Čiro izkoristil krizo Kluba ptujskih študentov

KPŠ : KK Starše Čiro 75 : 92  (36 : 44) (18:29, 18:15, 21:21, 18:27)

KPŠ: Rus 8, Pogladič 12, Novak M. 10, Koprivc 12, Horvat 15, Kotnik M. 4, Novak I. 10, Kotnik A. 4, Vrabl; Trener: Ferme P.
KK Starše Čiro: Kaube 15, Šalamon 4, Ploj 2, Manjevič 18, Dover 10, Pjevič 34, Valcl, Fras, Dakovič 9; Trener: Besedič B.

Sodnika: Jazbec, Kereži
Ptuj, 22. 2. 2014
Športna dvorana Gimnazije Ptuj
Gledalcev: 30

Na sobotno tekmo smo oboji prišli z zavedanjem, da ima lahko končni rezultat v boju za obstanek v prvi ligi še kako veliko težo. Žal je bilo tega zavedanja pri študentih, ki ponovno nismo mogli s svoje kože, premalo prejšnji večer, ko se je v ptujski karnevalski dvorani pričelo pustno rajanje s Severino in Modrijani. To je seveda pustilo svoje posledice in tako smo se ob zgodnji jutranji uri (14.00) počasi zbirali v garderobi, nekateri še vedno skoraj našemljeni v gusarje, drugi brez opreme in z željo po opravljanju trenerskega dela. Medtem ko smo v študentskem taboru počasi sestavljali koščke spomina dolge noči, so se Čirotovi že zagnano ogrevali in se vidno lačni zmage pripravili na sodniški met ob začetku tekme.

Če drži rek, da se po jutru dan pozna, potem zagotovo drži tudi, da se po segrevanju pozna igra. Študentje smo začeli precej klavrno, zgrešili začetne mete in z luknjasto obrambo gostom dopustili začetno serijo (2:9), ki smo jo poskusili prekiniti z minuto odmora. A neuspešno. Starše-Čiro so nadaljevali z raketnim pogonom, pri čemer je s 15 točkami v prvi četrtini izstopal Manjevič,  in si tako predvsem po zaslugi odličnega napada priborili vodstvo po prvi četrtini (18:29).

V drugo četrtino smo, zdaj že dodobra zbujeni, Ptujčani stopili odločneje. V obrambi smo močneje »stisnili«, boljše zapirali in skakali, v napadu pa na krilih Horvata počasi lovili zaostanek. Gostje so, kljub temu da smo njihovega ostrostrelca Manjeviča povsem zaustavili, še naprej dokaj uspešno iskali rešitve v napadu ter nadaljevali z borbeno igro v obrambi in tako ohranili prednost 8 točk na polčasu.

Po odmoru se je igra na obeh straneh izenačeno stopnjevala. Pri Staršah se je prebudil Pjevič, ki je za domačo obrambo do konca tekme ostal uganka, na drugi strani pa smo se študentje držali dogovora iz slačilnice in si ekipno razdelili točke (7 strelcev). Z borbeno igro na obeh straneh je tekma potekala atraktivno in gledljivo, tretja četrtina pa se je zaključila z enako rezultatsko razliko kot druga.

S preostalimi desetimi minutami na semaforju smo se domačini odločili odigrati na vse ali nič. In dobili nič. V obrambi smo dali vse od sebe, poskusili s presingom, dvojenjem, pritiskom na meji prekrška, a gostje se niso dali. Z dodatnim bekom v peterki so naš presing večinoma uspešno prebijali in nas v napadu dobesedno prerešetali. Na drugi strani smo mi grešili odprte mete tako za tri točke kot za dve, zapravili nemalo žog s »šlampastimi« podajami, začeli dihati na škrge in si za piko na i zaradi nervoze prislužili še tehnično napako. KK Starše Čiro so se tako na povratni tekmi oddolžili za poraz z domačega terena in nas zasluženo premagali, za kar jim KPŠ-jevci čestitamo.

Sodnika sta svoje delo odlično opravila. Hvala vsem akterjem za borbeno in »fer« srečanje.

Lep pozdrav PARKL,

AK

2 odzivov

  1. Čiro pravi:

    Hvala za korekten komentar. Čiro

  2. boris šešerko pravi:

    Bravo ,zelo dobro poročilo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja