Črešnjevec se z zmago poslavlja od domače dvorane

KK Črešnjevec : Ptujska Gora  100:57 (20:11, 26:13, 26:15, 28:18)

Črešnjevec: Rozman 5, Košir 3, Hauptman 28, Ledinek 4, Kocijančič T 10, Gajšt 10, Polajžer 8, Kocijančič A. 32

Ptujska Gora: Frangež 3, Avguštin B. 8, Avguštin R. 15, Mlakar 7, Skrbiš 18, Predikaka 4, Černenšek, Pšajd 2

Sodnika: Kereži, Jazbec

Evo uspelo nam je pod streho spravit tudi zadnjo letošnjo tekmo v domači dvorani. Po pravici povedano, bolj kot tekme, smo se veselili dogajanja po tekmi, kajti kot sem že večkrat omenil, z ekipo Ptujske Gore, komaj dobiš tisti pravi občutek oz. namen PARKL lige (pa naj kdo reče kar hoče). Bi pa še enkrat čestital njihovemu kapetanu Mlakarju, ki je praznoval 30 let in nas pogostil tudi za »platojem«… (ne vem pa, kak se je znašel še en pir v moji vrečki, tak da je kr zanimivo zdaj pisat poročilo). Prvič, da sem nazaj domov prinesel 4 polne »flaše« (je pa res, da sem se pripravil in sem jih prinesel tudi največ do zdaj). Naslednje leto, bomo samo za našo tekmo spremenili termin iz ponedeljka na petek, kajti ne vem če še ima katera druga ekipa svoj kombi, da se pripeljejo na tekme…. SVAKA VAM ČAST…. Samo ne  vem, zakaj se še niste pri meni ustavli?????????? Ker mislim da glede vašega 3 polčasa po prvi tekmi, vam ne sežemo do kolen.

Po pravici ne vem kaj naj napišem o tekmi, ki je potekala res v prijateljskem in sproščenem vzdušju??? Po prvih 5 minutah smo se domači na klopi spraševali ali bo katera od ekip presegla magično mejo 50 pik, kajti mislim da po 5 minutah igranja je bil rezultat nekje 5:5. Oboji smo bili zdesetkani, tako da obe ekipi skupaj, ne vem če bi zbrali dovolj igralcev ene ekipe za uradno nogometno tekmo.

Priznam, domači smo nekje na koncu tretje četrtine začutili, da morda pa bi lahko padla »gajbica« (kar dejansko tudi je v 3. Polčasu), zato smo res čez celotno tekmo držali obrambo na full in v napadu pač imeli tisti »šut«, ki smo ga morda na nekaterih tekmah pogrešali, sploh na prvi tekmi s Ptujsko Goro, kjer je bila pa zgodba čisto obratna. Če bi Ptujska Gora imela tisti kanček sreče pri »šutu« iz prve tekme, bi ga domači verjetno »najeb…«… moram pa to povedat glede mojega zadnjega polaganja. Vem da velja nenapisano pravilo zadnjega napada pri vodstvu, vendar sem se tega komaj spomnil ko sem bil cca. 0,72 metra v zraku, tako da sem zanalašč zgrešil ;);););)

Če nekak povzamem to našo zadnjo tekmo doma: lepa tekma, brez grobih foulov, sodnika opravila delo zelo dobro (črna pika morda to, da sta na koncu tekme tako hitro pobegnila), tekma brez kompliciranja, zelo sproščeno vzudšje, se pa podpišem pod to, kar smo po tekmi govorili, da med Črešnjevecem in Ptujsko Goro ni važen rezultat, ampak druženje in vzdušje po tekmi. Ne vem kakšen je razpored Ptujske Gore do konca lige, vendar upam da boste do konca iztržili 100% score in vam držim pesti.

Bom pa izkoristil, to zadnje poročilo, da malo povzamem tudi celotno sezono. Kljub manjšim težavam, mislim da je letošnja liga zaenkrat postregla z veliko novostmi in dobrim vodenjem. Je bilo kar je bilo in pač še bo še, kar bo. Vendar mislim, da je vodstvo ekipe opravilo zelo dobro in korektno delo. Morda sem včasih malo preveč kompliciral pri določenih zadevah, zato upam, da nihče ne goji nobene zamere do mene ali naše ekipe. Naša ekipa je letos igrala, brez našega snajperista, vendar smo z novimi okrepitvami in seveda staro »bando«, se nekak sestavili in v drugem delu, ter seveda tudi pokalu in iztržili dober score na koncu, katerega upam, da bomo še nadgradili na naši zadnji tekmi (mislim da bo to tudi zaključek in zadnja tekma sezone, pred F4) proti Oldičem. V naši ekipi so bili padci v prvem delu, vendar je prav lepo videt, da je naša »banda« kljub slabemu začetku vedno obdržala tisti moštven, prijateljski duh, da smo se pobrali. Upam, da bomo tudi drugo leto ostali takšna »banda«, kot smo bili letos, čeprav smo nametani od vseh koncev, kot so Rogaška, Zreče, Bistrica, Maribor, Polskava…. Vsakemu iz ekipe Črešnjeveca se zahvaljujem za letošnjo sezono in upam da bomo tudi drugo leto poskusili v isti zasedbi mešati štrene v 2. PARKL ligi. Obenem pa se zahvaljujem tudi naši zapisničarski mizi (verjamite, da to ni lahko delo, sploh če imaš čudn semafor), ter našemu »coachu«, ki mislim da je edina ženska trenerka (maserka, motivatorka,…) v ligi.

Pa da vam ne bo zdaj v glavo stoplo in me boste začeli »drkat« po telefonu, imamo še eno tekmo. Glede na to da je tista tekma v soboto in da komaj čakate Oldiče, samo verjetno zato ker je tekma v Mariboru in ker se gre po temki baje ven, vam povem da odpade ponočevanje, če ne zmagamo na zadnji tekmi.

Upam da bo predstavnik Oldičev, vključil neko stavo za zadnjo tekmo (takrat se našim vedno ftrga)…. Npr. v primeru poraza kdo časti zaključek 😉 😉 😉 😉

To je to za letošnjo sezno.

Lp,  Rok

5 odzivov

 1. MultiprAktik pravi:

  Lepo napisano. Jaz vam lahko samo zagotovim, da vam ponočevavanje odpade…seveda če se boš držal napisanega :-)

 2. Battisti pravi:

  Izzivas :) :)?

 3. rok pravi:

  čakal sem te…. :)
  upaš???? :):):):)

 4. rok pravi:

  upam da se je MultiprAktik zmotil.. :):):):)
  nekak smo se dogovorili, da ven gremo… :):)

 5. MultiprAktik pravi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja