Črešnjevec ponovno okusil slast zmage

Črešnjevec : Adecco Old Stars 85:77 (11:15, 19:25, 30:9, 25:28)

Črešnjevec: Kugl 4, Rozman, Košir 6, Ledinek 4, Kocijančič T. 15, Gajšt 2, Črešnar 8, Polajžer 7, Hauptman 22, Kocijančič A. 17
Adecco Old Stars: Zemljič 8, Vrečko 42, Topolinjak, Battisti, Kralj, Krašovec, Antonič, Glinik 8, Šerbinek 13, Šketa, Prosenjak, Radej 6

Tako pa smo dočakali zadnjo tekmo, v prvem krogu. Po pravici, sem pred tekmo dobil nek čuden občutek, ob pogledu na številčno zasedbo gostov, ter dejstvo, da so v seriji. Sem pa upal, da so utrujeni, glede na to da je ponedeljek in njihova druga tekma v dveh dneh. Vendar se je ta čuden občutek še okrepil, ko sem med vsemi gosti opazili njihovega najboljšega igralca.

Kot vedno pa se domači igralci nismo ustrašili ne njihove številčnosti, kot tudi ne dejstva da so gostje prišli po novo zmago in podaljšanje njihove serije.

Kljub temu, da so gostje potrebovali nekaj časa, da so se privadili na velikost telovadnice, pa mislim da to ni vplivalo na dejstvo, da smo domači po 3-4 minutah igre vodili z 9:0. Sledil je time-out gostov in nato nalet. Mislim da ni potrebno omenjat, s kom je naša obramba imela največ težav. Tako je sledila serija 0:15 za goste in domači smo minuto pred koncem 1. četrtine potrebovali malo počitka in posvet.

Domači smo tudi drugo četrtino začeli z motom »trgaj v obrambi, v napadu pa bo že enkrat padlo« in kljub dobri obrambi na skoraj vseh igralcih, nam nekako ni uspelo ustaviti Vrečka, ki je bil povsod. Smo pa domačini, kljub slabemu skoku, v drugi četrtini nakazali, da se bomo upirali do konca, pa naj bo kar bo, čeprav smo po prvem polčasu zaostajali za 10 točk.

Med polčasom, smo se domači dogovorili za drugačno taktiko v obrambi, da preizkusimo ali nam bo tako uspelo ustaviti nalet Vrečka in ostalih igralcev. V kolikor ne, bomo vzeli time out in ponovno spremenili način obrambe na tisto iz prvega polčasa. Time out ni bil potreben, kajti odigrali smo, mislim da najboljšo četrtino v letošnji sezoni. Veliko je bilo pogovarjanja, pomaganja in predvsem borbenosti v obrambi, v napadu pa sta se razletela Hauptman in Kocijančič A., pomagala pa sta jima je tudi Košir in drugi brat Kocijačnič Tomi. Vrečkota smo ustavili pri 7 točkah v 3 četrini, na našo srečo, pa mu je v tej četrtini pomagal samo še Glinik z 2.

Pred 4 četrtino je bilo malo strahu, da bomo padli v igri, vendar dogovor, da ostanemo pri isti obrambi in isti borbenosti, napad pa bo že nekak, se je obrestoval. Čeprav so se pri »Old Starsih« zadnjo četrtino razigrali tudi drugi igralci, je bila prednost domačih ves čas nekje med 6-13. S tem, da je bilo minuto pred koncem tekme, še zelo napeto, saj so bili »oldiči« v naletu. Rešila nas je trojka Tomija (met za glavo, preko roke Vrečka) in lepo število zadetih prostih metov. Nekje 15 sekund pred koncem sem komaj pomislil, da nam je morda uspelo in res nam je.

Gledalcev je bilo nekaj (ne veliko), igra je bila na čaše raztrgana, vendar brez nekega »kreganja« ali živčnosti, bolj kot ne v prijateljskem vzdušju. Sodnika, sta imela nekaj dela, vendar sta tekmo odsodila zelo korektno in brez večjih napak, tako da ni bila oškodovana nobena ekipa. Bi pa se zahvalil našemu zapisničarju, ki je delo opravil res perfektno in naši punci v ekipi, za vodenje semaforja, ki je kljub slabemu/napol pokvarjenemu »orodju«, delo opravila z odliko (svaka ji čast), sploh na koncu.

Se pa že Črešjevčani veselimo povratne tekme z »Oldiči«, ker so res ekipa na mestu in upam da bodo imeli novo serijo, vendar samo do zadnje tekme…. (če pa se srečamo v pokalu, pa se bomo s kakim »kratkim« dobili pred tekmo, da bo roka bolj mirna J )….

2 odzivov

  1. Battisti pravi:

    Korektno :) . Bemti, dobili smo tri cetrtine plus tretji polcajt, vi pa pike:) Se danes se pogovarjamo o black outu v tretji cetrtini. Ja ce ne bi bilo nas Oldicev in nihanj, potem ne vem no :). Pol pa naj kdo upa stavit na nase tekme :) :)

  2. Rok pravi:

    To pa res… :) danes sem komaj videl…vse četrtine so bile vaše, samo tista tretja je bila bolj tak tak… :)
    Tretji polčas, pa mislim da ste dobili brez nekih težav in problemov…. (danes bi moral bit tretji-nisem več na radenski) :)
    Upam pa da bo taka vaša tretja četrtina tudi na povratni čez celo tekmo :) :) :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja