Beaujolais bo piten šele na Sv. Martina dan

Ekipa1234T
Beaujolais51631337
KK Ruše1524132072

Statistika

V pomlajeni prvoligaški ekipi KK Rače je bilo prostora le še za dve “starini”, Naca in Fingeja ( čestitke za kapetansko mesto – gajbo ‘maš ti v petek ), tako nam ni preostalo drugega, kot da naredimo še eno ekipo. Ker je ideja dozorela ob debati o letošnjem pridelku kvinte, se je ime tudi samo ponudilo – le malo bolj “fensi” 😉 .
Nekako smo zbobnali skupaj večino starih obrazov iz naše 15-letne Parkl zgodovine, a že na prvi tekmi se je pokazalo, da to ne bo dovolj. Potreben bo tudi resnejši pristop do tekem (in tekmecov) in upam, da bo v prihodnje manj poškodovanih in službeno zadržanih.
Sicer smo vedeli, da so rušani malo “resnejša” ekipa, ki ni prišla v Parkl igrat le v II. ligo, pa vseeno se bodo verjetno morali dosti bolj potruditi za preboj med prvoligaše, kot so včeraj prikazali proti dejansko razpolovljeni domači ekipi.
Pred pričetkom smo opazili med gosti kar nekaj “naspidiranih” posameznikov in skoraj smo se tudi sami odpravili proti slačilnici po naš rdeči speed. Pa smo vseeno najprej odigrali sicer zelo slabo srečanje.
Med ca 20 gledalci verjetno ni bilo nobenega navijača Bayerna ( če je pa bil, pa si je gotovo še nohte na nogah pogrizel zaradi odločitve, katero tekmo si bo ogledal) 😉 . Na tem mestu tudi pohvala/zahvala 1.ekipi za spodbujanje med tekmo in za aplavz ob tisti eni lepi akciji :-) .
Kot rečeno, oslabljenost domače klopi se je kazala čez vse srečanje. A tistim, ki smo vsak po svoji moči garali na parketu, pač ni nič za očitat.
Uigrana ekipa gostov na naše veliko presenečenje ni prikazala prav nič še ne videnega v Parklu. A to je bila le prva tekma in gotovo so jih tudi sami slišali od trenerja za zapravljene številne priložnosti med srečanjem. Kdo ve, če še bodo takšne možnosti na povratni tekmi, ki gotovo več ne bo “zgubljanje časa”, kot je to bilo slišati od določenega gospoda. :(
Torej, statistika je vidna, kaj več pa je vsaj pri nas že potonilo v pozabo. Za razliko od popestritve v domači ekipi, saj sta na parketu igrala 2 tandema bratov – Meglič in Gradišnik.
Veselila pa nas je tudi vrnitev našega Boškota po skoraj 2 letih. Izostanek se mu ni skoraj nič poznal – še vedno enako prigovarja sodnikom – dobronamerno seveda ;).
Za naslednje kolo nam preostane samo upanje, da v Slovenskih goricah bolj častijo praznik Sv. Martina, kot mi in bomo podobno oslabljeni v 2. kolu na martninovo sredo.

1 odziv

  1. MArio pravi:

    Ja fantje, tak je to ko igras na dveh frontah..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja