Čiro preko Sobote

Rogaška Slatina, 21. 02. 2015

KK Starše Čiro : KK Sobota 81 : 74 (40:36) (20:16, 20:20, 20:24, 21:14)

KK Starše Čiro (trener Borut Besedić):
Zelenko 2, Kaube 3, Šalamon 4, Rotman 2, Manjevič 25, Dover 12, Pjevič 33, Fras .

KK Sobota ( trener Dundek):
Žigo 8, Vogrinčič 3, Hari 8, Ficko 14, Novak T.16, Novak A. 22, Kuhar 3.

Sodnika: Kereži, Sok

Mimo je drugi krog pokala in – ne boste verjeli, še smo tu. Sploh nisem vedel, kaj vse se je dogajalo, ugibalo, napovedovalo in stavilo v zvezi z izidi tekem, kdo bo koga, kdo se bo sprehodil do finala in kaj vem, kaj še vse. …in zdaj vsi zgroženi in presenečeni nad rezultati. No, v teh vodah sem že dovolj dolgo, da mi ne pride na misel, da bi koga preveč samozavestno favoriziral. To je čar pokala in ene tekme, pa tudi čar košarke. Edino, kar sem napovedoval že v prejšnjih komentarjih iz preteklih sezon, je, da če bomo ostali skupaj, bomo trn v peti marsikateri ekipi. In res, kot kaže, smo, pa še bomo. Imamo tudi svoje »žute minute«, kar opravičujem z mladostjo in še vedno neizkušenostjo. Fantje so ok, in ko poslušajo navodila, začnejo kolektivno razmišljat, za nasprotnika ni fajn.

No, dotaknimo se tekme. Fante, proti katerim smo igrali, poznam, saj sem jih večino treniral, ko so bili še kadeti. Seveda je bila to le majhna prednost. Vedel sem, od kje prihaja nevarnost (ni se kaj dosti spremenilo od takrat), pa smo se malo pogovorili in bilo je dosti lažje. Seveda so fantje ojačali in ti »nekoč moji mulci« so sedaj kar nekaj let starejši od naše ekipe (jaz pa sem jih imel v spominu še kot najstnike) Zelo pohvalno, da so ostali v košarki, takrat si tega nisem upal sanjati.

V slačilnici smo se pomenili, pospravili vredne stvari v torbo in šli na igrišče. Na fantih se je videlo, da so nakurjeni. To je bilo opaziti tudi na ogrevanju. Lahko je voditi tako vojsko, ki posluša in sprejema. Ko se je tekma začela sem vedel, da bomo skupaj. V drugem polčasu sem mislil, da bodo Sobočani popustili, ker smo bili malo hitrejši in imeli malo več moči. Pa se niso dali. Ok, pa naj bo tako. Tekma je bila izenačena, čeprav smo skoraj cel čas vodili. Pa smo povedli za 9-10 pik, takoj nekaj napakic in že smo bili spet skupaj. A pohvala fantom – niso zdivjali!

Tokrat je bil naš motor Goran P., ki je odprl tekmo v prvi četrtini z 12 točkami. Povlekel je in to je bilo važno. Ne bi zdaj o vsaki četrtini in minuti na tekmi (pa bi prišli gledat J ). Parirali smo jim v skoku in zato gre pohvala našim centrom DAT, na zunanjih pozicijah pa že itak veste, kako je z nami, vroče-hladno. Tokrat je bilo vroče.

Sama igra je bila moška, za kar se moramo zahvaliti sodnikoma. Rad bi apeliral na vse njih, da je treba gledati košarko malo bolj kompleksno in ne samo strogo, »…faul, ker si naredil to pa to,«….Sojenje je bilo korektno, nobenemu v prid, samo imeti je treba občutek ali sta ekipi že na robu pretepa in podobno. Ni vse v tem, da na koncu podeliš tehnične napake in si naredil red. Malo občutka je treba imeti in opozarjati posameznike na nevarno igro, saj gre za amatersko ligo, kjer pa se emocije enako razvijajo.

Na koncu je vse izpadlo tako, da so bili vsi presenečeni, mi pa veseli. Vzeli smo torbo z vrednimi stvarmi s seboj in vsebino zlili vase v čast zasluženi in tudi nekoliko »nepričakovani« zmagi.

Hvala vsem, ki so bili akterji pri organizaciji turnirja in – se vidimo na naslednjem!

LP Čiro

PS: Komentar našega kapetana

Sobotno tekmo z Rogaško smo Čirotovi zaigrali v skoraj popolni postavi. Vzdušje? Sproščeno. Na drugi strani Sobota, nekaj znanih obrazov je oznanilo, da bo tekma zelo napeta. Sodnikov pisk. Prva žoga, prvi napad in prve točke za nas. Sobota hitro vrne udarec, kar nakaže, da bo tekma s tesnim izzidom. Z dobro igro pod košem in nekaj rutiniranimi podajami pod njim so nam bili za petami celoten prvi polčas. Tretjo četrtino Čirotovi začnemo bolj preudarno v obrambi, saj je napad dobro tekel. Pridobimo si prednost 10+ točk in malce lažje zadihamo. Nekaj slabih metov in lukenj v obrambi kasneje, Sobota povede za točko 5 minut pred koncem. Dobra obramba, zadeti prosti meti v zadnjih trenutkih tekme, so zmago pripeljali v naše roke. Soboti čestitam za odlično borbo, svojim fantom pa še malo bolj, kajti čaka nas polfinale. Z mislimi smo že pri tekmi z Račami, ki jo igramo naslednji teden. Se vidimo v petek!

Goran P.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja