Čiro do pomembne uvodne zmage

Ekipa1234OTT
KK Starše Čiro181612241181
MB Vikingi14231419575

Statistika

Starše, 6. 11. 2015
Sodnika: Pirtovšek N., Šket

Dva meseca govorjenja, malo dobre in malo slabe volje sta se končala in končno se je začelo tisto, zaradi česar smo vsi v Parklu in kar zares edino šteje – KOŠARKA. Konec skavtiranja, lobiranja, prestopov in iskanja svojega resničnega košarkarskega jaza se je za letos vsaj za nekaj časa končala. Začetek vsakega prvenstva in tekmovanje je vedno najtežje. Vsi v pričakovanju, že v napovedovanju F4-a, kompletne ekipe, nakurjeni, nestrpni, živčni igralci in trenerji. Ja, to je folklora Parkla. Naj uvrstim samo našo – »mojo« ekipo med te besede. Z ostalimi se preveč ne obremenjujemo in ne razmišljamo kaj dosti o njih. Malo, kot babe, v slačilnici pokomentiramo kak prestop, to je pa to… Vemo le to, da prihajamo in se nadgrajujemo in krepimo z našimi domačimi igralci, ki delijo enako igro, enako razmišljanje in enak odnos do košarke. Ob vsem tem seveda nisem pristaš prevelikih sprememb in vsakoletnih rušad v ekipi, saj menim, da se prava ekipa gradi več let in da k temu bistveno pripomore pripadnost in kontinuiteta v ekipi, še posebej v takšni ligi, kot je Parkl. Seveda je to le moje mnenje. Zdaj pa na delo!

Naš dogovor je, da gremo v vsako tekmo čvrsto in odločno. Kar potem naredi pritisk tekme in moč nasprotnika na vsakega posameznika je odraz igre na terenu. Tokrat smo začeli tako kot je treba. Videli smo takoj, da so vikingi zelo močni pod košem in predvsem močnejši kot lansko sezono. Tudi igrali so bolj povezano. Nobena ekipa ni naredila v nobenem obdobju tekme neke rezultatske prednosti. Igralo se je čvrsto na meji »faula«. Dobro in korektno sojenje je dopuščalo ostrejšo igro. Tega sem se kot trener malo ustrašil, vendar so fantje pokazali pravi obraz in s trdo obrambo to vračali. To je odlika, na katero lansko sezono nismo mogli vedno računati. Kljub temu, da smo v vseh letih igranja v Parklu prvič nastopili z dvanajstimi igralci, nismo mogli zaustaviti skoka vikingov v napadu. Sam potek igre je bil oster, s pravim nabojem. Zmagovalec tekme je pri taki igri vedno vprašljiv in po tekmi je lahko biti heroj. Če bi to naredili, če bi oni tistega fauliral, če bi ta skočil, če ne bi šutirali prekmalu, zakaj nismo ustavili kontre….in tisoč če-jev? Jaz pravim, da je potrebna pri vseh teh napakah »kilometrina«. Lahko bi se po rednem delu zmaga odkotalila v ene ali druge roke, pa bi obe ekipi zmagali zasluženo. Ker smo si priigrali podaljške, smo oboji dobili še eno priložnost. Morda smo mi takrat zaigrali nekoliko bolje, dobro pokrili nosilca Marguča in Smako, morda imeli malo športne sreče, pa se nam je izšlo. Za prvo zmago.
Čestitam obema ekipama in sodniškem paru za dobro opravljeno delo. Hvala tudi našemu gospodarju in zapisnikarski ekipi, ki nam lepo pripravi vse za tekmo. Če se bo dalo, bomo v zahvalo zmagovali.
Vidimo se v naslednjem kolu. koč Čiro 
In še komentar našega kapetana Gorana: Vonj po slačilnici, cviljenje športnih copat na igrišču in rahla nervoza. Prva tekma letos, končno. Tokrat smo Čirotovi bili v polni zasedbi (upam, da ne zadnjič =) ), pripravljeni na boj do konca. Na drugi strani Vikingi, lanski Oblački, nam dobro znani tekmeci, ki so pa letos pod obroči pridobili nekaj okrepitev. Od začetka smo vedeli, da bo težka tekma in da je ne bomo rešili v prvi polovici tekme. Nekaj dogovorov kasneje – stojimo vsak na svojem mestu in čakamo na prvi skok.
Skok dobijo gostje, ki so hitro potegnili v napad in kmalu zadeli. Mladci jim ne ostanemo dolžni in celo prvo četrtino držimo korak z Vikingi. Malo prednosti tu, malo prednosti tam, se konča prvi del tekme z minimalno razliko med ekipama. Med polčasom smo se domači odločili, da bomo pospešili ritem tekme in držali obrambo. Tretjo četrtino začnemo odločno v obrambi in hitro v napadu, vendar se gostje ne dajo. Izmenjavanje v vodstvu se je tako vleklo vse do zadnjih sekund, ko mladi naredimo neumnost in pošljemo Marguča na proste mete z izenačenim rezultatom in možnostjo, da prva zmaga roma k Vikingom. Marguč meče in…………MIMO! Sreča na naši strani, sledi podaljšek!
V podaljšku smo Čirotovi odlično opravili delo v obrambi, v napadu pa počasi napredovali in si tako prigrizli 4 točke prednosti. Po odlični blokadi našega Nikota v obrambi, zadenemo še v napadu in pridemo do prednosti 6 točk, ki jih pa do konca tekme ne izpustimo.
Gostom čestitam za vražje dobro in napeto tekmo, svojim fantom pa sporočam, da smo opravili ekipno delo in še enkrat dokazali, da je obramba ključ do zmage……aja, v ponedeljek pa vsak 150 prostih 😉
Se vidimo naslednji petek v Staršah!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja