Čiro potrdil drugo mesto

KK Starše Čiro : MCAPRO 85 : 77 (38:41) (13:22, 25:19, 26:22, 21:14)

KK Starše Čiro (trener Borut Besedić):
Zelenko 2, Kaube 10, Šalamon 8, Rotman 13, Manjevič 22, Dover 9, Pjevič 16, Fras ,  Dakovič 2.

MCA ( trener Novak):
Radovič 4, Tome, Goljovič 26, Veljkovič, Škobalj, Novak 9, Zahaj 22, Šabotič 6, tadina 4, Kočevar 6.

Starše, 06. 03. 2015
Sodnika: Senekovič, Ploj

Kaj naj povem o tekmi? Zmagali smo. Za zmago pa smo se morali nagarati, kar je na nek način normalno, ker v ligi ni slabe ekipe. Naj bi bil to derbi kola. Imeli smo pred začetkom prednost in to le na papirju. Do začetka tekme z MCA-jem še nismo izgubili. Temu primerno mladci tudi začnejo igrat –pa ne samo moji 😉 . Ja, hodili smo na parketu nobenega žara, se mi je zdelo, kot da je v glavah, bo že, bomo že zmagali. Naš način igranja v prvi četrtine je bil viden tudi po prvi četrtini. Krepko vodstvo gosto. MCA je izkušena ekipa in tako ne gre z njimi. Vsaka napaka je kaznovana, vsaj v prvi četrtini. Po glasnem odmoru po desetih minutah, se je stanje na igrišču obrnilo. Pubeci so zgrabili in vsilili ritem v igri in igrali zelo dobro v obrambi. Naj ocenim igro. To je bila zame ena naših najboljših tekem. Prigarali smo zmago. Naj povem, da nam ni šlo, le delali smo. Dobro smo pokrili njihovega centra, ne glede na njegove koše, dobro rotirali v obrambi in no, vse je bilo dobro. Tudi po zgrešenih metih nam je uspelo priskakati žogo. Skratka delali smo in zato fantom čestitam za tako pridelano zmago. Ja, ni nam šlo. Gostje so pod pritiskom začeli delati napake in uspelo nam je odigrati kontro. Seveda nismo se odlepili, le kontrolirali smo igro in na koncu imeli toliko prednosti v rezultatu in igri, da smo slavili. S tem smo si zagotovili drugo mesto na lestvici, kar pa ne pomeni, da ne bomo maksimalno odigrali še dveh kol. No ja, smo pa podkupljive narave kot se v nasi deželici spodobi 😉 😉 ;).

Hvala gostom za odlično tekmo, sodnikoma za dobro opravljeno delo, čeprav sta komaj sledila tempu na igrišču 😉 , pa seveda nepogrešljivi mizi in hišniku, ki nam omogočijo brezkrbno igranje, ker porihtajo vse tako kot je treba. Seveda hvala tudi naši članski ekipi, ki nam posoja žogo, da lahko igramo v skladu s pravili. Našo so nam ukradli.

Hvala in lp Čiro

1 odziv

 1. Tine pravi:

  Lepo pozdravljeni tudi z moje strani!

  že par kol oblublam da bom napisal poročilo. seveda obljuba dela dolg in tako je prišel čas (drugače bo zmajnšan čas na igrišču)da podam tudi svoj pogled na katero izmed tekem.

  na prvem mestu se bom, kot vedno, opravičo zaradi slovničnih napak, skozi besedilo se jih bo vrjetno kar nekaj nabralo. vendar slovnične napake niso nekaj kar vas zanima zato bom prešel kar k bistvu, napakam na igrišču. tokrat te napake niso bile v sodniški opravi ampak kar v čirotovih dresih. kot je v poročilu omeno že kouč, smo prvo četrtino (spet) začeli tak kot da je tekma že doblena. nasprotnik na čelu z odličnim Goljotom je to seveda s pridom izkoriščal ter prvi del zasluženo dobil z (na srečo samo) 9 pikami razlike.

  končno je glas povzdigno tut čiro kar je pripeljalo do tega da smo drugo četrtino zaigrali malo bolše in zmanšali nastalo razliko. v tem delu smo tako začuda spoznali, da bi lahko kdaj pa kdaj izkoristli naše prednosti in izkušeno ekipo nalaufali. polcajt se je tako zaklučo z rahlo prednostjo gostov in rezultatom 38:41.

  med premorom smo se zmenli da moramo tekmo vzet z nule in začet igrat tak kot znamo. malo večji pritisk, malo več laufanja in več kolektivne igre. tokrat smo za razliko od začetka tekme, ta dejstva tudi prenesli na igrišče in obrnili potek igre v našo korist.

  da pa vseeno nebi blo dolgčas smo poskrbeli v zadni četrtini, ko smo ponovno malo zdivjali v želji po še večji zmagi.naši hitri protinapadi so tako bili glavno orožje gostov, ki so mirno prestregali podaje v igri 3:1 ter zniževali zaostanek. vendar za kaj več je bilo to premalo. želja, trud in mladost so na koncu vseeno premagali izkušnje in rutino.

  ta tekma je pokazala, da se v parklu igra zares super košarka. napeta tekma, preobrati, moška ampak korektna borba ter na koncu športni stisk rok.

  čestitke mojim soigralcem za fajt in zmago, čestitke nasprotniku za izjemno tekmo, čestitke sodnikoma, ki sta korektno odpiskala na obeh straneh in hvala vsem 21 domačim ter 2 gostujočima gledalcema, ki so poskrbeli da so tribune v staršah bile dokaj polne.

  hvala in lp do naslednič

  tine šalamon

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja