Čaka nas zanimiva drugo-ligaška sezona

2. liga šteje letos 9 članov, tekmovanje pa bo v prvem delu potekalo v dveh skupinah. To bo morda komu nekoliko otežilo pregled nad tekmovanjem, a obeta se zanimiv spopad za najvišja mesta. Zanimivost in nepredvidljivost tekmovanju dodajajo nove ekipe in nekatere stare, ki so se po dolgih letih preselile v nižji rang tekmovanja. Ekipi Pragerskega in Starš sta spisali lep del zgodovine lige.

Skupina A (sever)
KK Starše
KK Adecco Oldstars
Bar Kaučič
KK Paloma

Skupina B (jug)
KK Pragersko
ŠD TED Cirkovce
KK Črešnjevec
ŠD Ptujska Gora
KK Rogaška rekreativci

Tekmovanje bo potekalo po ligaškem sistemu (tekma doma in v gosteh z vsakim nasprotnikom iz skupine). V skupini A bo vsaka ekipa odigrala 6 tekem ( v 10 tednih) kar pomeni nekoliko več prostih tednov (4). V skupini B je 5 ekip in vsaka odigra v prvih 10 tednih (kolih) po 8 tekem (dva prosta kola za vsako ekipo). Po 10. tednih bo končan 1. del tekmovanja v 2. ligi.

Najboljše 3 ekipe iz obeh skupin se bodo združile v skupino za zmagovalca 2. lige. Vsaka ekipa bo odigrala še 6 tekem ( s tremi nasprotniki iz druge skupine – doma in v gosteh) Točke pridobljene v medsebojnih dvobojih iz skupin se prenesejo naprej. Končni vrstni red na mestih od 1. – 6. bo določen na osnovi števila osvojenih točk v skupini za prvaka 2. lige.

Ekipa, ki bo v skupini A zasedla 4. mesto in ekipi iz skupine B, ki bosta zasedli 4. in 5. mesto bodo odigrale tekme za končna mesta 7. – 9. Točke iz že odigranih medsebojnih tekem se prenesejo naprej.

Udeležence skupin ni razdelil žreb, pač pa geografsko načelo. Tako lahko skupino A poimenujemo tudi severna. Skupino sestavljajo na žalost le 4 ekipe, peta je zadnji trenutek »zbežala« iz PARKL druščine. Brez izkušenj s PARKL-om je novinec v sezoni, ekipa Paloma Sladki vrh. Seveda ima ekipa veliko drugih košarkarskih izkušenj in najbrž vse potrebno za uspešno sodelovanje v PARKL-u. Zagotovo bodo zelo resen nasprotnih vsem ostalim udeležencem severne skupine. Med tiste z največ izkušnjami in uspehi sodi ekipa KK Starše. Po dolgih letih prve lige, se ekipa seli med 2.-ligaše. Kakšne tekmovalne ambicije so ostale ekipi bomo videli, zagotovo pa jih druži veselje do druženja in košarke. Ekipa Adecco Oldstars je pretekli sezoni pokazali nekaj zelo dobrih predstav in nekaj malo slabših. A ko govorimo o 2. ligi ocene o dobrih in malo slabših predstavah ne smemo gledati le skozi rezultate, s tem se zagotovo strinjajo tudi »Oldiči« Bar Kaučič je četrti udeleženec severne skupine. V Juršincih kjer domuje ekipa bo drugo leto zapored gostoval PARKL. Ekipa je močnejša za lanske izkušnje in bo najbrž težek nasprotnik marsikomu. Udeleženci v skupini A bodo odigrali dve tekmi manj kot njihovi kolegi v skupini B. Vsaka tekma bo pomembna in tekmovalni ritem se bo moral vzdrževati tudi brez tekem.

Južna skupina B je kompletna s petimi člani. Novinci v 2. ligi ekipa Pragerskega je na videz najbolj močen nasprotnik, a utrujeni od tekmovalnosti bodo med drugoligaši najbrž iskali druge motive svojega sodelovanja. Da to znajo ne gre dvomiti. Vseeno se bodo bogate izkušnje zagotovo poznale. Izkušenj v PARKL-u ne manjka še dvema ekipama. TED ŠD Cirkovce je ekipa z prvoligaškimi izkušnjami in kot taka bo najbrž tudi tekmovalno ciljala čim višje na vrh. Vsaj ko govorimo o izkušnjah ne gre spregledati ekipe Ptujske Gore. Le še prvoligaš Kidričevo se lahko pohvali, da sodelujejo v lige že vseh 18 sezon. Nekaj sprememb v ekipi in malo širši izbor igralcev, povečan za nekatere pomembne člene ekipe Majšperka izpred let, bodo morda pomenile tudi večje tekmovalne ambicije. Nekaj letne izkušnje v PARKL-u si je nabrala tudi že ekipa Črešnjevca. Ob vseh novincih v letošnji sezoni se lahko sami že poimenujejo stari mački. Vseeno dovolj mladi in košarkarsko podkovani bi znali lepo začinit borbo za višja mesta. Tja pa vsaj po košarkarski tradiciji sodi tudi Rogaška slatina. Čeprav »rekreativci« jim izkušenj in znanja najbrž ne manjka. V preteklosti je marsikateri novinec v ligi imel nekaj začetniških težav, a letos morda temu ne bo tako. V vsakem primeru se nam obeta zanimiva borba na južnem teritoriju PARKL-a.

Naj se boji začnejo… a vrednost 2. lige se ob vseh tekmovalnosti še vedno meri predvsem skozi zabavo in druženje ob igranju košarke. Naj bo kar najboljša sezona!

Komentarji, vaše (bolj) natančne napovedi sezone in informacije s strani ekip so zaželene.

1 odziv

  1. zoki pravi:

    lep komentar in želim vsem ekipam obilo košarkaških užitkov,ter veliko druženja….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja