Če želiš zmagati, ne smeš izgubiti

Ekipa1234T
KK Adecco1618231673
KK AJ DAS Lenart2011181160

Statistika

Evo nas! Nazaj smo. Nova sezona, nova dvorana, novi trener, novi igralci, novi sponzorji in nic kaj nova motivacija pisanja poročil. V spopadu z vročino tega dolgega poletja motivacije pri Adeccovcih ni bilo kaj dosti. Treba je bilo malo spremeniti in zamenjati znano z neznanim, pa neznano z neznanim, da bi lahko tudi znano nadomestili z ..ja znanim. In smo razmišljali, poslušali govorice iz ulice, očitke, prcanja, neumnosti, še večje neumnosti, pametna razmišljanja s slabimi argumenti, neumna razmišljanja z dobrimi argumenti, zgražanja, spodbujanja ..skratka vse to, da smo si na koncu rekli, da pa…gremo špilat naprej. Nova dvorana je največji plus, saj je naša in predvsem si želimo, da bi se vse ekipe dobro počutile pri nas. Seveda bo treba še marsikaj postoriti, a trudimo se vsak dan. In potem končno, včeraj premiera. V gosteh ekipa iz lanskega finala. Mnogi so po lanski finalni tekmi očitali ekipi iz Lenarta, da je prehitro in brezvoljno “spustila hlače”. Če je temu bilo res, ne vem, zagotovo pa je njih 12 iz KK Ajdas v tem ponedeljkovem večeru imelo trdno prišite gumbe na hlačah in povrhu še močno zategnjene pasove. Gostje so si privoščili nekoliko krajše ogrevanje, kar bi lahko bila taktika (to sem komaj danes pogruntal), saj so se Adeccovci ogrevali sami in malce “labavo” vstopili v tekmo. V ekipi Adecca sta manjkala Goljović in Kolenič, gostje pa so se mi “zdeli” hudo v  “polni” postavi. Malce sem bil presenečen edino nad “tenzijami” s klopi gostov, a najkasneje takrat sem dojel, da se je začela tudi za nas 19 sezona lige PARKL.

V prvi četrtini peterka domačih z novincem Julienom. Manjko treninga Adeccovcev je bil takoj viden.  Akcije pod taktirko novega trenerja Žileta še ne delujejo, kot treba. Nervoza, ko nekaj ne uspe, se najprej pokaže v koncentraciji, kasneje na šutu in še najbolj v glavah. Nekaj nervoze so gostje odlično izkoriščali. Tekma se je začela v egalu oz. rahlo prednostjo gostov. Igra je bila moška in število osebnih napak na strani domačih, pre-veliko. 10:4 so bile osebne napake v prvi četrtini in Adeccovci so morali nekaj spremeniti. Nekaj posamičnih akcij v prvi četrtini je vendarle premalo za goste, ki so dobra, izkušena ekipa. Kaznovali so vse neumne podaje in nepotrebno kompliciranje Adeccovcev. Plus prve četrtine je povratek po poškodbi Stojkovića pri domačih, ostalo je za pozabo. V drugi četrtini vendarle malce boljše igre domačih. 8 domačih strelcev je bil nek garant za mnenja o boljšem nadaljevanju. Kot že napisano, je bila tekma dokaj “živahna”. Pri domačih v finišu polčasa kup zapravljenih priložnosti za povečanje vodstva in več kot dobrodošel premor.

Drug polčas se je začel z malce drugačno igro Adeccovcev in posledično je prihajalo do “Fidel Castro” igre pri domačih. Se pravi gverilsko Che Guevara akcijo, ki pomeni “pot do cilja” in “nima veze kak”. Tadej Horvat se dobro počuti v vlogi gverilca in 4 uspešni meti za 3 točke so goste prisilili v time out. V naslednji akciji tesno pokrivanje Tedija, ki mu spodrsne in Fras nesrečno pade na njegov gleženj. Diagnoza: Tedi bo kmalu nazaj. Hvala bogu. Omeniti velja tudi dobro igro Ensara pri domačih. Pri gostih Šalamun (pre) hitro z 5 osebnimi napakami prevzame vodenje ekipe na klopi in pred zadnjo četrtino je bilo nekako slutiti, da gostom počasi zmanjkuje sape. V igro se vrne Stojković, da nabere malo poguma po poškodbi in trener Žile nadaljuje peterko z “malimi”, kot on temu pravi. Sicer ob pogledu na coacha Adeccovcev so vsi igralci “mali”, zato bom do naslednjic preveril, kje je legitimna meja za ta izraz v cm. Oboji so tudi v zadnji četrtini delali veliko napak, a manj vseeno domači, ki so kontrolirali tekmo na neki varni razliki. Tudi kontro smo nekajkrat sestavili in prednost je bila 2 minuti pred koncem 17 točk. Takrat so se tudi “verbalne” tenzije in strasti na obeh klopeh pomirile in stisk rok ob koncu tekme je bil takšen, kot se “šika”.

S tem smo Adeccovci pričeli končno samo s svojo sezono in treningi. Ni bil ravno nek hud večer, ampak točke so ostale doma.

Po tekmi še nekaj zanimivosti: Julien Goma-Crouzet je imel največji individualni fan club v naši novi dvorani plus rojstni dan, obe garderobi sta imeli vročo vodo, novinec Marko Ferme je prinesel Duplo in dal za Švyturysa, istega Švyturysa so načenjali tudi Lenartčani zunaj pred dvorano..razen Frasa, potem je tudi Fras bil na Švytorysu. Spletno se je med vsemi “muval” Smaka in prav epsko flegma na vseh straneh nažical Švyturysa, Oli je slikal in to je to.

In še nekaj zelo pomembnega. Na klopi Adeccovcev je sedel tudi Franca. Ne vem, če je kdo bil toliko žalosten ob propadu mestnega kluba, kot prav on. Vidi se, da živi za ta šport in iskrice v očeh so bile ponovno tukaj. Vse je bilo kot treba. Led, voda itd. Hvala Franca, da si se nam pridružil in od zdaj je KK Adecco tudi tvoj!

V četrtek v “domu” ekipa Rogaške. Do takrat pa še kak Švyturys in še kaka novost.

Prvo poročilo v novi sezoni napisal:

D. Battisti

Fotografije: Oliver Kolenič

http://kkadecco.blogspot.si/2015/11/kk-adecco-kk-ajdas-lenart.html

1 odziv

  1. MArio pravi:

    Želja, volja, odločnost, znanje..so prevagali v tej tekmi…poročilo pa u stilu Br. 1 ☺! Well done.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja