Čiro ponovno premagal MCA PRO

KK Starše Čiro : MCA PRO 87 : 72 (47:45)
(26:17, 21:28, 18:13, 22:14)

 

KK Starše Čiro (trener Borut Besedić):
Kaube 8, Šalamon 4, Ploj 3, Pjevič 35, Manjevič 12, Dover 19, Valcl 6, Dakovič , Fras .

MCA PRO (trener Novak Branko):
Baltič, Kneževič 11, Velkovič, Tadina 4, Kozar 4, Novak 8, Šabotič 17, Bruči 28, Kočevar.

Sodnika: Kereži, Močnik

Najprej prilagam komentar igralca Andreja, potem pa bi še jaz nekaj dodal.

Andrej Dover, igralec KK Starše-Čiro: Tekma v Staršah se je začela ob 20:20. Prisotne je bilo je že malo napetosti s prejšnje tekme med  Starše-Čiro in MCAPRO.  Prva četrtina je bila brez posebnosti, dobri napadi iz obeh straneh, nakar  se je končala dokaj izenačujoče. Druga četrtina je pripadla Staršam, ki smo s hitrimi protinapadi prišli do kar visoke prednosti 10 točk, a MCAPRO se ni dal in je z nekaj trojkami in dobro igro pod košem prišel do izenačenja in celo povedel. V začetku tretje četrtine smo bili malo živčni, saj smo izgubili veliko prednost, a smo vedeli, da so nasprotniki izmučeni in da moramo še malo »stisnit« v obrambi. In to smo tudi naredili, razlika se je večala in tako se je tudi nadaljevalo v četrti četrtini. Vodili smo že za 18 točk, a se je MCAPRO uspel približati, ampak ni ogrozil naše zmage. Rezultat na koncu tekme je bil 87:72

Borut, trener KK Starše-Čiro: Po govoricah in prvih komentarjih po tekmi smo veljali za outsiderja te tekme. Po razporeditvi  na lestvici je tako razmišljanje tudi upravičeno, čeprav sami čutimo, da zmoremo več. Zelo redke so namreč tekme, ko se uspemo zbrati  vsi potrebni na »pozicijah«. Igramo dobro, verjamemo, vendar ne moremo sestaviti dveh tako odigranih četrtin. Še vedno preveč pademo v določenih trenutkih (ne bom povedal, v katerih – to se ne govori, to so že taktične fore J ). Vseeno pa ti slabi trenutki niso tako prevladujoči, da bi nas lahko nasprotnik v celoti nadigral. Težave imamo z majhnim številom igralcev, pa še ti imajo predvsem šolske obveznosti, zato se nam vsak manjkajoči še bolj pozna. Vesel pa sem, da sta se v igro in v kolektiv dobro vključila najmlajša, Darjan in Niko. Pozitivno se mi zdi, da igralci prihajajo iz naših, klubskih vrst (koš. šole), saj točno vedo, kako funkcioniram-o. Sčasoma bomo, verjamem, postali čvrstejša in bolj stabilna ekipa.

Tudi v to tekmo smo šli neobremenjeno, nekako se ne obremenjujemo z lestvico in proti komu igramo. Tekmo smo dobro odprli, motor je zagnal predvsem Goran, kar se mu je na koncu tudi poznalo z izkupičkom točk. Gostje so se na našo igro odzvali precej živčno, se nam približali, vendar nismo ogrozili naše zmage. Res pa se mi je zdelo nekorektno, da sem med in po tekmi poslušal, da smo kupili sodnike. Za to nimamo dnarja, gremo po tekmi raje na pijačo. Drugi polčas smo zopet začeli agresivno, povedli na 18 točk razlike. Igrali smo svojo igro in tekmo varno pripeljali do suverene zmage, to so nam potrdili tudi gledalci (in gledalke J). Sodnika sta dobro opravila svoje delo. Vemo, da se moramo za izkupiček na koncu leta še kje potruditi, v ostalih kolih, a vseeno je bila tekma potrditev, da nekako znamo. Bravo, fantje.

ČIRO

 

4 odzivov

 1. Battisti pravi:

  Čiro, predvsem razumem tvoja dva stavka “Res pa se mi je zdelo nekorektno, da sem med in po tekmi poslušal, da smo kupili sodnike. Za to nimamo dnarja, gremo po tekmi raje na pijačo” Komentar pove vse. Cestitke na zmagi.

 2. Čiro pravi:

  Sem moral vzpostaviti ravnotežje pri všečkih :-)

 3. TV pravi:

  Pri MCAPRO ne spoštujejo nasprotnika, niti sodnike, glasno in nekulturno kažejo svojo paranojo nad podkupovanje sodnikov in kmalu bo napočil trenutek, ko bodo začeli izpostavljat tudi strice iz ozadja, zarote, itd. Košarkarska in tekmovalna kultura na višku. Otroci s frustracijami.

 4. RS10 pravi:

  Čiro čestitke na še eni zmagi nad MCA, v primeru da jih dobimo na final 4 pridemo k tebi po nasvet :-):-)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja