Črešnjevec do prve zmage

Črešnjevec : Bar Kaučič = 57 : 54 (13:7, 22:7, 10:20, 12:20)

Črešnjevec: Kugl, Rozman, Košir 11, Hauptman 21, Ledinek 3, Kocijančič T. 3, Polajžer 1, Gajšt 2, Kocijančič A 16
Bar Kaučič: Klemenčič 11, Bien G. 13, Bien S. 3, Vojsk 3, Čoh 5, Emeršič, Trunk, Vodušek 9, Mahorič, Kočevar 9, Hodnik, Čeh 1
Leto je prišlo darilo za rojstni dan en dan prej in ponovno isto, kot za lanski rojstni dan, vendar da lani smo mi lovili fante iz Čirota čez celotno tekmo.
Po pravem NBA razporedu, pokal v soboto, end dan počitka in ponovno tekma in povrhu še zelo napeta tekma.

Gostje so prišli na Črešnjevec v zelo številčni zasedbi (me je kr malo skrbelo ali bodo imeli vsi prostor v naših malih garderobah). Glede na to, da smo letos med sezono že odigrali prijateljsko tekmo, kjer smo izgubili za cca. 25-30 točk, smo domači imeli malo grenak priokus pred tekmo in nismo vedeli kaj pričakovat. Vendar se je to vse spremenilo po prvem sodnikovem žvižgu. Po prvih 5 minutah smo videli, da se lahko z gosti kosamo enakovredno in to nam je dalo tisto samozavest, da smo še bolj stisnili v obrambi, v napadu pa bo kar bo.

Domači smo odigrali najboljši polčas v letošnji sezoni. Obramba mislim, da je bila ključ do domačega vodstva 21 točk ob polčasu, je pa res, da igra gostujoči ekipi v prvem polčasu nikakor ni stekla, nam pa je zadnjih 5 minut 2. četrtine še uspel nalet v napadu in rezultat ob polčasu je bil skoraj preveč za domačo ekipo. Vedeli smo, da je težje ubranit 20 točk vodstva, kot pa loviti zaostanek, zato smo se med polčasom dogovorili da ne glede na rezultat, igramo igro kot smo jo v prvem polčasu. Zavedali smo se, da se bodo gostje nampumpali in da lahko pričakujemo močan napad v drugem polčasu. To se je tudi zgodilo. Naša obramba je popustila, v napadu ni steklo, gostje pa so bili v naletu, kar se je slišalo tudi konec time-outov in povzročilo živčnost v domači ekipi.

Tretjo četrtino so gostje zasluženo dobili z 10 točkami razlike in naše vodstvo je bilo prepolovljeno pred zadnjo četrtino. Nekak se nam je uspelo zbrati vsaj prvo polovico zadnje četrtine in po time-outu gostov, se je začelo to, kar smo se domači najbolj bali. Raztrgana igra domačih in silovit nalet gostov. Prvo trojko na tekmi so zadeli cca. 4 minute pred koncem tekme, nato pa še 4 do konca. Glede na to da smo domači v zadnji četrtini zadeli samo 1 met iz igre, ostalo iz prostih si lahko predstavljate kaj se je dogajalo. Gostje zadevali trojke, domači kljub veliko zgrešenim prostim metom, še vseeno tu pa tam katerega zadeli, da smo držali vodstvo. Zadnja minuta je lahko »spila« živce tudi najbolj mirnim. Domači smo že žoge metali izpod svojega koša čez celo igrišče, češ boljše žoga na drugi strani, kot pa da mečem proste (malo heca). Se mi je že zdelo da so se gostje 8 sek. pred koncem že vdali v usodo, pa smo naredili napako, gostje trojka in smo bili na 3 točkah. Ponovno osebna, zgrešena dva prosta, vendar k sreči skok v napadu in prva zmaga v letošnji sezoni vpisana.

Če povzamem bila je lepa tekma, na koncu živčna, igra morda raztrgana, padlo je nekaj »komolcev«, nenamernih seveda in 52 osebnih napak (20:32). Vendar sta sodnika zelo dobro opravila svoje delo. Zahvaljujemo se ekipi Bar Kaučič tudi za hiter tretji polčas, zdaj pa so naše glave že na tekmi proti Old Starsem in upam da si ne bomo zapravili letošnjega scora.

6 odzivov

 1. Battisti pravi:

  Glede na zadnji stavek…upam, da si ga boste :) :) aja..pa spriceri neki so baje obljubljeni po tekmi :)

 2. Pranzoecenaro pravi:

  off topic: mene pa zanima zakaj niso lestvice refreshane že 3 tedne?

  btw.: bravo Črešnjevec, proti Oldičem bo napeto, sigurno bo dobra tekma.

 3. Stanislav pravi:

  Offtotic odgovor:
  Čakal sem, da so se nekatere zapoznele tekme odigrale. Bom v nedeljo zvečer.

 4. Rok pravi:

  Saj če si ga pa ne bomo, pa lahko potem za okroglo mizo predamo točke ;););) Naš osebni natakar je že pripravljen, vino gre jutri na “testiranje” k zahtevni publiki :):):)
  Tak da samo upam, da bodo špricerji na pravi temperaturi…. :):):) Škoda samo, da ne pijem več…. :):):)

 5. Battisti pravi:

  Kaj zaj..ne pijem vec?? Kaj si bil v krizi pa si nehal? :) Ne seri zaj..ce lani nisi mel kolearov, bos spil enega z nami :)

 6. Rok pravi:

  Prvi dan pokala, me je uničlo, tak da sem bil klinično mr… drug dan…. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja