Cirkovčani prekinili niz zmag Črešnjevca in podaljšali svojega

Črešnjevec : Cirkovce  78 : 85 (18:21, 20:28, 20:9, 20:27)

Črešnjevec: Kocijančič A 20, Hauptman 26, Ledinek 7, Kocijančič T 13, Gajšt 2, Rozman 5, Polajžer 5

Cirkovce: Dobrajc 6, Frangež 8, Drevenšek 20, Pihler 10, Berič 6, Majal 8, Arnuš 10, Radič 17

To je to… Kot prvo, to je za mene bistvo te lige, pol ure pred začetkom tekme smo bili še brez zapisničarja, vendar 5 min pred začetkom ogrevanja, nam je pomagal igralec Ptujske Gore (Simon F.), ki nam je poslal svojo punco. Hvala še enkrat. Če nas ne bi bilo v ligi, se niti poznali ne bi.

Tako domači, kot gostje smo bili zdesetkani, vendar se to ni poznalo na igri in vzdušju, ki je bilo čez vso tekmo zelo sproščeno, z določenim nabojem po zmagi.

Tekma je potekalo nekako tako:

  1. četrtina Črešnjevec povede, Cirkovce ulovijo in povedejo, ter dobijo prvo četrtino. Igra se brez grobih faulov in z dobro obrambo.
  2. četrtina Črešnjevec lovi zaostanek iz prve, kljub dobri obrambi in napadu, se nekako domači ne uspemo približati Cirkovcam, ki so se v drugi četrtini razleteli in zadevali iz nemogočih položajev.

Ponovno dobro delujeta obrambi na obeh straneh, vendar pa nekaj neizdelanih metov, domačine potisne v zaostanek 11 točk.

  1. četrtina Črešnjevec še bolj stisne v obrambi, igra z veliko peterko, v napadu pa izkoriščamo odprte mete ter proste. Cirkovce za malenkost padejo v zbranosti, kar je bilo razumljivo po vodstvu v prvem polčasu, vendar ne toliko, da bi se domači odlepili na več kot 6-7 pik. Potrebno pa je omenit, lepo zabijanje Polajžerja, ki je dobesedno prestavil koš za nekaj cm v levo.
  2. četrtina pritisk tako domačih, kot gostvo v obrambi. Veliko lepih in uigranih akcij. 4 min pred koncem še izenačeno,  gostje koš faul, zgrešen prosti, skok gostov in trojka. Tu nekje pa se nam je domačim malo zaustavilo. Time out domači, po time outu koši na obeh straneh, vendar na koncu je zmanjkal tisti kanček sreče, da bi domačinom uspela še 4 zmaga zapored. Zadnjih 0,38 sekunde pred koncem, še lep alley up, po podaji iz out iz sredine igrišča za gostoe in končni rezultat je bil na »semaforju 83:78«, v zapisniku in tudi uraden pa 85:78.

Gostom čestitam za zmago in res lepo igro, brez kreganja in »kompliciranja«. Tudi sodnika, ki sta delo opravila z odliko, sta sama dejala, da je bila res lepa tekma. Tretji polčas oz. četrtina pa je tudi bila, čeprav na -6 stopinjah, bomo pa nadoknadili na pikniku po koncu sezone (upam da bo Stanislav prebral ta zadnji stavek) :) :) :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja