Črešnjevec do prve domače zmage

KK ČREŠNJEVEC : KK PTUJSKA GORA  (15:9, 8:7, 15:13, 11:25) 56 : 47

PG: Frangež 5, Korez, Zupanič, Avguštin R 10; Avguštin P 8, Vedlin 3, Kamenšek7, Galun 10, Černenšek, Sledič 4, Pšajd
Črešnjevec: Kugl 1, Dolenc, Rozman, Huptman 18, Ledinek 4, Košir 11, Polajžer 10, Florjančič, Kocijančič T 10, Gajšt 2

Evo pa nam je uspelo prvo domačo tekmo spravit pod streho tudi na Črešnjevcu.

Po rezultatu se vidi, da je bila tekma dobro odigrana na obeh straneh v obrambi, v napadu pa mučenje prav tako na obeh straneh, čeprav so gostje presenetili z zelo lepo in uigrano igro (mislim da velika zasluga gre tukaj bivšemu predsedniku lige). Pač je bil to en takih večerov, ko žoga pač noče in noče skozi obroč.

Če gremo po četrtinah čez tekmo, vsaj kolikor sem si zapomnil je bil potek sledeč….

  1. Četrtina – gostje presenetijo domače z zelo uigrano, organizirano in lepo igro. Domači se trudimo in trudimo žogo spravit v obroč, vendar ni šlo ravno najboljše in na koncu smo kljub začudenju na klopi, dosegli vsaj 9 točk…. (zdaj bom mogoče napačno četrtino uporabil, samo moram omenit koš Ptujske iz naše polovice cca. 3-4 metre pred sredinsko črto v zadnji sekundi, verjetno je pomagalo, da ga je naš igralec malo »frcnil« po roki 😉  )
  2. Četrtina – gostje še naprej vsiljujejo domačim svoj način igre in žal se domači nikakor ne znajdemo v domači dvorani. Kljub temu da rezultat 2. četrtine na videno, niti ni tako »slab«, pa smo se na domači klopi ob koncu četrtine zelo čudili, da smo brez dosežene trojke po 1. polčasu zaostajali »samo« 7 točk in da smo dosegli v prvem polčasu »samo« 16 točk (lahko pa da je bila tista trojka PG iz naše polovice na koncu 2. Četrtine).
  3. Četrtina – gostje v obrambi pressing, v napadu zelo organizirano…. Domači v obrambi menjava taktike, v napadu…….pač bil je napad….. Obema ekipama pa je bila ta četrtina nekako po doseženih točkah najbolj naklonjena… Smo pa začeli domači čutit v 3. četrtini, da bi pa z dobro obrambo, še bilo kaj možnosti do konca tekme…
  4. Četrtina – gostje so začeli kot vse tri četrtine do zdaj, premišljeno, organizirano in potrpežljivo…. Vendar pa se je domačim nekak uspelo zbrat v obrambi in presekat kar nekaj njihovih podaj, pobrat kak skok, in to izkoristi v kontri…. Čeprav so gostje lepo izigravali našo cono s podajami, pa jim je tako kot domačim v prvem polčasu, zmanjkalo samo to, da žoga pade čez obroč….

Približno tako je povzetek tekme iz moje strani ob 1:30 zjutraj. Upam da nisem kaj pomešal, pozabil oz. izpustil. Lahko pa tudi igralci PG kaj dodajo oz. me popravijo…

Čez sodnike ne moremo reči slabe besede. Delo sta opravila dobro in brez večjih napak, tako da nista bila faktor končnega rezultata.

Zahvalil bi se še sodniški mizi (tako kot zapisnik (Stanč našega sem našel je bil tam, kjer sem ga lani pustil), sta tudi onidve bili sposojeni od gostujoče ekipe). Kljub našim čudnim številkam dresov (oz. kar je še od številk ostalo) in »brezhibno« delujočem semaforju, sta delo opravili z odliko.

Če strnem na hitro. Ptujska Gora s svojim trenerjem in njihovo igro mislim, da bo zelo trd oreh v nadaljevanju tekmovanja. Fantje so kljub dolgi tradiciji v ligi še vedno zelo zagnani in po tem kar sem slišal od ekip s katerimi so do zdaj igrali in tudi nocoj videl, ne bo lahko nasprotnikom v nadaljevanju. Črešnjevec jim želi vso srečo in upam da se čimprej spet srečamo.

Črešnjevec pa se počasi pobira po slabem štartu v sezono. Nekaj malega več treninga in morda kakšna akcija v napadu in obrambi, pa bo zgodba povsem drugačna 😉 Jih je pa potrebno pohvalit vsakega posebej, da kljub »dolgi« poti na tekmo (Rogaška, Maribor, Zreče, Slivnica, Bistrica, Makole,…) jim še na koncu uspe odigrat, kombinirano, dobrih in slabih 40 minut.

No pa da še omenim. Nekak poskušamo na Črešnjevcu spremenit potek 3. polčasa… Delno nam je že danes uspelo. Upam da bo v prihodnje še boljše… Se pa opravičujem, če je prišlo do nesporazuma v komunikaciji (Simon ve za kaj se gre), sem prepozno izvedel.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja