za rahle favorite tudi tokrat. Bankirji so pripeljali zanimivo ekipo in s tem napovedali kandidaturo za zmago. To je napovedal tudi »N2« svetovnega strita pred tedni, ko nas je zapustil »N1« svetovnega strita. Pravzaprav je to bila kar obljuba in domači so trdno odločeni, da se to ne uresniči, odigrali verjetno najboljši polčas v letošnji sezoni. Odlična obramba in bankirji brez rešitve v napadu. Nekaj individualnih akcij odličnega Smake pod koš in Marguč z sedmimi točkami sta omembe vredna trenutka na strani gostov v tej četrtini. V drugi četrtini »gas gas« tekma s strani Adecca. Bankirjem uspe doseči 7 točk. Pri domačih se razigra Stojković, svoje dodata centra… rahlo oboleli Miklavčič in Petrovič in razlika je bila 24 točk ob polčasu. Videti je bilo veliko lepih akcij, razpad igre bankirjev in odhod nekaterih gledalcev zaradi monotonega poteka tekme. V drugem polčasu je prednost narasla že na 29 točk. Bankirji so poskusili s cono, ki pa v tretji četrtini še ni našla pravega uspeha. Še ne! Z visoko prednostjo so Adeccovci vstopili v zadnji del tekme. Kljub opozorilom trenerja o »predčasnem opuščanju«, so bile glave že drugje. Marsikomu se je nekam mudilo ta dan in očitno so Adeccovci mislili, da je konec. In potem, saj poznamo..ni konec, dokler ni konec. Adecco je nehal igrati, cona bankirjev je bila uspešna, saj ni dovoljevala lahkih sprehodov. Nerezonski meti so krasili Adeccovce in ob pogledu na semafor je bilo moč opaziti, da pa čas tekme vseeno ne teče tako hitro, kot bi si igralci domačih želeli. In padalo je bankirjem. Ne samo štiri trojke, ampak od vsepovsod. Pa tudi tri krasne kontre in malo razburjanja je bilo. A vse skupaj prepozno za goste. Kaj bi bilo, če bi bilo, je bilo slišati v »Kubi« po tekmi?. Za tolažbo so tudi taki pogovori fajn.  Dejstvo pa je, da je bila to četrtina bankirjev za anale in četrtina Adeccovcev za pozabo in spremembe. Dejstvo, da je košarka igra, kjer se ne sme nehati igrati do konca, smo večkrat videli. In še dobro, da so to domači izkusili pred F4. Na koncu so bankirji doživeli poraz z 5 točkami razlike. Kakšne so zdaj kalkulacije na lestvici, ekipe Adecco ne zanima. Čestitke gostom za fight. Kje so bili prve tri četrtine, verjetno vedo le oni sami. A vsaka tekma je novo spoznanje in nova šola.

Tisti, ki so predčasno zapustili dvorano, so lahko obžalovali napetost zadnje četrtine. Pravočasno se je v dvorano vrnila ekipa None, ki je ravno pravi čas videla vse, kar se je videti dalo.

Bankirji so fejst ekipa. Mamo jih radi, ker se znajo veseliti ne glede na kaj. Morda kakšna »nespretna« izjava ni ravno del fair playa, ampak takšni pač smo. Naš »Acek« je bil tudi motiviran proti »svojim«. Thats the spirit. Škoda za tehnično, samo ga imamo vseeno radi, ker je imel dobro ogrevalko in je delal dodatno reklamo J. Smaki enaka zhavala.. ;). Tak je to pri nas.. Enkrat eni, enkrat drugi. In da končam z najbolj pomembnim. Sodniki so na tej tekmi BILI!

Pa lep pozdrav iz tekme ob 18h.

Fotogalerija

Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja