Čista jeba

KK Adecco Oldstars – KK Starše 69:75 (16:18, 19:10, 7:22, 27:25)

KK Adecco Oldstars: Kolac 17, Šerbinek 13, Radej 4, Zemljič 12, Grgić 11, Kraševec, Prosenjak, Koprivnik 6, Antonić (kap.), Blažič 2, Glinik 4
KK Starše: Pesek 4, Kadrič 18, Trifkovič P. 11, Trifkovič v.(kap.) 5, Pušenjak 13, Vodušek 2, Glinšek 16, Besedič, Dobnik 6

II.gimnazija Maribor, 15.11.2014, 20.00h
Sodnika Juhart in Jazbec
Gledalcev cca 15 (preveč glede na prikazano igro)

 

Mila in prijetna sobotnja večer nam je postregla z nestrpno  pričakovanim začetkom sezone za goste iz Starš in domače Oldstarse. Podobnost in primerljivost obeh ekip ni samo v zlogih njunih imen temveč tudi v ’emšo’ označbah :) , kar je bilo več kot očitno kakor se je tekma razvijala; rdeča nit tekme – Starše so v tej tekmi še vedno bile dovolj izkušene, da so fantje zmogli in znali premagati neuglašeno skupino igralcev v novih belih dresih.

Neuglašenost orkestra je tisto kar je za katerokoli skupino v katerikoli aktivnosti značilno takrat, ko vsak vleče na svojo stran.

Sam sem bil večer poprej priča vrhunskemu glasbenemu dogodku, koncertu trenutno najboljše slovenske rock skupine Mi2 in videl, poslušal, užival v vsem tem kar domača ekipa ni prikazala na igrišču – enostnost, uglašenost, strast…v vsakem verzu, zlogu, gibu, pogledu, akordu, tonu…. No passion no game. Strast se v košarki, kot ekipnem športu, ne odraža v samopromociji in egositičnih izbruhih posameznikov, bodisi na igrišču ali na klopi, pač pa v strastni pripravljenosti dati ekipi svoj del(ček) prispevka, ne glede ali je to obramba z jezikom do tal ali je to perstrežena žoga ali je to ‘pameten’ faul ali je to blok, asistenca ali pa serija 10 točk zapored. Ko se bomo v naši ekipi začeli zavedati vsega tega vsi skupaj potem bomo začeli dosegati rezultat(e). Brez tega ne bo šlo in prej ko nam to ‘sede’ v ‘umišljene’ glave prej bomo kaj  naredili.

Potek tekme? ”Loše smo krenuli a onda naglo popustili” ;). Nervozno in z veliko napak na obeh straneh se je prva četrtina končala z rahlim vodstvom gostov. V drugi četrtini agresivno, s pomaganjem, kontrami naredimo obrat in povedemo do polčasa za 7, lahko (ali pa moglo) bi bilo tudi +20 za domače, če vzamemo v obzir koliko konter in podaj smo ‘zluftali’. Ob polčasu dogovor da pritisnemo in gremo tekmo popeljat v mirne vode vendar gostje so definitivno bolje udejanili svoj dogovor iz garderobe; dobivajo tretji del za 15 in zadnji del se začne s +8 za goste. Sprememba obrambe v consko je prinesla le umiritev razmer, ne pa domačim željenega preobrata; uspelo se nam je približat na -4, tudi na -2 na cca 2min do konca vendar več ni šlo. Težko oporekamo, da nam gostje niso dali šanso, večkrat, vendar vsako smo znali uspešno za_ebat in to smo uspešno ponavljali, do konca!

Gostom torej čestitke ob zasluženi zmagi, nam domačim pa kup skrbi, ki jih moramo in zmoremo premagati, samo začeti je treba. Poraz za klimo v slačilnici ni idealen vendar pokaže, da imamo  prostor za napredek; sam sem še drugo večer zapored šel pogledat uglašen orkester (da se kaj naučim ;)), ki se zaveda kaj je ”Čista jeba” – ko si hkrati čisto blizu pa tak daleč od vsega: https://www.youtube.com/watch?v=_u8CpQdZLMA !

 

Oldstarsi se bomo pobrali. In pika ;)!

MArio

1 odziv

  1. Battisti pravi:

    Lepo napisano! Sam bi dodal samo eno zadevo. Upam, mocno upam, da se je zadnjic zgodilo, da so sodniki prisli 2:47 pred zacetkom tekme! Sprasujem se o pripravi na tekmo s strani sodnikov in delegacije sodnikov. Tega si v ligi enostavno ne smemo dovoliti. Slabe izkusnje preteklega leta, nervoza ob pogledu na vhod v dvorano. Bodo ali ne bodo!?? Osebno mnenje je, da se tudi sodnik valjda pripravi na tekmo lvalitetno. Ali to pac ni treba? Bomo videli v prihodnje. Rekli smo minimalno 15 minut, ce se prav spomnim. Zal pubeci, pravila so za vse. Za ekipe, igralce, zapisnike in tudi vas. Lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja