Bolje gladko zmagat kot tesno zgubit

Ekipa1234T
ICOS2322221279
Hurikani Basket81742655

Statistika

Dom Športa, Maribor, 02.11.2015, 19.50h
Sodnika Kereži in Zdravkovič
Gledalcev cca 25-30.

In smo začeli. PARKL sezono namreč. Veliko novega in nekaj starega tokrat – nova sezona, nov domači teren, nov semafor, nova ekipa nasproti, novi obrazi v novi ekipi, stari obrazi v novi ekipi, nov obraz v (old)stars ekipi, stari obrazi znova v stari ekipi, nove akcije, ideje, vizije, cilji, novo pivo po koncu… in še kakšna kombinacija, predvsem pa nov, osvežen in energičen obraz ekipe Oldstars, ki tako prepričljivega začetka v ligi ne pomni. Lahko bi opisal celo tekmo z eno besedo – DOMINACIJA – vendar gremo po vrsti 😉 .

Uvod v tekmo so pogumno podali gostje, ki so preko določenih omrežij sprožili močen propagandni stroj:

Hurikan_over_Maribor

Seveda je naš klub močnejši tudi od tega. Hurikan(e) je najboljše zamrznit najprej na -40 in potem jih pustit na -24, potem nobene škode od njih, le led uporabiš lahko… 😉

Novince smo dočakali v našem novem Domu Športa, na Lentu; luštna dvorana, originalne mere igrišča (za moj okus predolgo 😉 ), fitnes pri roki, takoj zraven (za tiste ko manj igramo/jo 😉 ), prijeten prostor za druženje po tekmi, parkirišče zagotovljeno, torej vsi pogoji za lepo tekmo so tu. Sodniki pravočasni, ekipe tudi, segrevanje v znamenju klubskih barv in play novincev (Sašo Z.) v trenerki Adecco izpred nekaj let…ja, težko je pozabit vse lepe trenutke, ki smo jih s Sašom Zemljičem preživeli skupaj, dokler je še bil glavni paly pri nas, vendar življenje gre naprej, karte se delijo na novo in Sašu želimo veliko uspeha v nadaljevanju košarkarske in vseh drugih poti.

Tekma se je začela z rahlo rahlim, pa vendarle krčom, na obeh straneh. V takih situacijah je zelo dobro imeti igralca, ki ga je občutek ”krčenja” naravno oz.genetsko obšel in takega pri Oldstarsih letos imamo, pa ne le enega 😉 . V ponedeljek zvečer je že po 1.delu igre bilo jasno, da bo Žan Vrečko popeljal ekipo do zmage…njegovih 13 od prvih 17 točk domače ekipe, do konca skupaj 43 točk, s tem, da se je zadnjo ¼  slikal le na klopi, jasno pove, od kod izvira dominacija. K temu je dodal tudi precej skokov, tako da double double lahko komot pišemo, imel pa je tudi približno isto število favlov v napadu in asistenc (realno med 1-2). Seveda je ogromen zagon ekipi dal povratnik Ico, ki s svojim tempom in pregledom igre celo ekipo naredi enostavno boljšo. Naša težka centerska linija, kjer sta Grga in Miki postavila steno pred naš koš, je tehtno odgovorila ( v glavnem) vsem poskusom prodiranja v bližino domačega obroča, ter tako zanesljivo nadomestila učinek hitro poškodovanega Koprivnika. Vsekakor velja omeniti tudi novinca med nami, Aljaža Uršeja, ki pa je očitno (še) bil malo upočasnjen ali pa impresioniran, česar izvor je treba poiskati v dogajanjih vikend pred tekmo, točneje nekje v Dornavi, kjer smo se s prijateljsko tekmo proti domačinom in številnimi koncerti po tem opravili prepotrebne pripave na sezono* 😉 !

Na polčasu je bilo okroglih +20 za domače in če so novinci še mogoče vsaj malo upali na preobrat smo jim ugasnili vsako upanje v 3.delu, kjer smo dovolili le 4 koša in odšli tudi na 40 razlike…takšen rezultat je odlična prilika da minute, če že ne kaj drugega, vpišemo še drugi, ter da gostje pridejo malo do zraka in ublažijo poraz, če lahko končnih 24 razlike podamo v to kategorijo.

Pri gosteh, ki nasploh zgledajo zelo korektna ekipa, so strelsko v ospredju bili Valcl, Milošič in Weldt, vendar v ponedeljek to ni bilo niti približno dovolj za resen upor Oldstarsom.

Nasploh korektna tekma, ki se je nadaljevala v prostorih za druženje in zabavo v sklopu dvorane, ob vrhunskem pivu Svytoris in kramljanju o vsem, predvsem pa o košarki, ki nas združuje in razveseljuje.

*Ako su to samo bile laži ne vem, vendar vsekakor je Bolje biti pijan nego star, Najrajši sn pa s teboj pil, ekipa Oldstars 😉 !

Lep košarkarski pozdrav, MArio

1 odziv

  1. Battisti pravi:

    Kultn komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja