Črešnje(vec) se niso razcvetele v Old Stars Hramu!

KK Adecco Old Stars – KK Črešnjevec  78:74 (p. 72-72), (21-24, 24-9, 7-18, 26-23)

KK Adecco Oldstars Maribor: Zemljič 6, Šketa 8, Prosenjak 6, Battisti (kap.), Kraševec, Antonić , Šerbinek 21, Kolac 33, Radej 4, Kralj
trener Mario Vračko

KK Črešnjevec:  Kugl 7, Rozman (kap.), Košir 8, Hauptman 25, Kocjančič T. 9, Gajšt 3, Kocjančič A. 22
trener Florjančič

Maribor, 22.03.2014, dvorana II. gimnazije Maribor, gledalcev skoraj 20.
Sodnika: Pirtovšek N., Fajt

Ja, oldiči smo pač malo bolj konzervativni in smo sposobni kljubovati celo naravi ;), večplastno! Tako smo se to soboto najprej odločili pustiti srce, voljo, željo, švic in še kaj na parketu (kljub naravnim emšo oviram), vzopredno in vzročno posledično pa zavrli razcvet gostojoče ekipe s sicer lepim, spomladanskim imenom vendar, kot rečeno, njihov razcvet je zaenkrat ustavljen.

Nam je to bila zadnja domača tekma (gostujemo še v Juršincih, na zaostali tekmi) in motivacija je bila absolutna! S tribune so nas v dobrem razpoloženju spodbujali tudi (končno ;)) člani prve ekipe, ki si pred našo tekmo gladko opravili s Pragerčani in tako ”postlali” za perfekten dan…. vzdušje na in ob terenu je bilo nekako športno sproščeno, uradne osebe prisotne, muzika je ”žagala” , na segrevanju smo blesteli…

Pogled na našo zasedbo, sicer številno, je razkril, da nam (zopet) manjkata dva člana udarne peterke (Glina, Žan pa še Teo povrh) vendar tega smo že vajeni in to je pomenilo le, da moramo drugi dati več. Gostov je bilo številčno nekaj manj a ključni igralci so bili prisotni in igre so se lahko začele.

Prve točke so se pisale na gostojoči strani a smo domači zelo hitro napovedali izjemen šuterski večer (skupaj smo dosegli 12 tric!). Pri gostih sta skozi celo tekmo ”voz vlekla” Kocjančič A. in Hauptman (za katerega vsi adeccofci glasujemo za udeležbo na AllStars tekmi), pri domačih pa snajpera Šerbinek in Kolac. Obrambno smo začeli slabo (man 2 man) in spremenili v cono proti koncu prvega dela ampak cona (še) ni ”zalaufala” kot se spodobi. Nekaj menjav pri domačih, dvig gibljivosti cone, večja borbenost in agresivnost (Prosenjak, moja malenkost) je rezultiralo z bistveno boljšo obrambo, prestreženimi in ukradenimi žogami in ob 9-ih prejetih točkah v II.četrtini in nadaljevanju festivala tric smo na odmor  (fala bogu da je polcajt ;)) šli z lepo prednostjo 12-ih točk. Vse lepo in prav samo v vseh dosedanjih tekmah s Črešnjevcem smo na polovici vodili s kakšnimi 10-imi točkami naskoka potem pa na koncu izgubili. Razlika je da smo se v soboto odločili zmagati, ne glede na kaj je bilo.

No, III.del tekme, za nas tradicionalno problematičen, je (zopet) upravičil tradicijo; do polovice tretje četrtine smo zadeli le 2 točki, do konca skupaj 7 in gostje so nas ujeli, na moment celo prehiteli. Kljub temu pa nismo pustili, da nas razturijo, nismo se razpadli (predvsem zahvaljojoč dobri, agresivni obrambi) in v zadnji četrtini sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Kolac se je ”spočil” in v zadnji četrtini nadaljeval rešetanje z razdalje, ”duracel” play Zemljič je vodil in razigraval, iz naftalina se je prikazal Branko Šketa (ded je že krepko čez Abrahama, samo da se ve) in mirno realiziral svoje priljubljene šute, proste mete, poštartal ključne žoge in skratka bil ”joker” s klopi. Gostje se seveda niso s tem mirili in zadevali kot za stavo, prebudil se je Kocjančič T. in po vsem prikazanem je rezultat po koncu 40.minute bil izenačen na 72 (zadnji napad za zmago so imeli gostje vendar brez uspeha). ”Pa kak zdaj podaljšek, to ni normalno…” se je slišalo z obeh klopi…kot da smo vsi komaj čakali da gremo na pir ;). No, te pa gremo v ta podaljšek…kljub prvim točkam gostov domači enostavno nismo nameravali izgubiti, enostavno NE; Kolac s svojo zadnjo trico, Zemljič s (ključnim) prostim metom, Šketa s skoki in gosti so bili prisiljeni v hitro (in neuspešno) zaključevanje napadov, kar je pomenilo le eno – ZMAGA za domače!

Sobota je očitno bila srečna za trenerja Vračka, saj je dosegel dve zmagi, imel ”nos” za poslat na igrišče igralca, ki je bil vroč, pa se (mu) je večer šele začel ;)! Po dolgem času se nam je v ekipi priključil Kiki, podpora s klopi Mateja in Boštjana je bila vztrajna in potrebna in je znak, da cela ekipa ”diha” skupaj. Na koncu športen pozdrav in čestitke za lepo tekmo z obeh strani;  sodnika sta bila ”na visini zadatka” , zapisnikarji standardno vrhunski, Anita je poskrbela za značilno profesionalnost domače dvorane in gremo hitro pod tuš in čimprej čez cesto, v Cantante ;)! Tam se seveda zvrsti nekaj rund, debata o All Starsu, naslednji sezoni..in potem je Rok moral domov ;), ker sem mu izpolnil obljubo, da si z zmago ne bodo prislužili nočnega izhoda v Maribor. In tako je tudi bilo ;)! In zato je PARKL fajn, full fajn ;)!

Fotogalerija.

Lep športen pozdrav vsem!

Mario Antonić, predsednik ŠKD Dražen Petrović, krovnega društva vseh Adecco ekip

3 odzivov

 1. Rok pravi:

  moj TRR še vedno ni dobil nakazila od Addecco???
  Kje se je zalomlo????

 2. Battisti pravi:

  Hja, mogoce tam, ko si prehitro spi…do iz Cantanteja? Jap, po moje tam. :)

 3. Rok pravi:

  Kaj najina stava je obveljala?????

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja