Črešnjevec – Starše Čiro, 81 – 77

Črešnjevec, 14.1.2013

Sodnika: Gselman, Juhart

KK Črešnjevec: Košir, Dolenc (5), Hauptman (17), Florjančič (34), Gajšt, Rozman, Kocijančič A. (17), Ozvaldič (4), Rajher, Kugl (4)

KK Starše Čiro: Zelenko (2), Kaube (3), Šalamun (8), Manjevič (21), Dover (10), Pjevič (17), Valolj (13)

KK Črešnjevec – KK Starše Čiro  81 : 77 (16:20,  8:20, 29:18, 28:19)

Težko pričakovana tekma med Črešnjevcem in Staršami je dosegla pričakovanja. Kljub zaostanku domače ekipe v prvem polčasu je bilo ves čas napeto. V prvi četrtini Črešnjevcu nikakor ni steklo, zgrešena polaganja in nekaj posiljenih metov, k sreči so pobrali nekaj skokov v napadu in tako četrtino zaključili z štirimi točkami zaostanka. Štiri zaporedne trojke Manjeviča(15 točk v 1.čet.) in slaba obramba je domačim dalo nekaj strahu da za mlado ekipo iz Starš nimajo odgovora. Druga četrtina…uff.. Črešnjevec dovolil borbenim gostom, da igrajo svoj tempo igre, ki so prednost povečali na 16 točk. Na klopi domačih se je čutilo nekaj nervoze in počasi so za večino napak krivili sodnike (ki so tu pa tam odpiskali kako “kislo”). Pred polčasom ni bilo videti da bo Črešnjevec lahko nadoknadil zaostanek.

Nekaj minut odmora je pripomoglo da so se zbrali in “skulirali”. V tretji četrtini so domači začeli diktirati tempo igre. Kaj je sprožilo preobrat se ne ve, izjemna obramba Koširja, nezbranost gostov ali okrepitev na tribunah s strani ekipe iz Ptujske Gore.Nekaj ukradenih žog in hitrih protinapadov za zmanšanje razlike na 5 točk. Po uvodni trojki Hauptmana v 1.čet. je v prvih minutah zadnjega dela tekme Črešnjevec prevzel vodstvo in uspel obdržati prednost do konca. Po zelo napetih zadnjih minutah so se prijetno ohladili ob pivu in domači kapljici, in s tem proslavili 6. zmago Črešnjevca in Gajštovih 30 let. Z nekaj sreče je Črešnjevec ostal neporažen in ostaja na vrhu lestvice 2.lige, bo pa povratna tekma v Staršah nedvomno zelo zanimiva.

LR

Statistika tekme – Cresnjevec-Starse Ciro (pdf)

4 odzivov

 1. Rok pravi:

  sicer smo malo pozni, je nam pa uspelo….
  Če koga slučajno zanima posnetek tekme, ga dobimo na DVD-ju (mislim da v kratkem)

 2. Danč pravi:

  Čestitam za zmago…ter uvrstitev v 1 ligo.

  LP iz Dornave

 3. Enej pravi:

  No no v prvi ligi še pa niso 😛

 4. Rok pravi:

  Danč hvala, vendar smo komaj na pol poti…
  En kiks ali dva, pa se vse spremeni…..
  Upam da se v ponedeljek vidimo, glede na to da te ni bilo na prvi tekmi…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja